Menu

Krevečių salotos

  • Krevečių salotos
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Krevečių salotos


Autorius: Aušra

Data:

Puikios gaivios salotos. Itin greitai padaromos – vos kelios minutės. O skonis labai gardus, žinoma, tiems kas mėgsta krevetes 🙂

Krevečių salotos

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 279 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g šaldytų žirnelių
  • 200 g šviežių agurkų
  • 400 g gliaudytų krevečių
  • 100 g grietinės
  • 100 g neriebaus majonezo
  • 1 v.š. krienų
  • druskos
  • krapų papuošimui

Instrukcijos:

  • Užvirinti arbatinuke vandens ir juo užpilti šaldytus žirnelius bei palaikyti kelias minutes, kol jie aštils (per ilgai nelaikykite, nes šiltos salotos praras savo žavesį).
  • Agurką nulupti ir supjaustyti kubeliais.
  • Į dubenį sudėti žirnelius, krevetes ir agurkus.
  • Užpilti padažu, padarytų iš likučių produktų.
  • Lengvai išmaišyti.
  • Patiekti dideliame dubenyje arba stiklo taurėse. Salotas papuošti krapais.

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pupelių, pomidorų ir agurkų salotos

Pupelių, pomidorų ir agurkų salotos

Radusi šį receptą ilgai negalvojau, griebiausi darbo ir per 5min. viskas buvo paruošta. Gaivu, sotu ir greita. Net ir vaikams patiko, o sūnus įvertino netgi geriau nei normalu (taip taip, jam dažniausiai maistas būna tiesiog normalus).

Vištiena su žirneliais ir kariu

Vištiena su žirneliais ir kariu

Autorius: Aušra Data: 2019-02-03 Kaip visada artėjant pavasariui norisi apsitvarkyti, apsišvarinti. Tad vakar bekilnodama šaldiklyje esančias atsargas atradau užmirštą žirnelių pakelį. O šiandien šaldytuve vištienos file reikalavo kažką iš jos pagaminti. Tad begalvodama, ką skanaus …

Dešrelių salotos

Dešrelių salotos

Švarinu šaldytuvą ir ieškau, kur sunaudoti konservuotus žirnelius, nes vieni kažkaip nepatinka, o mišrainių nėr kada daryti. Bet va šitos salotos pasidaro vos per kelias minutes. O ir likusių reikalingų produktų mūsų šaldytuve visada pilna 🙂

Risi e bisi

„Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Agurkų užkandis su varške

Agurkų užkandis su varške

Labai gaivu ir paprasta. Darant su blenderiu viskas pasidaro per kelias minutes. Skonis išskirtinis, labai primena šaltibarščius be burokėlių.