Menu

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

  • Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна
  • Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Rusiškas blynas, keptas orkaitėje  - Дрочёна


Autorius: Aušra

Data:

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 232 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 250 ml miltų
  • 1 v.š. cukraus
  • 160 ml pieno
  • 1 v.š. aliejaus

Instrukcijos:

  • Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
  • Trynius išsukti su cukrumi iki baltos masės.
  • Sudėti prasijotus miltus, supilti pieną. Gerai išmaišyti.
  • Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į tešlą.
  • Kepimo skardą patepti aliejumi.
  • Tešlą supilti į kepimo skardą ir dėti į iš anksto įkaitintą iki 180-200°C orkaitę bei kepti 30 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Русская домашняя кухня. Книги Гастронома (2009)

  1. Asta parašė:

    geriausias dalykas, kad nereikia stovėt prie keptuvės!

  2. Aušra parašė:

    Nors man visai smagu pasisukioti virtuvėje, bet kartais smagu save palepinti ir pusvalandžiu ramiu knygų vartymu ar šiaip svajojimu apie geresnį gyvenimą 🙂

  3. Kai nori valgyt parašė:

    aha, aš vakar kai kepiau blynus irgi pagalvojau, kad tai savotiška meditacija prie viryklės 🙂

  4. Rennie parašė:

    Aš tokį blyną vadinu „Lenkišku”, jį aprašiau http://sezoninevirtuve.blogspot.com/2010/11/lenkiskas-blynelis.html.Šiuos blynus dar vadina „grybukai”, na o dabar sužinojau kad ir „Rusiškais”. Tikrai skanu.

  5. Nu mergičkos, akivaizdu neskaitėt mano 10 patarimų kaip pasilinksminti kepant blynus 🙂
    O šitą blyną tai kaip valgėt? Su uogiene?

  6. Aušra parašė:

    Lenkų, rusų virtuvė manau yra panaši. Vienoje šalyje tik vienaip vadina, kitoje kitaip 🙂 esmės manau nesikeičia. Nes tikrai ne vienas patiekalas eina per kelias tautas ir visi jie vadina tą patiekalą nacionaliniu 🙂 Šiaip man pačiai buvo keista rusiškoje virtuvėje pamatyti tokį blyną. Kažkaip įsivaizdavau kitaip, bet kad jau radau rusiškoje knygoje apie rusų patiekalus, tai galvoju negaliu drįsti ginčytis 🙂

    O linksmintis tai smagu, bet kartais smagu ir nesilinksminti 😀

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas

Tai mūsų itin pamėgti pusryčiai. Jau gaminom gal bent keturis kartus. Ir supratom vieną – skaniausias jis mums su pomidorų padažo ir grietinės padažu. Gal tiktų valgyti su salotomis, bet šį variantą išbandysim tik pavasarį.

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.