Menu

Desertinis varškės sūris

  • Desertinis varškės sūris
  • Desertinis varškės sūris
  • Details
  • 7 komentarai
  • Related Items
Desertinis varškės sūris


Autorius: Aušra

Data:

Tai vienas iš tų paprastų desertų, už kuriuos parduotuvėje tenka sumokėti nemažai pinigų. Tačiau smaližiams tikrai siūlau nustoti leisti pinigus be reikalo, nes šio sūrio gamyba tikrai neužima daug laiko – tiesiog reikia truputį iš anksto pasiruošti.

Desertinis varškės sūris

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 395 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g kreminės varškės
  • 200 g (½ indelio) saldaus kondensuoto pieno
  • 200-250 g grietinės
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 v.š. aguonų (nebūtinai)
  • 3 v.š. želatinos
  • 1 pakelio želė (arba 2 spalvų po pusę)

Instrukcijos:

  • Pirmiausia reikia pasigaminti želė. Reikia paruošti ją pagal instrukcijas, tik vandens pilti ne 500 ml, o 400 ml – kad želė būtų tvirtesnė. Sustingusią želė supjaustyti nedideliais kubeliais.
  • Želatiną užpilti vandeniu ir leisti išbrinkti. Dėl vandens kiekio nesijaudinkite – kai želatina išbrinks tiesiog ją supilkite į sietelį, kad perteklinis vanduo nubėgtų. Nusunktą želatiną dėti į karščiui atsparų indą ir ištirpinti ją ant nedidelės temperatūros (neužvirti!).
  • Tada sumaišyti varškę, kondensuotą pieną, grietinę, vanilinį cukrų, nuplikytas aguonas.
  • Įmaišyti ištirpintą želatiną ir viską gerai išmaišyti.
  • Suberti želė kubelius, atsargiai išmaišyti ir krėsti į formą ar tiesiog į paprasto celofaninio maišelio kampą, kad suformuoti sūrį.
  • Dėti sūrį į šaldytuvą ir palaikyti kol gerai sustings (geriausia per naktį). Skanaus!

Šaltinis: Nekenčiu virtuvės

  1. Gabriele parašė:

    Labai labai!!! <3

  2. Aušra parašė:

    Tikrai tikrai 🙂

  3. oditele parašė:

    super 😉

  4. Aušra parašė:

    Tikrai taip 🙂 Vakar dukrytė pamatė kaip tvariau nuotraukas, tai vėl užsimanė 🙂

  5. Jūratė parašė:

    Labai apetitnai atrodo (ypač pirma foto :)).
    Aha, čia toks dalykas, kurio labai sunku atsivalgyti ir kiekvieną kartą pamačius parduotuvėje, labai užsinoriu, bet taip ir praeinu pakiliai ramia širdim, nes žinau, kad yra geras lengvas receptas ir naminį desertinį sūrį bus valgyti daug maloniau. O ir želė gi galima keisti kompotu ar sultimis + želatina, tai išvis tada komfortas 🙂

  6. Aušra parašė:

    Tikrai taip 🙂 Tik kažkodėl visada pažadą padaryti želė iš kompoto pamirštu arba atsimenu per vėlai 🙂

  7. Erika @ Desertai parašė:

    Pasakiškai skanus 🙂 Labai labai patiko. Ačiū Jums už receptą. Gaminsiu dar ir dar

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Varškė su bananais

Varškė su bananais

Dar vienas bandymas pasidaryti desertą, kuris pakeistų pirktinius sūrelius. Nemėgstam mes pirktinių sūrelių, juose visada jaučiame sintetikos. Todėl pirmenybę teikiam visai paprastučiams desertams, padaromiems vos per kelias minutes ir kurių sudėtis – vos keli produktai.

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

Nors Kalėdos jau praėjo, tačiau kitiems metams noriu išsisaugoti šį receptą. Išskirtinis jis tuo, jog į sudėtį įeina grietinė ir visai nedaug sviesto. Kadangi sausainiai buvo skirti vaikams pagraužti prieš miegą, tai papuošimų jokių nedariau. O iš kitos pusės, kam to reikia? Jei sausainiai ir patys labai skanūs 🙂

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂