Menu

Mielinės bandelės Kukurūzai

  • Mielinės bandelės Kukurūzai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Mielinės bandelės Kukurūzai


Autorius: Aušra

Data:

Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂

Mielinės bandelės Kukurūzai

Užtruksime:
Išeiga: 15 bandelių

Ingredientai:

  • 500 g miltų
  • 250 g pieno ar vandens
  • 20 g šviežių mielių
  • 2 kiaušiniai (1 tešlai, 1 aptepimui)
  • 50 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 5 g druskos
  • citrinos ar apelsino žievelės ar vanilės

Instrukcijos:

  • Pirmiausia išsijojami miltai.
  • Po to pašildomas skystis, įmušamas kiaušinis, suberiama druska, cukrus ir maišoma, kad ištirptų.
  • Supilamos su trupučiu cukraus ištrintos mielės.
  • Tada beriami miltai ir minkoma tešla.
  • Baigiant minkyti, sudedami šiek tiek pašildyti riebalai ir prieskoniai. Užminkius tešlą, indo sienelės turi likti švarios.
  • Išminkytos tešlos paviršius sulyginamas, aptepamas riebalais arba užbarstoma miltais, uždengiamas švaria šluoste, ir pastatoma kilti.
  • Iškilusi tešla suskirstoma į 15 vienodo dydžio gabaliukų.
  • Kiekvienas gabaliukas suvoliojamas 60cm ilgio voleliu, kuris perskiriamas pusiau. Voleliai sukryžminami ir supinami.
  • Bandelės sudedamos į skardą ant kepimo popieriaus, joms leidžiama pakilti, patepamos kiaušiniu ir kepamos 230-250°C 10-15 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: E.Binkauskienė. Kepiniai (1977)

  1. Daiva says:

    Is paveikslelio suprantu, kad kasele pynama ne is 3 daliu, o is kokiu 4, ar ne?

  2. Aušra says:

    Na taip išeina – dvi ilgos dalys perlenkiamos pusiau gaunasi keturios. Pradžioj galvojau kaip jas reikės supinti, bet kai sudėjau (sukryžiavau) ir sulenkiau tai kažkaip automatiškai gražiai ėmiau ir supyniau. Tiesiog reikia žiūrėti, kad visos dalys viena su kita susipintų. Na sunku iš tiesų paaiškinti kai nėra vaizdo 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Meduolinis namukas

Meduolinis namukas

Kalėdų jau laukiau nuo pat rugsėjo, bet kai atėjo Kalėdos širdyje jau laukiau pavasario 🙂 Gerai, kad viskas buvo iš anksto suplanuota ir kadangi žinau, jog tai galbūt pirmos ir paskutinės Kalėdos kai joms galiu skirti nemenkai savo laiko, dėjau į jas kiek įmanoma daugiau pastangų. Dėl to ir įrašų Kalėdinių pas mane tiesiog nebuvo, nes nenorėjau išsiduoti kuo artimieji (kartais paskaitantys šį blogą) bus nustebinti.

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux