Menu

Rustamo “plovas”

  • Rustamo “plovas”
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Rustamo “plovas”


Autorius: Aušra

Data:

Tai bene pagrindinis “plovo” receptas, kuriuo naudojuosi jau kurį laiką ir į kitus nežiūriu (žodį “plovas” įdėjau į kabutes, nes tikras plovas gaminasi be pomidorų). Kas labai patinka, jame nereikia naudoti pomidorų padažo (na nebent jums labai jo norisi), nes dedasi pomidorai. Kartais sudėtį pakoreguoju pagal vyro norus, tai morką mažesnę paimu, tai paprikos nededu. O kartais dedu viską kaip priklauso, nes man asmeniškai pateiktos proporcijos labai tinkamos.

Rustamo “plovas”

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 500 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 g ilgagrūdžių ryžių
  • 400 g mėsos (dažniausiai naudoju kiaulieną)
  • aliejaus
  • 1 didelė morka
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų pomidorų be odelių
  • 1 paprika (pasirinktos spalvos)
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 2-4 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų
  • pasirinktų žolelių (pvz. petražolių)

Instrukcijos:

  • Ryžius užpilti šaltu vandeniu ir mirkyti 1/2-1 valandą.
  • Mėsą supjaustyti ganėtinai dideliais gabaliukais (2×2 cm). Morką supjaustyti plonomis riekelėmis. Svogūną, papriką ir pomidorus supjaustyti kubeliais.
  • Į troškintuvą įpilti daug aliejaus, kad pilnai dengtų dugną. Troškintuvą įkaitinti, kad pradėtų kilti dūmai, tada sudėti mėsos gabaliukus ir apkepti juos iš visų pusių.
  • Sudėti į troškintuvą morkas ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti pomidorus ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti papriką ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti svogūnus ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti nesmulkintas česnako skilteles. Ant viršaus suberti nusunktus ryžius. Paskaninti prieskoniais ir žolelėmis. Viską užpilti verdančiu vandeniu tiek, kad virš ryžių būtų apie 0,5 cm vandens sluoksnis.
  • Troškinti ant didelės kaitros 10 minučių be dangčio.
  • Tada kaitrą sumažinti iki minimumo, puodą uždengti ir troškinti 15-20 minučių.
  • Nuėmus nuo kaitros plovą permaišyti ir tiekti. Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Odeta parašė:

    Aš niekada nededu pomidorų į plovą, jis pas mane visada būna birus. Ar neišpliursta ryžiai? (čia aš tokį krūtą žodį pavartojau, bet kitaip neusgalvojau)…neperbringsta, neištežta?

  2. Aušra parašė:

    Pas mane yra pomidorų padažo mylėtojų, tai kartais ko tik netenka dėti į patiekalus, kad valgytų šeima.

    Kadangi plovas nebūna labai sausas, tai ryžiai kad ir nebūna pervirę, bet jie vis tiek būna lipnūs. Na tikiuosi aiškiai išdėsčiau mintį 🙂

    Kažkas sakė, kad jei ryžiai verdant nebūna maišomi, tai jie visada būna birūs. Bet dėl šito negalėčiau galvą guldyti po traukiniu 🙂

  3. rasome parašė:

    Puikus receptas. Labai megstu plova… bet jau senai valgiau. Puiki proga pasigaminti. Dekui.

  4. Aušra parašė:

    Tai gal atėjo puiki proga jį pasigaminti vėl? 🙂

  5. Arūnas parašė:

    Jeigu dedate į plovą pomidorų ar pomidorų padažo, tai čia jau ne plovas, o ryžių košė su mėsa ir pomidorais.

  6. Aušra parašė:

    Taip jūs teisus, tikras plovas turėtų būti be pomidorų, tačiau toks pavadinimas recepto šaltinyje nurodytas, tad ir čia palikau. Kitas dalykas, būtent kaip plovas šis patiekalas „lipo” mūsų šeimoje 🙂

    Vat pagalvojau, uždėsiu kabutes ant pavadinimo prie žodžio „plovas” 🙂 Taip juk bus teisingiau?

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Įdaryti agurkai

Įdaryti agurkai

Super paprastas ir greitas užkandis, jei yra keli šaukštai virtų ryžių atlikusių nuo pietų ar vakarienės. Sugebėtų pagaminti tikriausiai net ir vaikai. O skanu ir gaivu 🙂

Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais

Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais

Mano vaikams jau atsibodo salotos 🙂 tad nusprendžiau, kad laikas jiems išvirti paprastą vaikišką sriubytę. Juo labiau, kad šaldytuve gulėjo kaip tik reikiamas kiekis žirnelių. Sriuba tokia labai paprastutė, kaip tik vaikams, nes neperkrauta ingredientų. Kad būtų kiek sotesnė, pridėjau iš kalakutienos faršo kukuliukų. Be to, jei sriuba su kukuliukais – vaikai iš karto jai duoda pliusą 🙂

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.