Menu

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

  • Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu
  • Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu


Autorius: Aušra

Data:

Pristatu mūsų šeimos favoritą. Net nežinau kuo tiksliai jis mus pakerėjo, tačiau valgo apsilaižydami ne tik suaugę, bet ir vaikai. Jei pitų nedaryti patiems, o pirkti ir tik pašildyti, tai būtų itin greita vakarienė. Tačiau namuose keptos pitos man vis tiek bus skanesnės nei pirktinės, tad verta pažaisti su tešla truputį. Bandžiau kelis pitų variantus, bet šios man itin patiko, nes pavyko puikiai iš pirmo karto.

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 623 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Pitoms:
  • 250 g miltų
  • 10 g šviežių arba 3 g sausų mielių
  • 1/2 a.š. druskos
  • žiupsnelis cukraus
  • 150 ml vandens
  • 1 1/2 a.š. aliejaus
  • Padažui:
  • 1/2 p. lieso majonezo ar grietinės
  • 2 v.š. lieso pieno
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytų
  • Kiaulienai:
  • 500 g kiaulienos išpjovos, supjaustytos kąsnio dydžio juostelėmis
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. šviežiai maltų pipirų
  • 1 didelė raudona paprika, pjaustyta juostelėmis

Instrukcijos:

  • Visų pirma užminkome pitų tešlą. Ji turi gautis elastinga ir vienalytė. Pastatome šiltai, kol pakils dvigubai, apie 1 val.
  • Pakilusią tešlą lengvai perminkome ir padaliname į 5 ar 6 dalis. Uždengiame ir paliekame 10-15 min. šiltai pastovėti.
  • Įkaitiname orkaitę iki 250°C, į orkaitę įdedame kepimo skardą, kad ji irgi įkaistų. Iš pakilusios tešlos iškočiojame apie 0,5cm storio paplotėlius ir paliekame “pailsėti” dar 10min.
  • Paplotėlius dedame po vieną į įkaitintą orkaitę ir nedarinėjant durelių kepame 4-5 minutes. Jei pamatysite, kad pitos kraštai pradėjo ruduoti – traukite lauk. Iškepusias pitas dedame į lėkštę ir užklojame rankšluosčiu, kad suminkštėtų.
  • Paruošiame padažą: sumaišome majonezą, pieną ir traiškytą česnaką ir atidedame į šalį, kad skoniai turėtų laiko susimaišyti.
  • Kiaulieną sumaišome su druska, pipirais ir 1 šaukštu aliejaus. Įkaitiname keptuvėje likusį šaukštą aliejaus ir apkepame jame paprikos juosteles. Kai paprika pradeda minkštėti, sudedame kiaulieną ir kepame 5-6 minutes, kol kiauliena nebebus ružava viduje.
  • Kviečiame visus prie stalo. Pitas perpjauname per pusę (aš naudoju tam žirkles), į gautą kišenę kiekvienas pagal savo skonį įsideda kiaulienos ir užsipila padažu.
  • Skanaus!

Šaltinis: kiauliena ir padažas iš Betty Crocker – Diabetes. Easy Family Meals Vol.15, No.5, o pitos iš Aguonėlės

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiaulienos medalionai su Maggi Papyrus lapeliais bei sveikuolių salotos

Kiaulienos medalionai su Maggi Papyrus lapeliais bei sveikuolių salotos

Prie kiaulienos išbandžiau sveikuolių salotas, kurias vakar nusižiūrėjau bevartydama žurnalus. Beveik visko turėjau, o ko trūko pasikoregavau pagal šaldytuvo turinį. Jos mums buvo tokios skanios, kad valgė ir vaikai daug nepurkštaudami (na buvo padėta prieš akis ir motyvacija – saldainiai, jei suvalgys visas salotas), o mes su vyru sutarėme, jog šios salotos būtų skanios ir vienos. Joms ypatingai gerą cinkelį suteikia kepintos saulėgrąžos. Tad tikrai gaminsiu su didesniais ar mažesniais nukrypimais šias salotas neužilgo ir vėl.

Kiauliena jūreiviškai

Kiauliena jūreiviškai

Trumpas recepto apibūdinimas – kiauliena, troškinta naminiame pomidorų padaže. Jau spėjau pagaminti kelis kartus. Pirmą kartą kiaulieną supjausčiau storesniais gabalais, antrą kartą – plonesniais. Vyras patvirtino, jog skaniau buvo antrą kartą. Beje, atsargiai su prieskoniais – kai skystis nuo pomidorų išgaruoja, skonis smarkiai suintensyvėja.

Maybe not the real ones but really tasty kibinai

Gal ir ne tikri, bet tikrai skanūs kibinai

Prisipažinsiu iš karto – tikrų kibinų gyvenime nesu valgiusi ? Bet jau spėjau pavaišinti ir tuos, kurie yra dideli kibinų mylėtojai ir jie pripažino, jog kibinai pavyko tikrai labai geri (tam pritarė ir kibinai, nerealiu temptu bėgantys iš lėkštės ? )

Kepsniai su alumi

Kepsniai su alumi

Kai netikėtai sužinai, kad bus svečių – labai geras ir greitas mėsytės ant grilio receptas.

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂