Menu

Keksiukai su uogomis

  • Keksiukai su uogomis
  • Keksiukai su uogomis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Keksiukai su uogomis


Autorius: Aušra

Data:

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Keksiukai su uogomis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 144 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 200 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 p. cukraus
  • 50 g sviesto, lydyto
  • 2 v.š. juodųjų serbentų (originale buvo mėlynės)
  • 2 v.š. pieno
  • 2 v.š. apelsino sulčių
  • 1 apelsino žievelės geltonas sluoksnis
  • 1 kiaušinis
  • 1 bananas
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cukrumi.
  • Kitame inde išplakti kiaušinį su pienu, apelsino sultimis ir lydytu sviestu.
  • Sutrinti uogas ir bananą šakute bei supilti į skystų produktų indą.
  • Sudėti apelsino žievelę ir po truputį įmaišyti miltų mišinį.
  • Gauta masė turi būti ganėtinai tiršta. Tešlą padalinti į keksiukų formeles ir kepti įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 15-20 minučių.
  • Skanauti su skania arbata arba vienus 🙂

Šaltinis: žurnalas Твой малыш 2011 01. Питание малыша

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Tortas su karamelizuotais bananais

Tortas su karamelizuotais bananais

Štai mano mažojo tortas! Ilgai rinkau, ilgai vis persigalvodavau 🙂 Bet buvo skanus, gal kiek mūsų skoniui riebus, gal kiek norėjosi rūgštelės daugiau (biskvitus ir taip laisčiau vyšnių kompotu). Tačiau galiu pasakyti, kad užšaldyti likučiai prie kavos labai skaniai susivalgo – dėl riebumo kremas ganėtinai greitai atšyla. Dabar karts nuo karto paskanauju 🙂 Nes tortas 6 asmenims tikrai per didelis buvo 🙂

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai

Šie sveikuoliški keksiukai yra ypatingai sultingi ir gardūs.

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉