Menu

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

  • Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна
  • Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна
  • Details
  • 6 komentarai
  • Related Items
Rusiškas blynas, keptas orkaitėje  - Дрочёна


Autorius: Aušra

Data:

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 232 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 250 ml miltų
  • 1 v.š. cukraus
  • 160 ml pieno
  • 1 v.š. aliejaus

Instrukcijos:

  • Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
  • Trynius išsukti su cukrumi iki baltos masės.
  • Sudėti prasijotus miltus, supilti pieną. Gerai išmaišyti.
  • Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į tešlą.
  • Kepimo skardą patepti aliejumi.
  • Tešlą supilti į kepimo skardą ir dėti į iš anksto įkaitintą iki 180-200°C orkaitę bei kepti 30 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Русская домашняя кухня. Книги Гастронома (2009)

  1. Asta parašė:

    geriausias dalykas, kad nereikia stovėt prie keptuvės!

  2. Aušra parašė:

    Nors man visai smagu pasisukioti virtuvėje, bet kartais smagu save palepinti ir pusvalandžiu ramiu knygų vartymu ar šiaip svajojimu apie geresnį gyvenimą 🙂

  3. Kai nori valgyt parašė:

    aha, aš vakar kai kepiau blynus irgi pagalvojau, kad tai savotiška meditacija prie viryklės 🙂

  4. Rennie parašė:

    Aš tokį blyną vadinu „Lenkišku”, jį aprašiau http://sezoninevirtuve.blogspot.com/2010/11/lenkiskas-blynelis.html.Šiuos blynus dar vadina „grybukai”, na o dabar sužinojau kad ir „Rusiškais”. Tikrai skanu.

  5. Nu mergičkos, akivaizdu neskaitėt mano 10 patarimų kaip pasilinksminti kepant blynus 🙂
    O šitą blyną tai kaip valgėt? Su uogiene?

  6. Aušra parašė:

    Lenkų, rusų virtuvė manau yra panaši. Vienoje šalyje tik vienaip vadina, kitoje kitaip 🙂 esmės manau nesikeičia. Nes tikrai ne vienas patiekalas eina per kelias tautas ir visi jie vadina tą patiekalą nacionaliniu 🙂 Šiaip man pačiai buvo keista rusiškoje virtuvėje pamatyti tokį blyną. Kažkaip įsivaizdavau kitaip, bet kad jau radau rusiškoje knygoje apie rusų patiekalus, tai galvoju negaliu drįsti ginčytis 🙂

    O linksmintis tai smagu, bet kartais smagu ir nesilinksminti 😀

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-15 Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 …

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.