Menu

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

  • Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu
  • Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu


Autorius: Aušra

Data:

Pristatu mūsų šeimos favoritą. Net nežinau kuo tiksliai jis mus pakerėjo, tačiau valgo apsilaižydami ne tik suaugę, bet ir vaikai. Jei pitų nedaryti patiems, o pirkti ir tik pašildyti, tai būtų itin greita vakarienė. Tačiau namuose keptos pitos man vis tiek bus skanesnės nei pirktinės, tad verta pažaisti su tešla truputį. Bandžiau kelis pitų variantus, bet šios man itin patiko, nes pavyko puikiai iš pirmo karto.

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 623 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Pitoms:
  • 250 g miltų
  • 10 g šviežių arba 3 g sausų mielių
  • 1/2 a.š. druskos
  • žiupsnelis cukraus
  • 150 ml vandens
  • 1 1/2 a.š. aliejaus
  • Padažui:
  • 1/2 p. lieso majonezo ar grietinės
  • 2 v.š. lieso pieno
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytų
  • Kiaulienai:
  • 500 g kiaulienos išpjovos, supjaustytos kąsnio dydžio juostelėmis
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. šviežiai maltų pipirų
  • 1 didelė raudona paprika, pjaustyta juostelėmis

Instrukcijos:

  • Visų pirma užminkome pitų tešlą. Ji turi gautis elastinga ir vienalytė. Pastatome šiltai, kol pakils dvigubai, apie 1 val.
  • Pakilusią tešlą lengvai perminkome ir padaliname į 5 ar 6 dalis. Uždengiame ir paliekame 10-15 min. šiltai pastovėti.
  • Įkaitiname orkaitę iki 250°C, į orkaitę įdedame kepimo skardą, kad ji irgi įkaistų. Iš pakilusios tešlos iškočiojame apie 0,5cm storio paplotėlius ir paliekame “pailsėti” dar 10min.
  • Paplotėlius dedame po vieną į įkaitintą orkaitę ir nedarinėjant durelių kepame 4-5 minutes. Jei pamatysite, kad pitos kraštai pradėjo ruduoti – traukite lauk. Iškepusias pitas dedame į lėkštę ir užklojame rankšluosčiu, kad suminkštėtų.
  • Paruošiame padažą: sumaišome majonezą, pieną ir traiškytą česnaką ir atidedame į šalį, kad skoniai turėtų laiko susimaišyti.
  • Kiaulieną sumaišome su druska, pipirais ir 1 šaukštu aliejaus. Įkaitiname keptuvėje likusį šaukštą aliejaus ir apkepame jame paprikos juosteles. Kai paprika pradeda minkštėti, sudedame kiaulieną ir kepame 5-6 minutes, kol kiauliena nebebus ružava viduje.
  • Kviečiame visus prie stalo. Pitas perpjauname per pusę (aš naudoju tam žirkles), į gautą kišenę kiekvienas pagal savo skonį įsideda kiaulienos ir užsipila padažu.
  • Skanaus!

Šaltinis: kiauliena ir padažas iš Betty Crocker – Diabetes. Easy Family Meals Vol.15, No.5, o pitos iš Aguonėlės

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

Šis receptas gamintas seniai seniai, jau ir nuotraukas galvojau ištrinti, nes buvau pamiršusi iš kurios knygos gaminau. Tačiau netikėtai šią savaitę jį atradau, tad skubu dėti kol vėl nepasimiršo. Patiekalas tikrai paprastas ir greitas. Įspūdį paliko visiems teigiamą, dar ir dabar atsimenu 🙂 Tad skubantiems greitai vakarienei puikiai tiks.

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.