Menu

Mielinės bandelės Kukurūzai

  • Mielinės bandelės Kukurūzai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Mielinės bandelės Kukurūzai


Autorius: Aušra

Data:

Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂

Mielinės bandelės Kukurūzai

Užtruksime:
Išeiga: 15 bandelių

Ingredientai:

  • 500 g miltų
  • 250 g pieno ar vandens
  • 20 g šviežių mielių
  • 2 kiaušiniai (1 tešlai, 1 aptepimui)
  • 50 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 5 g druskos
  • citrinos ar apelsino žievelės ar vanilės

Instrukcijos:

  • Pirmiausia išsijojami miltai.
  • Po to pašildomas skystis, įmušamas kiaušinis, suberiama druska, cukrus ir maišoma, kad ištirptų.
  • Supilamos su trupučiu cukraus ištrintos mielės.
  • Tada beriami miltai ir minkoma tešla.
  • Baigiant minkyti, sudedami šiek tiek pašildyti riebalai ir prieskoniai. Užminkius tešlą, indo sienelės turi likti švarios.
  • Išminkytos tešlos paviršius sulyginamas, aptepamas riebalais arba užbarstoma miltais, uždengiamas švaria šluoste, ir pastatoma kilti.
  • Iškilusi tešla suskirstoma į 15 vienodo dydžio gabaliukų.
  • Kiekvienas gabaliukas suvoliojamas 60cm ilgio voleliu, kuris perskiriamas pusiau. Voleliai sukryžminami ir supinami.
  • Bandelės sudedamos į skardą ant kepimo popieriaus, joms leidžiama pakilti, patepamos kiaušiniu ir kepamos 230-250°C 10-15 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: E.Binkauskienė. Kepiniai (1977)

  1. Daiva says:

    Is paveikslelio suprantu, kad kasele pynama ne is 3 daliu, o is kokiu 4, ar ne?

  2. Aušra says:

    Na taip išeina – dvi ilgos dalys perlenkiamos pusiau gaunasi keturios. Pradžioj galvojau kaip jas reikės supinti, bet kai sudėjau (sukryžiavau) ir sulenkiau tai kažkaip automatiškai gražiai ėmiau ir supyniau. Tiesiog reikia žiūrėti, kad visos dalys viena su kita susipintų. Na sunku iš tiesų paaiškinti kai nėra vaizdo 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Meduolinis namukas

Meduolinis namukas

Kalėdų jau laukiau nuo pat rugsėjo, bet kai atėjo Kalėdos širdyje jau laukiau pavasario 🙂 Gerai, kad viskas buvo iš anksto suplanuota ir kadangi žinau, jog tai galbūt pirmos ir paskutinės Kalėdos kai joms galiu skirti nemenkai savo laiko, dėjau į jas kiek įmanoma daugiau pastangų. Dėl to ir įrašų Kalėdinių pas mane tiesiog nebuvo, nes nenorėjau išsiduoti kuo artimieji (kartais paskaitantys šį blogą) bus nustebinti.

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux