Menu

Bandelės su lašinukais

  • Bandelės su lašinukais
  • Details
  • 4 komentarai
  • Related Items
Bandelės su lašinukais


Autorius: Aušra

Data:

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.

Bandelės su lašinukais

Užtruksime:
Išeiga:
Kaloringumas: 4041 kcal / viso

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 500 g miltų
  • 250 ml pieno
  • 15 g šviežių arba 1 a.š. sausų mielių
  • 15 g cukraus
  • 50 g margarino
  • žiupsnelis druskos
  • Įdarui:
  • 250 g rūkytų lašinių
  • 1 svogūnas
  • 1/2 a.š. kvapiųjų pipirų
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š. gvazdikėlių
  • Aptepimui:
  • 1 kiaušinis
  • 1 v.š. vandens

Instrukcijos:

  • Pieną pašildyti ir supilti į dubenį.
  • Mieles sutrupinti į stiklinę, užpilti arbatiniu šaukšteliu cukraus ir trinti, kol jos pasidarys skystos.
  • Tada supilti į pieną (pienas turi būti ne šiltesnis kaip 35 laipsnių), kartu sudėti pusę miltų ir išplakti.
  • Tešlos paviršių storai užbarstyti miltais, pridengti skepeta ir pastatyti šiltai, kad pakiltų.
  • Po 2-3 valandų sudėti likusius miltus, druską, cukrų ir išminkyti.
  • Baigiant minkyti supilti ištirpintą margariną.
  • Tešlą minkyti, kol ji nebelips prie indo kraštų bei rankų ir joje atsiras oro pūslelių.
  • Inde tešlos paviršių sulyginti, aptepti riebalais ir, pastačius šiltai, duoti dar kartą pakilti.
  • Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti su trupučiu sviesto, į tą pačią keptuvę dėti smulkiai supjaustytus lašinius ir pašildyti (bet nekepinti).
  • Į nukeltus nuo ugnies lašinius sudėti prieskonius, džiūvėsėlius ir išmaišyti.
  • Pakilusią tešlą iškočioti 1cm storio ir stikline išspausti paplotėlius.
  • Ant kiekvieno paplotėlio uždėti po šaukštelį įdaro, paplotėlius perlenkti pusiau ir gerai užspausti kraštus.
  • Bandeles į skardą dėti siūle žemyn.
  • Kai pakils, bandeles aptepti kiaušinio ir vandens plakiniu ir kepti, kol pageltonuos paviršius.
  • Skanaus!

Šaltinis: Drąsutienė E. ir kt. Valgių gaminimas (1992)

  1. Indre parašė:

    Kaip tik gaminu ;] tik bus be džiūvėsėlių – neturiu maltų :/

  2. Aušra parašė:

    Tai jei yra daugiau taukų nuo lašinukų išsilydžiusių tai gal nusemk 🙂 Kad paskui neišbėgtų formuojant bandeles…

  3. Indre parašė:

    Nebuvo taukų daug – kaimiški lašiniai, su raumenuku. O jos turėjo būti purios ar trapesnės? Man gavosi tokios trapesnės, neypač minkštos – labai į keliones tiktų. Bet gal kažką ne taip padariau?

  4. Aušra parašė:

    Kadangi aš jas valgau visada šiltas 🙂 Tai man jos minkštos ir purios būna. Gal miltų truputį per daug buvo? Dažniausiai kai tešlą minkau duonkepėje tai pagal visus receptus man tešla atrodo kietoka ir papildomai įpilu 1-2 šaukštus vandens.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Kiaulienos medalionai su Maggi Papyrus lapeliais bei sveikuolių salotos

Kiaulienos medalionai su Maggi Papyrus lapeliais bei sveikuolių salotos

Prie kiaulienos išbandžiau sveikuolių salotas, kurias vakar nusižiūrėjau bevartydama žurnalus. Beveik visko turėjau, o ko trūko pasikoregavau pagal šaldytuvo turinį. Jos mums buvo tokios skanios, kad valgė ir vaikai daug nepurkštaudami (na buvo padėta prieš akis ir motyvacija – saldainiai, jei suvalgys visas salotas), o mes su vyru sutarėme, jog šios salotos būtų skanios ir vienos. Joms ypatingai gerą cinkelį suteikia kepintos saulėgrąžos. Tad tikrai gaminsiu su didesniais ar mažesniais nukrypimais šias salotas neužilgo ir vėl.

Dešrelės tešloje

Dešrelės tešloje

Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Labai skanus užkandis, vaikai po darželio tik jas ir valgydavo kol nelikdavo nei vienos. Teko slėpti kelias fotosesijai. Kepiau jau porą kartų, pirmą kartą apvoliojau sezame, tačiau kitą dieną turėjau džiaugsmo siurbti sezamą nuo grindų 🙂 Antrą kartą įmaišiau į tešlą ir taip buvo daug patogiau, o skonis nelabai kuo ir pasikeitė.

Kepsnys su garstyčių ir pomidorų padažu

Kepsnys su garstyčių ir pomidorų padažu

Viską dariau pagal receptą. Mėsa tikrai gavosi skani, ypatingai kai supjaustėm plonom riekutėmis (2mm storio).