Menu

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

  • Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys
  • Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas paprastas receptas į mūsų kolekciją. Gaminamas karts nuo karto jau nuo neatmenamų laikų. Kai mano mergina atsisakė valgyti viską, kas sumaišyta (troškinius, plovus, salotas ir t.t.) teko padaryti pertrauką, tačiau dabar jau atėjo laikas atsiminti užmirštus dalykus ir įdėti šį troškinį į mano puslapį.

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 373 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 500 g maltos neriebios kiaulienos
  • 2 svogūnai
  • 1 poras
  • 1 v.š. garstyčių
  • 2 v.š. vyno acto
  • 3/4-1 v.š. kmynų
  • 400 ml sultinio arba vandens
  • druskos
  • pipirų
  • 3-4 v.š. grietinės
  • 1-2 v.š. aliejaus kepimui

Instrukcijos:

  • Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apkepiname mėsą. Įberiame prieskonių.
  • Kai mėsą apkepa, sudedame žiedais ar pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir porą.
  • Kai svogūnai apkepa, sudedam likusius ingredientus, išskyrus grietinę ir troškiname 20 minučių ant nedidelės kaitros.
  • Pabaigoje įdedame grietinės ir patiekiame. Skanaus!

Šaltinis: Buvo toks Sintagmos Receptainės puslapis, tačiau dabar jau nebeveikia

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiaulienos file su česnakais ir garstyčiomis

Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais

Autorius: Aušra Data: 2008-05-01 Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais Užtruksime: 30 min Porcijų kiekis: 2 porcijos Kaloringumas: 423 kcal / 1 porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: idėja iš Dansukker

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

Šis receptas gamintas seniai seniai, jau ir nuotraukas galvojau ištrinti, nes buvau pamiršusi iš kurios knygos gaminau. Tačiau netikėtai šią savaitę jį atradau, tad skubu dėti kol vėl nepasimiršo. Patiekalas tikrai paprastas ir greitas. Įspūdį paliko visiems teigiamą, dar ir dabar atsimenu 🙂 Tad skubantiems greitai vakarienei puikiai tiks.

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?

Kepsniai su alumi

Kepsniai su alumi

Kai netikėtai sužinai, kad bus svečių – labai geras ir greitas mėsytės ant grilio receptas.

Chili con carne

„Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.