Menu

Desertinis varškės sūris

  • Desertinis varškės sūris
  • Desertinis varškės sūris
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Desertinis varškės sūris


Autorius: Aušra

Data:

Tai vienas iš tų paprastų desertų, už kuriuos parduotuvėje tenka sumokėti nemažai pinigų. Tačiau smaližiams tikrai siūlau nustoti leisti pinigus be reikalo, nes šio sūrio gamyba tikrai neužima daug laiko – tiesiog reikia truputį iš anksto pasiruošti.

Desertinis varškės sūris

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 395 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g kreminės varškės
  • 200 g (½ indelio) saldaus kondensuoto pieno
  • 200-250 g grietinės
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 v.š. aguonų (nebūtinai)
  • 3 v.š. želatinos
  • 1 pakelio želė (arba 2 spalvų po pusę)

Instrukcijos:

  • Pirmiausia reikia pasigaminti želė. Reikia paruošti ją pagal instrukcijas, tik vandens pilti ne 500 ml, o 400 ml – kad želė būtų tvirtesnė. Sustingusią želė supjaustyti nedideliais kubeliais.
  • Želatiną užpilti vandeniu ir leisti išbrinkti. Dėl vandens kiekio nesijaudinkite – kai želatina išbrinks tiesiog ją supilkite į sietelį, kad perteklinis vanduo nubėgtų. Nusunktą želatiną dėti į karščiui atsparų indą ir ištirpinti ją ant nedidelės temperatūros (neužvirti!).
  • Tada sumaišyti varškę, kondensuotą pieną, grietinę, vanilinį cukrų, nuplikytas aguonas.
  • Įmaišyti ištirpintą želatiną ir viską gerai išmaišyti.
  • Suberti želė kubelius, atsargiai išmaišyti ir krėsti į formą ar tiesiog į paprasto celofaninio maišelio kampą, kad suformuoti sūrį.
  • Dėti sūrį į šaldytuvą ir palaikyti kol gerai sustings (geriausia per naktį). Skanaus!

Šaltinis: Nekenčiu virtuvės

  1. Gabriele parašė:

    Labai labai!!! <3

  2. Aušra parašė:

    Tikrai tikrai 🙂

  3. oditele parašė:

    super 😉

  4. Aušra parašė:

    Tikrai taip 🙂 Vakar dukrytė pamatė kaip tvariau nuotraukas, tai vėl užsimanė 🙂

  5. Jūratė parašė:

    Labai apetitnai atrodo (ypač pirma foto :)).
    Aha, čia toks dalykas, kurio labai sunku atsivalgyti ir kiekvieną kartą pamačius parduotuvėje, labai užsinoriu, bet taip ir praeinu pakiliai ramia širdim, nes žinau, kad yra geras lengvas receptas ir naminį desertinį sūrį bus valgyti daug maloniau. O ir želė gi galima keisti kompotu ar sultimis + želatina, tai išvis tada komfortas 🙂

  6. Aušra parašė:

    Tikrai taip 🙂 Tik kažkodėl visada pažadą padaryti želė iš kompoto pamirštu arba atsimenu per vėlai 🙂

  7. Erika @ Desertai parašė:

    Pasakiškai skanus 🙂 Labai labai patiko. Ačiū Jums už receptą. Gaminsiu dar ir dar

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.

Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.

Makaronai su sūriu

Makaronai su sūriu

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂