Menu

Aštrūs migdolai

  • Aštrūs migdolai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Aštrūs migdolai


Autorius: Aušra

Data:

Pirmą kartą išbandžiau šiuos riešutus ruošdama Kalėdines dovanas. Tačiau taip patiko, kad karts nuo karto vis pasigaminu ir sau prie alaus, ar kai tiesiog norisi kažko įdomesnio. Paskutinį kartą pamažinau tik truputį kajeno pipirų, tačiau tada riešutukus valgė net ir vaikai.

Aštrūs migdolai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 250 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 kiaušinio baltymas
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. druskos
  • ½ a.š. čili miltelių
  • ¼ a.š. maltų kvapniųjų pipirų
  • ½ a.š. maltų kuminų
  • 1½-1¾ a.š. kajeno pipirų
  • 2½ p. (300 g) migdolų (ar kitų riešutų)

Instrukcijos:

  • Baltymą išplakti iki standžių putų.
  • Visus prieskonius sumaišyti atskirai ir tada atsargiai sumaišyti su baltymu.
  • Suberti riešutus ir išmaišyti, kad gerai visi migdolai pasidengtų prieskoniais.
  • Vienu sluoksniu paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėti į iki 150°C įkaitintą orkaitę 15 minučių.
  • Tada ištraukti, pavartyti, atskirti sulipusius riešutus. Sumažinti temperatūrą iki 120°C ir dar kepti riešutus 10 minučių.
  • Po to ištraukti riešutus, pavartyti, kad nebūtų sulipusių ir leisti atvėsti.
  • Skanauti su šaltu lietuvišku alumi!

Šaltinis: Nekenčiu virtuvės

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Rudenėjant labai patraukė mane prie burokėlių. Kiekvieną savaitę verduosi juos ir po truputį sunaudoju. Tada vėl istorija kartojasi. Kai vakarienei norėjosi kažko lengvo ir įdomesnio padariau šias salotas. Beje, šis patiekalas knygoje vadinamas karpačiu, bet man tai daugiau salotos. Ne taip įmantru ir visiems suprantama :). Šeimos mergaitėms labai patiko, didysis berniukas suvalgė visai maloniai, tik sakė stiprumo norisi daugiau, na o mažasis berniukas kaip visada – pasimaivydamas, protarpiais pasiraukydamas irgi valgė. Tad šios salotos atmintyje užsifiksavo kaip mergaitiškos 🙂 Kažkada esu dariusi labai panašias su lazdyno riešutais, irgi buvo labai skanu. Tad kaip visada – nebijokite pagal šaldytuvo ir spintelių turinį pasikoreguoti pagal savo skonį.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Pūsti ryžai su džiovintais vaisiais

Ar jums taip būna, jog pažiūrite į patiekalo receptą ir pagalvojate, kad jis turėtų būti pasakiškai skanus, tačiau kai paragaujate realybėje tenka smarkiai nusivilti. O kitais kartais būna taip, jog pažiūri į receptą ir galvoji, kas čia per nesąmonė… bet kažkuo suintriguoja ir nutari išbandyti. Tai vat, paskutiniu metu pastebiu, kad tokių “keistų” mano nuomone receptų čia daugėja 🙂 Gal dėl to, jog tokiems receptams nekeliami dideli lūkesčiai. Šis receptas ne išimtis – man kažkaip sunkiai suderinami atrodo irisai ir džiovinti vaisiai, bet patikėkite, dvi dienas iš eilės jį darau ir visiems jis patinka. Džiovinti vaisiai suteikia tokią lengvą rūgštelę, dėl to šis saldumynas nesigauna visiškai saldus.

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Autorius: Aušra Data: 2020-04-28 Vos keli produktai, o saldainiai gaunasi kaip pirktiniai. Šokoladu aplieti kaip ir nebūtina, bet saldainius pakelia visai į kitą lygį, nei kad būtų tiesiog kakavoje apvolioti. Gaminau kelis kartus. Pirmą kartą …