Menu

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

  • Šaldyto vyšnių jogurto ledai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Šaldyto vyšnių jogurto ledai


Autorius: Aušra

Data:

Vyšnios dabar pačiam gražume. Gal kažkur jau ir nuskintos, tačiau pas mus – jų niekas net nepradėjo rimtai skinti, tik šiaip pavalgymui. Kompotų nuo pernai likę, uogienių nevalgom… tai didžiausias galvosūkis kur jas skaniai sunaudoti. Kol kas vienintelis būdas – dalį užsišaldyti. Kadangi po braškių tai skaniausios man uogos – į šaldiklį tikrai jų pridėsiu 🙂

Ledai labai gaivūs, o ir susivalgo labai greitai. Iš viso išdalinau į 8 indelius, tai gavosi visai nemažos porcijos. Atsigaivinimui užteko net keliems kartams. Tik kitą kartą sakiau bandysiu prieš šaldant per sietelį praleisti, kad nebūtų odelių likučių. Žinoma jos daug netrukdė, tik nebuvo tos vientisos konsistencijos.

Šaldyto vyšnių jogurto ledai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 130 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 450 g vyšnių, nukaulintų
  • 1/2 – 3/4 p. cukraus
  • 1 p. lieso natūralaus jogurto
  • 1 a.š. citrinos sulčių (nedėjau)

Instrukcijos:

  • Vyšnias ir cukrų supilame į puodą ir verdame ant nedidelės ugnies apie 10 minučių.
  • Tada nuimame nuo kaitros ir leidžiame atvėsti prie įmaišant jogurtą ir citrinų sultis.
  • Masę sutrinti su smulkintuvu (blenderių) iki vientisos masės. Sutrintą masę galima prakošti per sietelį, bet tikrai nebūtina.
  • Dėti į šaldytuvą ir atvėsinti.
  • Tada reikia pasirinkti: 1. ledų masę pilti į ledų aparatą ir toliau gaminti pagal instrukcijas; 2. supilti į indą ir karts nuo karto permaišyti rankomis; 3. tiesiog supilti į ledų indelius (ar vienkartines stiklines) ir užšaldyti. Jei darote su vienkartinėmis stiklinėmis, tai pagaliukus įsmeigti reikia kai masė jau bus apstingusi, maždaug po 20-30 minučių.
  • Smaližiauti!

Šaltinis: Needful Things

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aviečių ir jogurto glotnutis

Aviečių ir jogurto glotnutis

Vasariškas gėrimas, kuris bus ypač gaivus jei naudosite šaldytus bananus. O jei naudosite ir šaldytas uogas, gausite greitus ledus 🙂 Žinoma palaukus kelias minutes jie pavirs vis tiek į kokteilį 🙂 Iš tiesų tai truputį apsigavau (galvojau, kad turiu daug aviečių), o paskutinę minutę paaiškėjo, jog ten buvo raudonų uogų mišinys, bet visai skanus 😉

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!

Apelsinų-bananų glotnutis

Apelsinų-bananų glotnutis

O čia gal desertas, gal kai kam pusryčiai, bet tikrai skanu. Jei patinka rūgštelė, tai ir cukraus nereikia dėti – mes nedėjom, kai kam cukraus truputį trūko, bet ne man ?

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Gaivus ir visai nesudėtingas receptas su paskutinėmis braškėmis. Tiesą pasakius, kadangi dariau iš karto dvigubą porciją tai net ir braškių neužteko, tad panaudojau braškių pusseserių – žemuogių. Tikrai jį išbandysiu ir su kitomis uogomis ar vaisiais. Beje, šis receptas paimtas iš vaikiškų receptų archyvo, tad jei parinkus švelnesnius minkštus vaisius, puikiai galima būtų pamaloninti mažylių pilvukus. Tik būtina atšaldyti prieš tiekiant, nes kremas tada sutvirtėja.