Menu

Mielinės bandelės Kukurūzai

  • Mielinės bandelės Kukurūzai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Mielinės bandelės Kukurūzai


Autorius: Aušra

Data:

Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂

Mielinės bandelės Kukurūzai

Užtruksime:
Išeiga: 15 bandelių

Ingredientai:

  • 500 g miltų
  • 250 g pieno ar vandens
  • 20 g šviežių mielių
  • 2 kiaušiniai (1 tešlai, 1 aptepimui)
  • 50 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 5 g druskos
  • citrinos ar apelsino žievelės ar vanilės

Instrukcijos:

  • Pirmiausia išsijojami miltai.
  • Po to pašildomas skystis, įmušamas kiaušinis, suberiama druska, cukrus ir maišoma, kad ištirptų.
  • Supilamos su trupučiu cukraus ištrintos mielės.
  • Tada beriami miltai ir minkoma tešla.
  • Baigiant minkyti, sudedami šiek tiek pašildyti riebalai ir prieskoniai. Užminkius tešlą, indo sienelės turi likti švarios.
  • Išminkytos tešlos paviršius sulyginamas, aptepamas riebalais arba užbarstoma miltais, uždengiamas švaria šluoste, ir pastatoma kilti.
  • Iškilusi tešla suskirstoma į 15 vienodo dydžio gabaliukų.
  • Kiekvienas gabaliukas suvoliojamas 60cm ilgio voleliu, kuris perskiriamas pusiau. Voleliai sukryžminami ir supinami.
  • Bandelės sudedamos į skardą ant kepimo popieriaus, joms leidžiama pakilti, patepamos kiaušiniu ir kepamos 230-250°C 10-15 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: E.Binkauskienė. Kepiniai (1977)

  1. Daiva says:

    Is paveikslelio suprantu, kad kasele pynama ne is 3 daliu, o is kokiu 4, ar ne?

  2. Aušra says:

    Na taip išeina – dvi ilgos dalys perlenkiamos pusiau gaunasi keturios. Pradžioj galvojau kaip jas reikės supinti, bet kai sudėjau (sukryžiavau) ir sulenkiau tai kažkaip automatiškai gražiai ėmiau ir supyniau. Tiesiog reikia žiūrėti, kad visos dalys viena su kita susipintų. Na sunku iš tiesų paaiškinti kai nėra vaizdo 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Pyragas Tosca su rabarbarais

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.