Menu

Varškės apkepas su vaniliniu pudingu

  • Varškės apkepas su vaniliniu pudingu
  • Varškės apkepas su vaniliniu pudingu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Varškės apkepas su vaniliniu pudingu


Autorius: Aušra

Data:

Mes labai mėgstam varškę. Tačiau ilgainiui tas pats varškės apkepas pabosta, tad pradėjau dairytis kažko naujo. Vat ir nusprendžiau išbandyti šį apkepą ir kaip visada dar paskatino tai, jog jau senokai turiu vanilinio pudingo pakelį, bet niekaip jo nesunaudojau. Vaikams labai patiko. O kadangi kaip lengvai vakarienei dariau iš pusės normos, tai visa šeima lengvai užkando, o ir pakelio jau neliko, nes teko greitai pakartoti 🙂

Varškės apkepas su vaniliniu pudingu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 298 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 700 g varškės
  • 4 kiaušiniai
  • 100 g cukraus pudros
  • 1 pakelis vanilinio pudingo
  • 200-250 ml pieno
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Varškę, kiaušinius, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų sudėti į smulkintuvą (blenderį) ir išplakti iki vientisos masės.
  • Atskirame inde sumaišyti pieną su pudingo milteliais, išplakti lengvai ir pilti į varškės masę, dar kartą gerai išmaišyti.
  • Tešlą pilti į sviestu išteptą kepimo indą ir dėti į orkaitę 180°C apie 1-1,5 val.
  • Valgyti šiltą su grietine ir/ar uogiene. Skanaus!

Šaltinis: Aštriai saldu…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Dvispalvis pyragas su rutuliukais

Šis pyragas atrodo labai gražiai, o pagaminamas iš mums visiems įprastų produktų. Tad tikrai siūlau pasigaminti esant pirmai progai. Skonis labai sodrus, o varškės sluoksnis su lengva rūgštele čia labai tinka. Pamatę vaikai kaip tvarkau nuotraukas, iš karto užsiprašė šio pyrago vėl 🙂 O tai manau didžiausias pyrago įvertinimas.

Naminiai Rafaelo

Naminiai Rafaelo

Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Varškės ir cukinijų apkepas

Varškės ir cukinijų apkepas

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyvę peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!