Menu

Spanguolių ir šokolado pyragaičiai

  • Spanguolių ir šokolado pyragaičiai
  • Spanguolių ir šokolado pyragaičiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Spanguolių ir šokolado pyragaičiai


Autorius: Aušra

Data:

Mėgstantiems gaivesnius desertus su švelnia rūgštele. Tokie ir mes esam 🙂 Labai bijojau, kad bus per rūgštu, bet buvo viskas tiesiog nuostabu. Žinoma, kas mėgsta itin šokoladinius tortus, šiuo ne itin sužavėti buvo 🙂 Bet kad visiems neįtiksi. Ar ne taip?

Spanguolių ir šokolado pyragaičiai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 313 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 350 g šokoladinių sausainių
  • 150 g sviesto
  • Kremui:
  • 5 a.š. želatinos
  • 100 ml vandens
  • 400 g kreminės varškės ar Philadelphia sūrio
  • 400 ml plakamosios grietinėlės
  • 350 ml spanguolių
  • 200-300 ml cukraus
  • Papuošimui:
  • 100-200 ml spanguolių

Instrukcijos:

  • Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su lydytu sviestu.
  • Stačiakampę 22×32 cm dydžio skardą (naudojau 26 cm skersmens apvalią) iškloti kepimo popieriumi.
  • Paruoštą sausainių mišinį sukrėsti į skardą, tolygiai paskirstyti, suspausti ir porai valandų padėti į šaldytuvą.
  • Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir brinkinti 5 minutes. Po to ją ištirpinti ant nedidelės kaitros.
  • Spanguoles sutrinti su cukrumi ir įmaišyti kreminę varškę.
  • Grietinėlę išplakti ir taip pat atsargiai įmaišyti į spanguolių-varškės mišinį.
  • Nuolat maišant plona srovele supilti ištirpintą želatiną.
  • Kremą sukrėsti į skardą ant sausainių pagrindo ir papuošti spanguolėmis. Keturias valandas arba per naktį laikyti šaltai, kad sustingtų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Uogų ir jogurto želė

Uogų ir jogurto želė

Lengvas lengvai padaromas desertas. Šį kartą naudojau juoduosius serbentus. Man asmeniškai norėjosi trupučio daugiau saldumo, tačiau vaikams akivaizdžiai nieko netrūko, nes abu labai skaniai valgė 🙂

Honey-Peach Ice Cream

Medaus ir persikų ledai

Ledai gavosi kreminiai, su švelniu medaus ir persikų skoniu. Tik visi draugiškai sutarėm, kad kitą kartą visus persikus trinsiu į tyrę, nes gabaliukais supjaustyti persikai pavirto į labai šaltus ledukus ? O va nuotraukoje labai puikiai matosi, kokios dažniausiai būna mano fotografavimo sąlygos 😀

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.

Varškės-bananų tortas

Varškės-bananų tortas

Iš nuotraukos matosi, kad buvo paskubomis fotografuotas paskutinis torto gabaliukas. Vadinasi teks daryti šį tortą dar kartą tam, kad galima būtų padaryti gražią ir kokybišką nuotrauką.