Menu

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

  • Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys
  • Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas paprastas receptas į mūsų kolekciją. Gaminamas karts nuo karto jau nuo neatmenamų laikų. Kai mano mergina atsisakė valgyti viską, kas sumaišyta (troškinius, plovus, salotas ir t.t.) teko padaryti pertrauką, tačiau dabar jau atėjo laikas atsiminti užmirštus dalykus ir įdėti šį troškinį į mano puslapį.

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 373 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 500 g maltos neriebios kiaulienos
  • 2 svogūnai
  • 1 poras
  • 1 v.š. garstyčių
  • 2 v.š. vyno acto
  • 3/4-1 v.š. kmynų
  • 400 ml sultinio arba vandens
  • druskos
  • pipirų
  • 3-4 v.š. grietinės
  • 1-2 v.š. aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apkepiname mėsą. Įberiame prieskonių.
  • Kai mėsą apkepa, sudedame žiedais ar pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir porą.
  • Kai svogūnai apkepa, sudedam likusius ingredientus, išskyrus grietinę ir troškiname 20 minučių ant nedidelės kaitros.
  • Pabaigoje įdedame grietinės ir patiekiame. Skanaus!

Šaltinis: Buvo toks Sintagmos Receptainės puslapis, tačiau dabar jau nebeveikia

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Autorius: Aušra Data: 2014-04-08 Troškinukas yra labai paprastas ir kasdieniškas. O pitos – čia patiekalo turbinimas 🙂 Bet jos tikrai nėra būtinos. Tiesiog jas mes taip mėgstam, kad kartais pasistengiu dėl saviškių. Tik kitą kartą …

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Susigundžiau šiuo receptu iš karto, kai tik pamačiau. Pagrindinė priežastis – kukuliai kepami orkaitėje, tad nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Gaminau jau kelis kartus ir abu kartus buvo labai skanu, tad neabejodama deduosi čia receptuką, kad išliktų ir ateičiai. Gal kartais dar kas nors be manęs susigundys jais 🙂 Kai gaminau namuose neturėjau džiūvėsėlių, o ir duonos pas mus ne kalnai, tai dėjau avižų sėlenas. Gavosi truputį net ir sveikiau.

Super šašlykas

Super šašlykas

Tik pradėjus kepti pasklidęs fantastiškas aromatas nenuvylė nei vieno – visi patvirtino, kad šašlykas tikrai super!

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.