Menu

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

  • Šaldyto vyšnių jogurto ledai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Šaldyto vyšnių jogurto ledai


Autorius: Aušra

Data:

Vyšnios dabar pačiam gražume. Gal kažkur jau ir nuskintos, tačiau pas mus – jų niekas net nepradėjo rimtai skinti, tik šiaip pavalgymui. Kompotų nuo pernai likę, uogienių nevalgom… tai didžiausias galvosūkis kur jas skaniai sunaudoti. Kol kas vienintelis būdas – dalį užsišaldyti. Kadangi po braškių tai skaniausios man uogos – į šaldiklį tikrai jų pridėsiu 🙂

Ledai labai gaivūs, o ir susivalgo labai greitai. Iš viso išdalinau į 8 indelius, tai gavosi visai nemažos porcijos. Atsigaivinimui užteko net keliems kartams. Tik kitą kartą sakiau bandysiu prieš šaldant per sietelį praleisti, kad nebūtų odelių likučių. Žinoma jos daug netrukdė, tik nebuvo tos vientisos konsistencijos.

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 130 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 450 g vyšnių, nukaulintų
  • 1/2 – 3/4 p. cukraus
  • 1 p. lieso natūralaus jogurto
  • 1 a.š. citrinos sulčių (nedėjau)

Instrukcijos:

  • Vyšnias ir cukrų supilame į puodą ir verdame ant nedidelės ugnies apie 10 minučių.
  • Tada nuimame nuo kaitros ir leidžiame atvėsti prie įmaišant jogurtą ir citrinų sultis.
  • Masę sutrinti su smulkintuvu (blenderių) iki vientisos masės. Sutrintą masę galima prakošti per sietelį, bet tikrai nebūtina.
  • Dėti į šaldytuvą ir atvėsinti.
  • Tada reikia pasirinkti: 1. ledų masę pilti į ledų aparatą ir toliau gaminti pagal instrukcijas; 2. supilti į indą ir karts nuo karto permaišyti rankomis; 3. tiesiog supilti į ledų indelius (ar vienkartines stiklines) ir užšaldyti. Jei darote su vienkartinėmis stiklinėmis, tai pagaliukus įsmeigti reikia kai masė jau bus apstingusi, maždaug po 20-30 minučių.
  • Smaližiauti!

Šaltinis: Needful Things

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vyšnių glotnutis

Vyšnių glotnutis

Gaivus, saldžiarūgštis ir paprastas 🙂 Tinka pieno nemėgstantiems žmonėms, kaip pvz. mano vyrui 🙂 Jis itin gyrė ir išgėrė net dvigubą porciją. Puikiai tinka beprasidedančiam vyšnių sezonui!

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.

Apelsinų-bananų glotnutis

Apelsinų-bananų glotnutis

O čia gal desertas, gal kai kam pusryčiai, bet tikrai skanu. Jei patinka rūgštelė, tai ir cukraus nereikia dėti – mes nedėjom, kai kam cukraus truputį trūko, bet ne man ?

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Tai matyt paskutinis mano receptas su serbentais. Šį kartą – baltieji serbentai. Jie matyt švelniausi iš visų serbentų, bet man jie labai patinka. Todėl ir pyragą sugalvojau daryti būtent su jais. Pirmą kartą dariau pagal receptą – kiek erzino serbentų sėklytės. Kitą kartą – apvirtus serbentus sutryniau smulkintuvu ir per sietelį prakošiau – rezultate kreme man trūko kiek gaivumo. Tad trečią kartą gaminčiau visgi paprastesniu būtu ir su sėklytėmis 🙂

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Kai norisi kažko ganėtinai sveiko, bet saldaus ir skanaus – puikiai tinka glotnučiai. Mano vaikai juos dievina, o man malonu juos gaminti, nes jie labai greitai paruošiami. Gal todėl pas mus šaldiklyje visada yra keli užšaldyti bananai. Nes kitur šaldytų bananų nenaudoju. Kepiniuose jie man kažkas nesuvokiamo. Nors žinoma kepu 🙂 Bet jau tada grynai vaikams, kai užvaldo smalsumas išbandyti kokį receptą.