Menu

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

  • Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje
  • Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje


Autorius: Aušra

Data:

Troškinukas yra labai paprastas ir kasdieniškas. O pitos – čia patiekalo turbinimas 🙂 Bet jos tikrai nėra būtinos. Tiesiog jas mes taip mėgstam, kad kartais pasistengiu dėl saviškių. Tik kitą kartą darydama, dar sumaišysiu ir kokį jogurto-česnako padažiuką ar kažką tokio, nes jo čia norėjosi, o susipratom per vėlai.

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 640 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Rupių kvietinių miltų pitoms:
  • 2 1/2 p. rupių kvietinių miltų
  • 1 p. šilto vandens
  • 10 g šviežių arba 3 g sausų mielių
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. aliejaus
  • Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškiniui:
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 1 raudonas aitrusis pipiras, susmulkintą be sėklų (naudojau džiovintą)
  • 500 g liesos maltos kiaulienos
  • 3 skiltelės česnako, susmuklintos
  • 1 v.š. šviežio arba 1 a.š. džiovinto čiobrelio lapelių
  • 200 g žalių šparaginių pupelių, nuvalytų ir supjaustytų į 2-3cm gabalėlius
  • 300 ml daržovių sultinio
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Pitų gamyba:
  • Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Po truputį įmaišyti pusę miltų kiekio, gerai juos išmaišyti. Gautą masę uždengti maistine plėvele ir pastatyti šiltai pastovėti 30 minučių.
  • Įmaišyti aliejų, druską ir likusius miltus. Tešlą minkyti 8-10 minučių. Tad suformuoti rutuliuką, dėti į aliejumi pateptą indą ir palikti kilti šiltoje vietoje 2-3 valandoms.
  • Orkaitę su kepimo skarda įkaitinti iki 225°C. Tešlą padalinti į 10 -12 bandelių. Kiekvieną plonai iškočioti, storis turėtų būti apie 3-4 mm.
  • Pitas geriausia kepti po vieną. Taip lengviau kontroliuoti kepimo procesą. Pitą dėti ant įkaitintos skardos ir kepti 4-5 minutes, kol gražiai išsipūs.
  • Troškinio gamyba:
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti svogūną ir kepti 3 minutes, kol suminkštės. Tada įdėti smulkintą aitrųjį pipirą, kepti dar 1 minutę. Galiausiai sudėti kiaulieną ir kepti maišant 3-5 minutes, kol kiauliena nebebus ružava.
  • Įmaišyti smulkintą česnaką, čiobrelį ir šparagines pupeles. Kepti apie 1 minutę ir tada supilti sultinį. Pagardinti druska ir pipirais, užvirti. Sumažinus ugnį patroškinti 15-20 minučių, karts nuo karto pamaišant. Jei troškinys per daug išdžius, įpilti truputį vandens.
  • Troškinį dėti į pitas ir patiekti. Skanaus!

Šaltinis: The diabetes cookbook. What to eat & what to cook to treat type 2 diabetes (DK Publishing, 2010), hobis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kiauliena jūreiviškai

Kiauliena jūreiviškai

Trumpas recepto apibūdinimas – kiauliena, troškinta naminiame pomidorų padaže. Jau spėjau pagaminti kelis kartus. Pirmą kartą kiaulieną supjausčiau storesniais gabalais, antrą kartą – plonesniais. Vyras patvirtino, jog skaniau buvo antrą kartą. Beje, atsargiai su prieskoniais – kai skystis nuo pomidorų išgaruoja, skonis smarkiai suintensyvėja.

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Kiauliena, troškinta su džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2015-01-21 Kai norisi greitų pietų, ar bent jau nesinori ilgai stovėti prie viryklės, taip troškinta kiauliena – pats tas. Kol ji troškinasi, dėmesį galima ramiai suteikti į salotų ar garnyro ruošimą. Kad …

Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.