Menu

Aštrūs migdolai

  • Aštrūs migdolai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Aštrūs migdolai


Autorius: Aušra

Data:

Pirmą kartą išbandžiau šiuos riešutus ruošdama Kalėdines dovanas. Tačiau taip patiko, kad karts nuo karto vis pasigaminu ir sau prie alaus, ar kai tiesiog norisi kažko įdomesnio. Paskutinį kartą pamažinau tik truputį kajeno pipirų, tačiau tada riešutukus valgė net ir vaikai.

Aštrūs migdolai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 250 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 kiaušinio baltymas
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. druskos
  • ½ a.š. čili miltelių
  • ¼ a.š. maltų kvapniųjų pipirų
  • ½ a.š. maltų kuminų
  • 1½-1¾ a.š. kajeno pipirų
  • 2½ p. (300 g) migdolų (ar kitų riešutų)

Instrukcijos:

  • Baltymą išplakti iki standžių putų.
  • Visus prieskonius sumaišyti atskirai ir tada atsargiai sumaišyti su baltymu.
  • Suberti riešutus ir išmaišyti, kad gerai visi migdolai pasidengtų prieskoniais.
  • Vienu sluoksniu paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėti į iki 150°C įkaitintą orkaitę 15 minučių.
  • Tada ištraukti, pavartyti, atskirti sulipusius riešutus. Sumažinti temperatūrą iki 120°C ir dar kepti riešutus 10 minučių.
  • Po to ištraukti riešutus, pavartyti, kad nebūtų sulipusių ir leisti atvėsti.
  • Skanauti su šaltu lietuvišku alumi!

Šaltinis: Nekenčiu virtuvės

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bananine granola be cukraus ir be aliejaus

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas “Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux