Menu

Spanguolių ir šokolado pyragaičiai

  • Spanguolių ir šokolado pyragaičiai
  • Spanguolių ir šokolado pyragaičiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Spanguolių ir šokolado pyragaičiai


Autorius: Aušra

Data:

Mėgstantiems gaivesnius desertus su švelnia rūgštele. Tokie ir mes esam 🙂 Labai bijojau, kad bus per rūgštu, bet buvo viskas tiesiog nuostabu. Žinoma, kas mėgsta itin šokoladinius tortus, šiuo ne itin sužavėti buvo 🙂 Bet kad visiems neįtiksi. Ar ne taip?

Spanguolių ir šokolado pyragaičiai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 313 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 350 g šokoladinių sausainių
  • 150 g sviesto
  • Kremui:
  • 5 a.š. želatinos
  • 100 ml vandens
  • 400 g kreminės varškės ar Philadelphia sūrio
  • 400 ml plakamosios grietinėlės
  • 350 ml spanguolių
  • 200-300 ml cukraus
  • Papuošimui:
  • 100-200 ml spanguolių

Instrukcijos:

  • Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su lydytu sviestu.
  • Stačiakampę 22×32 cm dydžio skardą (naudojau 26 cm skersmens apvalią) iškloti kepimo popieriumi.
  • Paruoštą sausainių mišinį sukrėsti į skardą, tolygiai paskirstyti, suspausti ir porai valandų padėti į šaldytuvą.
  • Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir brinkinti 5 minutes. Po to ją ištirpinti ant nedidelės kaitros.
  • Spanguoles sutrinti su cukrumi ir įmaišyti kreminę varškę.
  • Grietinėlę išplakti ir taip pat atsargiai įmaišyti į spanguolių-varškės mišinį.
  • Nuolat maišant plona srovele supilti ištirpintą želatiną.
  • Kremą sukrėsti į skardą ant sausainių pagrindo ir papuošti spanguolėmis. Keturias valandas arba per naktį laikyti šaltai, kad sustingtų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ledai Plombyras

Ledai Plombyras

Šią karštą dieną siūlau atsigaivinti ledais. Visi pripažinom, kad jie tikrai nenusileidžia pirktiniams.

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.

Vištiena grietinėlės padaže

Vištiena grietinėlės padaže

Paskutiniu metu ypatingai pamėgtas patiekalas. Kažkaip išsiilgę mes česnakų ? O grietinėlę priduoda švelnumo.

Spanguolių vitaminai

Spanguolių vitaminai

Atrodo žiema jau į pabaigą, tačiau ligos neskuba mūsų palikti. Darželyje mano zuikis susirgo bene paskutinis iš grupės, o po jo jau ir suaugusius liga pakirto savaitgalį. Gerai, kad sunkiausios dienos buvo tik kelios, ir darbo savaitę tęsiam jau darbingi. Tačiau tik apsirgus vėl atsiminiau, kad yra skanus reikalas ir dar sveikas. Šį mišinuką dariau šiais metais gal jau ketvirtą kartą. Pirmus kelis kartus dariau Kalėdų dovanų ir tik netilpusius į stiklainiukus likučius mes suvalgydavom. Tačiau dabar šis mišinukas tik mūsų 🙂 Ir jis tikrai maloniai po truputį nykta. Jei jums kaip ir man ne prie širdies citrusinių vaisių karstelėjimas, šie vitaminai tikrai jums patiks. Pasidaro vos per kelias minutes, o nauda didelė!

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.