Menu

Sūrio lazdelės

  • Sūrio lazdelės
  • Sūrio lazdelės
  • Details
  • 2 komentarai
  • Related Items
Sūrio lazdelės


Autorius: Aušra

Data:

Ką galiu pasakyti… valgė visi! Ir ne tik kad valgė, bet ir gyrė. Iš nurodytų proporcijų išeina tikrai labai daug tešlos, tad ją dalinau į dvi dalis. Pirmoji dalis važiavo į giminės suvažiavimą ir buvo kildinta tik porą valandų. O antroji dalis buvo skanaujama namuose kitą dieną. Nusprendėm, kad visgi verta pasiruošti tešlą iš anksto, kad ji ramiai galėtų pailsėti šaldytuve, nes kitą dieną lazdelės buvo puresnės ir kiek drėgnesnės. Taip pat dalį lazdelių barsčiau kmynais, o dalį palikau tik su sūriu, nes mano vyras nemėgsta kmynų, kad čia jau galite spręsti pagal save.

Sūrio lazdelės

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 24 porcijos
Kaloringumas: 206 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 g kreminės varškės
  • 200 g natūralaus jogurto
  • 1 kiaušinio trynys
  • 200 g sviesto
  • 1/2 a.š. druskos
  • 7 g sausų mielių
  • 500 g miltų
  • 70 g parmezano tipo sūrio, tarkuoto (naudojau Džiugą)
  • 80 g fermentinio sūrio (naudojau Rokiškio jubiliejinį)
  • kmynų (nebūtina)
  • <Aptepimui:
  • 1 kiaušinis
  • 1-2 v.š. pieno

Instrukcijos:

  • Dubenyje sumaišyti mieles, jogurtą, kreminę varškę, druską ir kiaušinio trynį. Ištirpinti sviestą ir supylus į dubenį išmaišyti.
  • Miltus taip pat sudėti į dubenį ir užminkyti tešlą. Tešla turi gautis minkštą ir maloniai minkytis. Įdėti į šaldytuvą ir palikti per naktį.
  • Iš pakilusios tešlos iškočioti apie 0,5 cm storio lakštą ir supjaustyti lazdelėmis. Sudėti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  • Lazdeles aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, gausiai apibarstyti parmezano ir fermentinio sūrio mišiniu bei kmynais.
  • Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai paruduos.
  • Skanaujame gurkšnodami mėgiamą alų!

Šaltinis: Laisvalaikis virtuvėje

  1. Orinta parašė:

    Neaišku, kaip per naktį šaldyta tešla iškyla?:)
    Kaip suprantu, ryte išėmus tešlą iš šaldytuvo, reikia kažkiek laiko palaikyti šiltai? Kiek laiko? Ar išėmus iš šaldytuvo reikia perminkyti?

  2. Aušra parašė:

    Sveiki 🙂

    šaldytuvas nėra šaldiklis. Šaldytuve tešla kyla iš lėto, bet kyla, todėl kambario temperatūroje išėmus jos nereikia palaikyti. Prieš formuodama tešlą visada lengvai perminkau.

    Sėkmės!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Spagečiai su vištiena

Spagečiai su vištiena

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.

Salotos su sūriu ir česnaku

Salotos su sūriu ir česnaku

Čia buvo grynas eksperimentas 🙂 Salotos su fermentiniu sūriu mums tikrai neįprasta. O dar ir padažas su žaliu kiaušiniu. Tai kad jaustis saugiau, kiaušinį užpyliau verdančiu vandeniu ir taip palaikiau kelias sekundes. Kai supyliau padažą – atrodė jo smarkiai per daug, bet kai išsimaišė su salotomis ir sūriu, viskas buvo pats tas. Tad galiu sakyti, kad ir neįprastos, tačiau skanios (ypatingai, jei mėgstate česnaką) salotos.

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.