Menu

Žuvies vyniotinis + Kibkit žuvelės (Languota prijuostė)

  • Žuvies vyniotinis
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Žuvies vyniotinis


Autorius: Aušra

Data:

Šį mėnesį Languotą prijuostę ryši Kiaunė ir ji klausia: Ar dažnai valgote žuvį? Atsakymas manau ganėtinai dažnai girdimas – retai. Šiais metais jau į savaitę bent kartą valgome, o seniau tai matyt į pusmetį gal kartą savo noru nusipirkdavome žuvies. O šiaip ją valgydavome tik per šventes. Šiais metais vienas iš tikslų buvo – bent kartą į savaitę valgyti žuvį. Kol kas tikslo laikytis sekasi puikiai, nes nebuvo nei savaitės kad neragautume žuvies. Bet galiu pasakyti, kad kol kas kelionė tik prasideda. Dažniausiai tiesiog nusiperkame šaldytos lydekos prie progos, o tada ją pasikepame apvoliotą miltuose ir valgome su pakepintais svogūniukais. Tai bene vienintelis greitas ir skanus mums patiekalas. Na silkė tai juk ne žuvis 🙂 Silkė yra silkė 🙂 Ją mes mėgstame ganėtinai irgi įprastai – su actu ir svogūnais bei garuojančiomis išvirtomis bulvėmis. Karts nuo karto pabandau kažką naujo iš žuvies, tačiau dažnai nusvylusi grįžtu prie mums patinkančių kelių receptų. Beje, kas liečia pirkimą žuvies, tai mes arba nusiperkam tiesiog šaldytą, nes tą pačią dieną neturime laiko kada su ja tvarkytis. O silkę perkame mėsos turguje, bet dar nepasakyčiau kad turiu jau mėgiamas vietas žuviai įsigyti. Dar įpročiai tik formuojasi. Ne taip kaip mėsos pardavėja, pas kurią apsipirkinėju – iš tolo pažįsta 🙂 Na o dabar siūlau paragauti mums itin patinkančio žuvies vyniotinio :), kurį deja irgi gaminame retai.

Kai su savo vyru susipažinau, tai šis vyniotinis buvo vadinamas firminiu jo mamos patiekalu. Ir visi svečiuose šio patiekalo laukdavo su nekantrumu. Tačiau laikas bėgo, vaikai užaugo ir sukūrė savo šeimas, tad šis vyniotinis buvo gaminamas vis rečiau ir rečiau. Kol vieną dieną nusprendėm, kad mes (vyras ir aš :)) jau esame pakankamai dideli jį pasigaminti patys. Ir vualia – skanavom namuose šį gražuolį apsilaižydami. Tiesa mes jį gaminame irgi retai, nes vienai man susisukti sunkoka, bet su vyro pagalba – tai lengvai. Ir iš tiesų tai viskas darosi labai greitai, tik vat virimas ilgiausia šio proceso dalis ir reikia kantrybės sulaukti rytojaus 🙂 Šie du vyniotinukai buvo gaminti šių metų kalėdiniams stalams (taip, jų pas mus būna du). Ir visur jis išnyko itin greitai. Tad tikrai ne tik mums jis patinka 😉

Žuvies vyniotinis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 16 porcijų
Kaloringumas: 288 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 kg žuvies file su oda (tinka šaldyta)
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 3-4 kietai virti kiaušiniai
  • druskos
  • pipirų maltų ir grūdelių
  • actas marinatui
  • lauro lapų
  • Tiekiant:
  • 1/2 l majonezo
  • 2-3 rauginti ar marinuoti agurkai

Instrukcijos:

Žuvį geriausia rinktis ne smulkią, o stambesne, kaip pvz. menkę ar lydeką. Tada vyniotinis ne taip byrės. Žuvies gabaliukus dedame ant dvigubos marlės. Pagardiname druska ir pipirais.
Morką ir svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais. Daržoves sudedame ant žuvies – pirma morkos, po to svogūnai. Tada per viduriuką dedame virtus kiaušinius.
Atsargiai marlės šonus su žuvimi keliam į viršų ir suformuojame vyniotinį. Tada tvirtai jį surišame virvute. Šį darbą tikrai rekomenduoju daryti dviese, nes keturių rankų tikrai prireiks. Suformuotą vyniotinį dedame į gilų puodą ir verdame stipriai parūgštintame ir pasūdytame marinate. Į marinatą taip pat įmetame kelis lauro lapus ir kelis pipirų grūdelius. Verdame 1-1,5 val.

Išvirtą vyniotinį išimame, lengvai nuvarviname ir dedame į skardą bei paslegiame per naktį. Sekančią dieną vyniotinį atsargiai išvyniojame ir supjaustome riekelėmis.

Vyniotinį patiekiame su padažu, kuris gaminamas majonezą sumaišius su smulkiai supjaustytais agurkais. Jei vyniotinis visgi subyrėjo, vyniotinio gabaliukus sudėdame į lėkštę ir užpilame padažu. Skonis bet kokiu atveju puikus!

Šaltinis: Anytos užrašai

  1. Odeta parašė:

    Fantastika, nuostabiai gražiai atrodo:) Labai mėgstu tokius vyniotinius. Dar kartą FANTASTIKA:)

  2. Aušra parašė:

    Ačiū. Ir jis tikrai žiauriai geras 🙂

  3. Rennie parašė:

    Labai skaniai atrodo 🙂

  4. Aušra parašė:

    Ačiū 🙂

  5. Dar ir dėl to retai žuvį valgom, kad nelabai jos šviežios matome, o šaldyta yra šaldyta

  6. Aušra parašė:

    Na taip, norėtųsi visada skirti pirmenybę šviežiai, bet yra kaip yra – gyvenimas ne visada leidžia pirkti tik tai kas geriausia ir šviežiausia.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Skumbrė su citrina

Skumbrė su citrina

Ši žuvytė mus pakerėjo. Citrina čia idealiai tinka. Kepėme taip paruoštą skumbrę ir ant laužo. Su dūmo kvapu tik dar skaniau gaunasi. O kai už lango vėsoka, puikiai pasidarbuoja ir orkaitė. Šis receptas mūsų šeimoje minimas tik geruoju.

Žuvies aptepėlė

Žuvies aptepėlė

Autorius: Aušra Data: 2012-07-22 Paskutiniu metu vis dažniau ir dažniau nusiperkame kokios rūkytos žuvies. Kartais prie alaus 😉 Kartais tiesiog šiaip užsinorim ant sumuštinių. O man kuo toliau tuo labiau norėjosi pasidaryti žuvies užtepą. Tik …

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

Žuvies apkepas su porais ir morkomis

Mūsų šeimyna žuvies valgo itin mažai, gal dėl to, kad per mažai skanių receptų atradę. Bet šis receptas mums patiko ? Bus dabar ką gaminti iš žuvies bent retkarčiais.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.