Menu

Sūrio lazdelės

  • Sūrio lazdelės
  • Sūrio lazdelės
  • Details
  • 2 komentarai
  • Related Items
Sūrio lazdelės


Autorius: Aušra

Data:

Ką galiu pasakyti… valgė visi! Ir ne tik kad valgė, bet ir gyrė. Iš nurodytų proporcijų išeina tikrai labai daug tešlos, tad ją dalinau į dvi dalis. Pirmoji dalis važiavo į giminės suvažiavimą ir buvo kildinta tik porą valandų. O antroji dalis buvo skanaujama namuose kitą dieną. Nusprendėm, kad visgi verta pasiruošti tešlą iš anksto, kad ji ramiai galėtų pailsėti šaldytuve, nes kitą dieną lazdelės buvo puresnės ir kiek drėgnesnės. Taip pat dalį lazdelių barsčiau kmynais, o dalį palikau tik su sūriu, nes mano vyras nemėgsta kmynų, kad čia jau galite spręsti pagal save.

Sūrio lazdelės

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 24 porcijos
Kaloringumas: 206 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 g kreminės varškės
  • 200 g natūralaus jogurto
  • 1 kiaušinio trynys
  • 200 g sviesto
  • 1/2 a.š. druskos
  • 7 g sausų mielių
  • 500 g miltų
  • 70 g parmezano tipo sūrio, tarkuoto (naudojau Džiugą)
  • 80 g fermentinio sūrio (naudojau Rokiškio jubiliejinį)
  • kmynų (nebūtina)
  • <Aptepimui:
  • 1 kiaušinis
  • 1-2 v.š. pieno

Instrukcijos:

  • Dubenyje sumaišyti mieles, jogurtą, kreminę varškę, druską ir kiaušinio trynį. Ištirpinti sviestą ir supylus į dubenį išmaišyti.
  • Miltus taip pat sudėti į dubenį ir užminkyti tešlą. Tešla turi gautis minkštą ir maloniai minkytis. Įdėti į šaldytuvą ir palikti per naktį.
  • Iš pakilusios tešlos iškočioti apie 0,5 cm storio lakštą ir supjaustyti lazdelėmis. Sudėti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  • Lazdeles aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, gausiai apibarstyti parmezano ir fermentinio sūrio mišiniu bei kmynais.
  • Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai paruduos.
  • Skanaujame gurkšnodami mėgiamą alų!

Šaltinis: Laisvalaikis virtuvėje

  1. Orinta parašė:

    Neaišku, kaip per naktį šaldyta tešla iškyla?:)
    Kaip suprantu, ryte išėmus tešlą iš šaldytuvo, reikia kažkiek laiko palaikyti šiltai? Kiek laiko? Ar išėmus iš šaldytuvo reikia perminkyti?

  2. Aušra parašė:

    Sveiki 🙂

    šaldytuvas nėra šaldiklis. Šaldytuve tešla kyla iš lėto, bet kyla, todėl kambario temperatūroje išėmus jos nereikia palaikyti. Prieš formuodama tešlą visada lengvai perminkau.

    Sėkmės!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Autorius: Aušra Data: 2022-05-22 Kai išsirenki eksperimentui receptą, kuris tau atrodo keistai, nesitiki nieko daug. Gal dėl to, kai pavyksta pagaminti kažką skanaus, labai džiugina. Taip ir su šiomis bandelėmis. Tešla atrodė kiek keista, nes …

Salotos su sūriu ir česnaku

Salotos su sūriu ir česnaku

Čia buvo grynas eksperimentas 🙂 Salotos su fermentiniu sūriu mums tikrai neįprasta. O dar ir padažas su žaliu kiaušiniu. Tai kad jaustis saugiau, kiaušinį užpyliau verdančiu vandeniu ir taip palaikiau kelias sekundes. Kai supyliau padažą – atrodė jo smarkiai per daug, bet kai išsimaišė su salotomis ir sūriu, viskas buvo pats tas. Tad galiu sakyti, kad ir neįprastos, tačiau skanios (ypatingai, jei mėgstate česnaką) salotos.

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Greitai paruošiami žuvies kotletai

Prie šio patiekalo buvo prirašytą, jog šiuos žuvies kotletukus valgo net vaikai. Suintrigavo, tad skubėjau išbandyti. Maniškė suvalgė net du kotletukus. Su vyru buvom tikrai labai maloniai nustebinti, nes Ieva dar niekada nėra savo noru valgiusi žuvies ? O ir patys nesam dideli žuvies mėgėjai, bet šis variantas mums tikrai labai patiko.