Menu

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

  • Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu
  • Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu


Autorius: Aušra

Data:

Pristatu mūsų šeimos favoritą. Net nežinau kuo tiksliai jis mus pakerėjo, tačiau valgo apsilaižydami ne tik suaugę, bet ir vaikai. Jei pitų nedaryti patiems, o pirkti ir tik pašildyti, tai būtų itin greita vakarienė. Tačiau namuose keptos pitos man vis tiek bus skanesnės nei pirktinės, tad verta pažaisti su tešla truputį. Bandžiau kelis pitų variantus, bet šios man itin patiko, nes pavyko puikiai iš pirmo karto.

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 623 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Pitoms:
  • 250 g miltų
  • 10 g šviežių arba 3 g sausų mielių
  • 1/2 a.š. druskos
  • žiupsnelis cukraus
  • 150 ml vandens
  • 1 1/2 a.š. aliejaus
  • Padažui:
  • 1/2 p. lieso majonezo ar grietinės
  • 2 v.š. lieso pieno
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytų
  • Kiaulienai:
  • 500 g kiaulienos išpjovos, supjaustytos kąsnio dydžio juostelėmis
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. šviežiai maltų pipirų
  • 1 didelė raudona paprika, pjaustyta juostelėmis

Instrukcijos:

  • Visų pirma užminkome pitų tešlą. Ji turi gautis elastinga ir vienalytė. Pastatome šiltai, kol pakils dvigubai, apie 1 val.
  • Pakilusią tešlą lengvai perminkome ir padaliname į 5 ar 6 dalis. Uždengiame ir paliekame 10-15 min. šiltai pastovėti.
  • Įkaitiname orkaitę iki 250°C, į orkaitę įdedame kepimo skardą, kad ji irgi įkaistų. Iš pakilusios tešlos iškočiojame apie 0,5cm storio paplotėlius ir paliekame “pailsėti” dar 10min.
  • Paplotėlius dedame po vieną į įkaitintą orkaitę ir nedarinėjant durelių kepame 4-5 minutes. Jei pamatysite, kad pitos kraštai pradėjo ruduoti – traukite lauk. Iškepusias pitas dedame į lėkštę ir užklojame rankšluosčiu, kad suminkštėtų.
  • Paruošiame padažą: sumaišome majonezą, pieną ir traiškytą česnaką ir atidedame į šalį, kad skoniai turėtų laiko susimaišyti.
  • Kiaulieną sumaišome su druska, pipirais ir 1 šaukštu aliejaus. Įkaitiname keptuvėje likusį šaukštą aliejaus ir apkepame jame paprikos juosteles. Kai paprika pradeda minkštėti, sudedame kiaulieną ir kepame 5-6 minutes, kol kiauliena nebebus ružava viduje.
  • Kviečiame visus prie stalo. Pitas perpjauname per pusę (aš naudoju tam žirkles), į gautą kišenę kiekvienas pagal savo skonį įsideda kiaulienos ir užsipila padažu.
  • Skanaus!

Šaltinis: kiauliena ir padažas iš Betty Crocker – Diabetes. Easy Family Meals Vol.15, No.5, o pitos iš Aguonėlės

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Autorius: Aušra Data: 2014-04-08 Troškinukas yra labai paprastas ir kasdieniškas. O pitos – čia patiekalo turbinimas 🙂 Bet jos tikrai nėra būtinos. Tiesiog jas mes taip mėgstam, kad kartais pasistengiu dėl saviškių. Tik kitą kartą …

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

Šis receptas gamintas seniai seniai, jau ir nuotraukas galvojau ištrinti, nes buvau pamiršusi iš kurios knygos gaminau. Tačiau netikėtai šią savaitę jį atradau, tad skubu dėti kol vėl nepasimiršo. Patiekalas tikrai paprastas ir greitas. Įspūdį paliko visiems teigiamą, dar ir dabar atsimenu 🙂 Tad skubantiems greitai vakarienei puikiai tiks.

Kiauliena jūreiviškai

Kiauliena jūreiviškai

Trumpas recepto apibūdinimas – kiauliena, troškinta naminiame pomidorų padaže. Jau spėjau pagaminti kelis kartus. Pirmą kartą kiaulieną supjausčiau storesniais gabalais, antrą kartą – plonesniais. Vyras patvirtino, jog skaniau buvo antrą kartą. Beje, atsargiai su prieskoniais – kai skystis nuo pomidorų išgaruoja, skonis smarkiai suintensyvėja.

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Šiltos makaronų salotos su fetos sūriu

Nors oras atvėso ir norisi šilto maisto, tačiau dar vis nesinori kažko sunkaus, tad siūlau išbandyti makaronus su daržovėmis. Sotu tačiau tuo pačiu ir gaivu (dėl pomidorų).

Super šašlykas

Super šašlykas

Tik pradėjus kepti pasklidęs fantastiškas aromatas nenuvylė nei vieno – visi patvirtino, kad šašlykas tikrai super!