Menu

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

  • Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна
  • Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Rusiškas blynas, keptas orkaitėje  - Дрочёна


Autorius: Aušra

Data:

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 232 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 250 ml miltų
  • 1 v.š. cukraus
  • 160 ml pieno
  • 1 v.š. aliejaus

Instrukcijos:

  • Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
  • Trynius išsukti su cukrumi iki baltos masės.
  • Sudėti prasijotus miltus, supilti pieną. Gerai išmaišyti.
  • Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į tešlą.
  • Kepimo skardą patepti aliejumi.
  • Tešlą supilti į kepimo skardą ir dėti į iš anksto įkaitintą iki 180-200°C orkaitę bei kepti 30 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Русская домашняя кухня. Книги Гастронома (2009)

  1. Asta says:

    geriausias dalykas, kad nereikia stovėt prie keptuvės!

  2. Aušra says:

    Nors man visai smagu pasisukioti virtuvėje, bet kartais smagu save palepinti ir pusvalandžiu ramiu knygų vartymu ar šiaip svajojimu apie geresnį gyvenimą 🙂

  3. aha, aš vakar kai kepiau blynus irgi pagalvojau, kad tai savotiška meditacija prie viryklės 🙂

  4. Rennie says:

    Aš tokį blyną vadinu “Lenkišku”, jį aprašiau http://sezoninevirtuve.blogspot.com/2010/11/lenkiskas-blynelis.html.Šiuos blynus dar vadina “grybukai”, na o dabar sužinojau kad ir “Rusiškais”. Tikrai skanu.

  5. Nu mergičkos, akivaizdu neskaitėt mano 10 patarimų kaip pasilinksminti kepant blynus 🙂
    O šitą blyną tai kaip valgėt? Su uogiene?

  6. Aušra says:

    Lenkų, rusų virtuvė manau yra panaši. Vienoje šalyje tik vienaip vadina, kitoje kitaip 🙂 esmės manau nesikeičia. Nes tikrai ne vienas patiekalas eina per kelias tautas ir visi jie vadina tą patiekalą nacionaliniu 🙂 Šiaip man pačiai buvo keista rusiškoje virtuvėje pamatyti tokį blyną. Kažkaip įsivaizdavau kitaip, bet kad jau radau rusiškoje knygoje apie rusų patiekalus, tai galvoju negaliu drįsti ginčytis 🙂

    O linksmintis tai smagu, bet kartais smagu ir nesilinksminti 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.