Menu

Desertinis varškės sūris

  • Desertinis varškės sūris
  • Desertinis varškės sūris
  • Details
  • 7 komentarai
  • Related Items
Desertinis varškės sūris


Autorius: Aušra

Data:

Tai vienas iš tų paprastų desertų, už kuriuos parduotuvėje tenka sumokėti nemažai pinigų. Tačiau smaližiams tikrai siūlau nustoti leisti pinigus be reikalo, nes šio sūrio gamyba tikrai neužima daug laiko – tiesiog reikia truputį iš anksto pasiruošti.

Desertinis varškės sūris

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 395 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g kreminės varškės
  • 200 g (½ indelio) saldaus kondensuoto pieno
  • 200-250 g grietinės
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 v.š. aguonų (nebūtinai)
  • 3 v.š. želatinos
  • 1 pakelio želė (arba 2 spalvų po pusę)

Instrukcijos:

  • Pirmiausia reikia pasigaminti želė. Reikia paruošti ją pagal instrukcijas, tik vandens pilti ne 500 ml, o 400 ml – kad želė būtų tvirtesnė. Sustingusią želė supjaustyti nedideliais kubeliais.
  • Želatiną užpilti vandeniu ir leisti išbrinkti. Dėl vandens kiekio nesijaudinkite – kai želatina išbrinks tiesiog ją supilkite į sietelį, kad perteklinis vanduo nubėgtų. Nusunktą želatiną dėti į karščiui atsparų indą ir ištirpinti ją ant nedidelės temperatūros (neužvirti!).
  • Tada sumaišyti varškę, kondensuotą pieną, grietinę, vanilinį cukrų, nuplikytas aguonas.
  • Įmaišyti ištirpintą želatiną ir viską gerai išmaišyti.
  • Suberti želė kubelius, atsargiai išmaišyti ir krėsti į formą ar tiesiog į paprasto celofaninio maišelio kampą, kad suformuoti sūrį.
  • Dėti sūrį į šaldytuvą ir palaikyti kol gerai sustings (geriausia per naktį). Skanaus!

Šaltinis: Nekenčiu virtuvės

  1. Gabriele parašė:

    Labai labai!!! <3

  2. Aušra parašė:

    Tikrai tikrai 🙂

  3. oditele parašė:

    super 😉

  4. Aušra parašė:

    Tikrai taip 🙂 Vakar dukrytė pamatė kaip tvariau nuotraukas, tai vėl užsimanė 🙂

  5. Jūratė parašė:

    Labai apetitnai atrodo (ypač pirma foto :)).
    Aha, čia toks dalykas, kurio labai sunku atsivalgyti ir kiekvieną kartą pamačius parduotuvėje, labai užsinoriu, bet taip ir praeinu pakiliai ramia širdim, nes žinau, kad yra geras lengvas receptas ir naminį desertinį sūrį bus valgyti daug maloniau. O ir želė gi galima keisti kompotu ar sultimis + želatina, tai išvis tada komfortas 🙂

  6. Aušra parašė:

    Tikrai taip 🙂 Tik kažkodėl visada pažadą padaryti želė iš kompoto pamirštu arba atsimenu per vėlai 🙂

  7. Erika @ Desertai parašė:

    Pasakiškai skanus 🙂 Labai labai patiko. Ačiū Jums už receptą. Gaminsiu dar ir dar

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Sumuštiniai su obuoliais

Sumuštiniai su obuoliais

Pasisvečiavus visur kelias dienas iš eilės ir kaip visada po visokių prisivalgymų ir apsivalgymų, pusryčiams norėjosi kažko lengvo, bet skanaus. Neprašoviau pro šalį pasirinkusi šiuos sumuštinius. Žinoma daug kas priklauso nuo obuolių, bet pas mus jie tokie daugiau saldūs nei rūgštūs, tai cukraus visai mažai reikia. O dėl to paskutiniu metu tik džiaugiuosi, nes saldumynų jau visai nesinori…

Uogų ir jogurto želė

Uogų ir jogurto želė

Lengvas lengvai padaromas desertas. Šį kartą naudojau juoduosius serbentus. Man asmeniškai norėjosi trupučio daugiau saldumo, tačiau vaikams akivaizdžiai nieko netrūko, nes abu labai skaniai valgė 🙂

Varškės ir morkų apkepas

Varškės ir morkų apkepas

Atėjus pavasariui, nors ir kalendoriniam, nori nenori akys pradeda krypti į šviesesnes šiltesnes spalvas. Morkos tam puikia tinka! Apkepas nuo jų pasidarė labai gražios oranžinės spalvos. Kadangi naudojau avižų sėlenas, tai truputį apkepą nuspalvino kiek pilkesne spalva. Tad jei norite šviesesnės – naudokite manų kruopas.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?