Menu

Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais

  • Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais


Autorius: Aušra

Data:

Mano vaikams jau atsibodo salotos 🙂 tad nusprendžiau, kad laikas jiems išvirti paprastą vaikišką sriubytę. Juo labiau, kad šaldytuve gulėjo kaip tik reikiamas kiekis žirnelių. Sriuba tokia labai paprastutė, kaip tik vaikams, nes neperkrauta ingredientų. Kad būtų kiek sotesnė, pridėjau iš kalakutienos faršo kukuliukų. Be to, jei sriuba su kukuliukais – vaikai iš karto jai duoda pliusą 🙂

Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 126 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 v.š. ryžių
  • 1/2 p. šviežių ar šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 1 vidutinė morka
  • 1/2 neperdidelio svogūno
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 lauro lapas
  • druskos

Instrukcijos:

  • Užvirti 0,5-0,75 litro vandens.
  • Tada jį pasūdyti, įdėti lauro lapą ir supilti ryžius. Juos pavirti 5 minutes.
  • Tuo tarpu keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepti susmulkintą svogūną ir morką.
  • Apkeptas daržoves ir žirnelius sudėti į ryžius ir pavirti dar 5-10 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Nebeatseku… Kažkoks rusų puslapis apie vaikų mitybą

  1. Ausra parašė:

    Liuks! verdu daznai; ziema vasara; visiems namuose labai patinka ir nenusibosta – chicken & rice; klasika!

  2. Gabrielė parašė:

    Niam 🙂 Galeciau valgyt kasdien tokia 😀

  3. Aušra parašė:

    Tai kas paprasta – visada vaikų mėgstama 🙂 O tie vaikai užauga ir tampa tėvais 🙂 Pasirodo jiems galioja tos pačios taisyklės 🙂

    Aš irgi dažnai mėgstu po eksperimentavimų, grįžti tiesiog prie paprasto ir jaukaus maisto.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ryžių-dešrelių apkepas

Ryžių-dešrelių apkepas

Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.

Tinginių balandėliai v2

Tinginių balandėliai v.2

Autorius: Aušra Data: 2020-03-22 Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia …

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.

Ryžių salotos su tunu

Ryžių salotos su tunu

Labai paprastutės salotos ir labai greitai padaromos. Jos tokios daugiau rudeniškos ar pavasariškos, bet kai į darbą reikia kažką įsimesti, jos puikiai tam tinka net ir vasarą.

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Praeitą savaitgalį, kai vaikai miegojo pietų miego, labai norėjau iškepti kažką skanaus (saldaus). Bet susinervinau, kad neturiu nieko nusižiūrėjusi, tad sėdau prie kompiuterio ir bandžiau išsirinkti ką nors iš seno archyvo. Ilgai varčiau ir apsistojau ties šiais pyragėliais. 🙂 Žinau, jie visai ne saldūs. Bet taip jau būna, kai vartai daug receptų, vis kas nors netinka, o čia tiko tai, jog turėjau visko, net grybų 🙂 kas pas mus retenybė. Tik kad jau ilgai užtrukau besirinkdama receptą, tai nedariau iš ryžių krepšelių, o dariau kelių sluoksnių pyragėlius. Skonis manau nuo to nei kiek nenukentėjo. Mums labai patiko šis užkandis. Tik pradžioje pabijojau, kad vyrui trūks mėsos, tačiau jos kažkaip nelabai pasigedom 🙂