Menu

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

  • Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна
  • Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Rusiškas blynas, keptas orkaitėje  - Дрочёна


Autorius: Aušra

Data:

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 232 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai
  • 250 ml miltų
  • 1 v.š. cukraus
  • 160 ml pieno
  • 1 v.š. aliejaus

Instrukcijos:

  • Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
  • Trynius išsukti su cukrumi iki baltos masės.
  • Sudėti prasijotus miltus, supilti pieną. Gerai išmaišyti.
  • Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į tešlą.
  • Kepimo skardą patepti aliejumi.
  • Tešlą supilti į kepimo skardą ir dėti į iš anksto įkaitintą iki 180-200°C orkaitę bei kepti 30 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Русская домашняя кухня. Книги Гастронома (2009)

  1. Asta says:

    geriausias dalykas, kad nereikia stovėt prie keptuvės!

  2. Aušra says:

    Nors man visai smagu pasisukioti virtuvėje, bet kartais smagu save palepinti ir pusvalandžiu ramiu knygų vartymu ar šiaip svajojimu apie geresnį gyvenimą 🙂

  3. aha, aš vakar kai kepiau blynus irgi pagalvojau, kad tai savotiška meditacija prie viryklės 🙂

  4. Rennie says:

    Aš tokį blyną vadinu “Lenkišku”, jį aprašiau http://sezoninevirtuve.blogspot.com/2010/11/lenkiskas-blynelis.html.Šiuos blynus dar vadina “grybukai”, na o dabar sužinojau kad ir “Rusiškais”. Tikrai skanu.

  5. Nu mergičkos, akivaizdu neskaitėt mano 10 patarimų kaip pasilinksminti kepant blynus 🙂
    O šitą blyną tai kaip valgėt? Su uogiene?

  6. Aušra says:

    Lenkų, rusų virtuvė manau yra panaši. Vienoje šalyje tik vienaip vadina, kitoje kitaip 🙂 esmės manau nesikeičia. Nes tikrai ne vienas patiekalas eina per kelias tautas ir visi jie vadina tą patiekalą nacionaliniu 🙂 Šiaip man pačiai buvo keista rusiškoje virtuvėje pamatyti tokį blyną. Kažkaip įsivaizdavau kitaip, bet kad jau radau rusiškoje knygoje apie rusų patiekalus, tai galvoju negaliu drįsti ginčytis 🙂

    O linksmintis tai smagu, bet kartais smagu ir nesilinksminti 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Varškinės pynutės

Varškinės pynutės

Šias bandeles tikriausiai jau išbandę marios žmonių nuo Sonatinos pasirodymo SuperMamose. Bet jos tikrai vertos kepti, skanauti, mėgautis 🙂 Kai turiu varškės ir noriu kažko skanaus bei nesudėtingo – visada kepu jas. Man jos ypatingai skanios net ir kitą dieną kelias sekundes pašildžius mikrobangų krosnelėje – jos tiesiog būna tada kaip ką tik iš orkaitės.

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Moliūgų apkepas su varške

Moliūgų apkepas su varške

Labai skanus apkepas. Jame net nesijaučia moliūgai ? Visi valgė ir stebėjosi, jog čia moliūgų apkepas. Moliūgai tik priduoda saldumo.