Menu

Lazdyno riešutai kakavoje

  • Lazdyno riešutai kakavoje
  • Lazdyno riešutai kakavoje
  • Details
  • 2 komentarai
  • Related Items
Lazdyno riešutai kakavoje


Autorius: Aušra

Data:

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Lazdyno riešutai kakavoje

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 160 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. lazdyno riešutų (ar kitų riešutų, migdolai irgi skaniai gaunasi)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 v.š. kakavos miltelių
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 1/4 p. agavos sirupo, auksinio sirupo ar medaus
  • 1/4 a.š. druskos
  • Riešutų apvoliojimui:
  • 2 a.š. kakavos miltelių
  • 2 a.š. cukraus pudros

Instrukcijos:

  • Įjungiame orkaitę ir nustatome 135˚C. Kepimo skardą išklojame silikoniniu kilimėliu ar kepimo popieriumi.
  • Visus ingredientus, išskyrus riešutus, išmaišome dubenėlyje. Įmaišome riešutus ir gerai permaišius supilame į kepimo skardą.
  • Kepame riešutus orkaitėje 35-40 minučių, kas 10 minučių vis pamaišydami. Kepimo pabaigoje stebėkite, kad riešutai nepradėtų degti (man ir 40 minučių kepant, niekada taip nenutiko).
  • Riešutams leidžiame atvėsti kepimo skardoje. Tada sumetame į kakavos ir cukraus pudros mišinį ir gerai apvoliojame.
  • Riešutus sudedame į grąžų indelį, o kakavos ir cukraus pudros perteklių supilam į indelį – pravers jei riešutai pastovės drėgoje temperatūroje ir pasidarys lipnūs. Juos galima bus vėl apvlioti paliktame mišinyje ir vėl skanauti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Family fresh cooking

  1. Indrė parašė:

    Taip – laaabai net užkrečiantis dalykas 🙂

  2. Aušra parašė:

    Va dar cinamoninis pop corn”as labai užkrečiantis yra 😉 Bet dar niekaip nesugebėjau rankos ištiesti link fotoaparato, kol juos valgiau 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

Vištiena su anakardžiais

Vištiena su anakardžiais

Autorius: Aušra Data: 2024-10-09 Ši vištiena – pastarųjų dienų top’as mūsų šeimoje. Gaminau kelis kartus (kaip visada prieš keldama čia) ir visus kartus šeima būdavo tiesiog sužavėta. Jei susipjaustyti vištieną ir daržoves iš anksto, vėliau …

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.

Šokoladinis kefyras

Šokoladinis kefyras

Dar vienas lengvas kokteiliukas ne tik kefyro, bet ir šokolado mylėtojams.