Menu

Mielinės bandelės Kukurūzai

  • Mielinės bandelės Kukurūzai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Mielinės bandelės Kukurūzai


Autorius: Aušra

Data:

Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂

Mielinės bandelės Kukurūzai

Užtruksime:
Išeiga: 15 bandelių

Ingredientai:

  • 500 g miltų
  • 250 g pieno ar vandens
  • 20 g šviežių mielių
  • 2 kiaušiniai (1 tešlai, 1 aptepimui)
  • 50 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 5 g druskos
  • citrinos ar apelsino žievelės ar vanilės

Instrukcijos:

  • Pirmiausia išsijojami miltai.
  • Po to pašildomas skystis, įmušamas kiaušinis, suberiama druska, cukrus ir maišoma, kad ištirptų.
  • Supilamos su trupučiu cukraus ištrintos mielės.
  • Tada beriami miltai ir minkoma tešla.
  • Baigiant minkyti, sudedami šiek tiek pašildyti riebalai ir prieskoniai. Užminkius tešlą, indo sienelės turi likti švarios.
  • Išminkytos tešlos paviršius sulyginamas, aptepamas riebalais arba užbarstoma miltais, uždengiamas švaria šluoste, ir pastatoma kilti.
  • Iškilusi tešla suskirstoma į 15 vienodo dydžio gabaliukų.
  • Kiekvienas gabaliukas suvoliojamas 60cm ilgio voleliu, kuris perskiriamas pusiau. Voleliai sukryžminami ir supinami.
  • Bandelės sudedamos į skardą ant kepimo popieriaus, joms leidžiama pakilti, patepamos kiaušiniu ir kepamos 230-250°C 10-15 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: E.Binkauskienė. Kepiniai (1977)

  1. Daiva says:

    Is paveikslelio suprantu, kad kasele pynama ne is 3 daliu, o is kokiu 4, ar ne?

  2. Aušra says:

    Na taip išeina – dvi ilgos dalys perlenkiamos pusiau gaunasi keturios. Pradžioj galvojau kaip jas reikės supinti, bet kai sudėjau (sukryžiavau) ir sulenkiau tai kažkaip automatiškai gražiai ėmiau ir supyniau. Tiesiog reikia žiūrėti, kad visos dalys viena su kita susipintų. Na sunku iš tiesų paaiškinti kai nėra vaizdo 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Sausainiai Pelėdos

Sausainiai Pelėdos

Dar vienas būdas nudžiuginti vaikus. Užima kiek laiko pasiruošimas, nes ganėtinai ilgai šaldyti tenka. Bet sausainiai užtat mums labai patiko. Vaikų darželyje buvo taip pat puikiai įvertinti 🙂

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Baziniai biskočiai

Baziniai biskočiai

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux