Menu

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

  • Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys
  • Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas paprastas receptas į mūsų kolekciją. Gaminamas karts nuo karto jau nuo neatmenamų laikų. Kai mano mergina atsisakė valgyti viską, kas sumaišyta (troškinius, plovus, salotas ir t.t.) teko padaryti pertrauką, tačiau dabar jau atėjo laikas atsiminti užmirštus dalykus ir įdėti šį troškinį į mano puslapį.

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 373 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 500 g maltos neriebios kiaulienos
  • 2 svogūnai
  • 1 poras
  • 1 v.š. garstyčių
  • 2 v.š. vyno acto
  • 3/4-1 v.š. kmynų
  • 400 ml sultinio arba vandens
  • druskos
  • pipirų
  • 3-4 v.š. grietinės
  • 1-2 v.š. aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apkepiname mėsą. Įberiame prieskonių.
  • Kai mėsą apkepa, sudedame žiedais ar pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir porą.
  • Kai svogūnai apkepa, sudedam likusius ingredientus, išskyrus grietinę ir troškiname 20 minučių ant nedidelės kaitros.
  • Pabaigoje įdedame grietinės ir patiekiame. Skanaus!

Šaltinis: Buvo toks Sintagmos Receptainės puslapis, tačiau dabar jau nebeveikia

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Netikras zuikis vaikams

Netikras zuikis vaikams

Dariau šį receptą nusiteikusi skeptiškai. Net druskos įdėjau truputį tam atvejui jei vaikai nevalgys, sakiau gal bent tėtei įtiks ? O suklydau ir dar taip smarkiai. Vaikai visą vakarą šiltą, o paskui ir šaltą zuikutį dorojo.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.