Mielinės bandelės Kukurūzai
- Details
- 2 Comments
Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂
Mielinės bandelės Kukurūzai
Užtruksime:
Išeiga: 15 bandelių
Ingredientai:
- 500 g miltų
- 250 g pieno ar vandens
- 20 g šviežių mielių
- 2 kiaušiniai (1 tešlai, 1 aptepimui)
- 50 g cukraus
- 50 g sviesto
- 5 g druskos
- citrinos ar apelsino žievelės ar vanilės
Instrukcijos:
- Pirmiausia išsijojami miltai.
- Po to pašildomas skystis, įmušamas kiaušinis, suberiama druska, cukrus ir maišoma, kad ištirptų.
- Supilamos su trupučiu cukraus ištrintos mielės.
- Tada beriami miltai ir minkoma tešla.
- Baigiant minkyti, sudedami šiek tiek pašildyti riebalai ir prieskoniai. Užminkius tešlą, indo sienelės turi likti švarios.
- Išminkytos tešlos paviršius sulyginamas, aptepamas riebalais arba užbarstoma miltais, uždengiamas švaria šluoste, ir pastatoma kilti.
- Iškilusi tešla suskirstoma į 15 vienodo dydžio gabaliukų.
- Kiekvienas gabaliukas suvoliojamas 60cm ilgio voleliu, kuris perskiriamas pusiau. Voleliai sukryžminami ir supinami.
- Bandelės sudedamos į skardą ant kepimo popieriaus, joms leidžiama pakilti, patepamos kiaušiniu ir kepamos 230-250°C 10-15 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: E.Binkauskienė. Kepiniai (1977)
Is paveikslelio suprantu, kad kasele pynama ne is 3 daliu, o is kokiu 4, ar ne?
Na taip išeina – dvi ilgos dalys perlenkiamos pusiau gaunasi keturios. Pradžioj galvojau kaip jas reikės supinti, bet kai sudėjau (sukryžiavau) ir sulenkiau tai kažkaip automatiškai gražiai ėmiau ir supyniau. Tiesiog reikia žiūrėti, kad visos dalys viena su kita susipintų. Na sunku iš tiesų paaiškinti kai nėra vaizdo 🙂