Menu

Kama miltų sausainiai su šokoladu

  • Kama miltų sausainiai su šokoladu
  • Kama miltų sausainiai su šokoladu
  • Kama miltų sausainiai su šokoladu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kama miltų sausainiai su šokoladu


Autorius: Aušra

Data:

Kama miltus esu nusipirkusi jau senokai. Pabandžiau šen bei ten, bet nepasakyčiau, kad jie man padarė kokį nuostabų įspūdį. Man jaučiasi ne riešutinis prieskonis, bet kavos prieskonis 🙂 Ir jei rašo, kad galima maišyti su kefyru ar jogurtu, tai žinokit man skaniau ten įsimaišyti tiesiog maltų linų sėmenų nei kama miltų.

Kaip bebūtų, miltai jau kurį laiką guli namuose. Pasidėjau juos net ant spintelės su viltimi, jog taip greičiau kažkur juos panaudosiu. Na štai ir atėjo jų didžioji valanda. Iškepiau sausainius. Pirmą kartą kepdama naudojau rupius kvietinius miltus, tačiau sumaišiau miltų proporcijas ir vietoj mililitrų pasvėriau kiekį gramais, tad po to teko gerokai pakoreguoti visą kitą. Kaip ten bebūtų, sausainiai dingo per kelias dienas, vaikams ypatingai patiko.

Šį kartą vėlgi naudojau rupius miltus, tik neturėjau kvietinių, tad naudojau speltos. Ir matyt, kadangi naudojau pilno grūdo speltos miltus, jų reikėjo smarkiai daugiau nei tikėjausi (recepto originale nurodyta). Tad kad ir kuriuos miltus pasirinksite – miltus dėkite palaipsnius ir žiūrėkite, kad tešla būtų minkšta, tačiau jau būtų galima paimti rankomis ir suformuoti rutuliuką.

Kama miltų sausainiai su šokoladu

Užtruksime:
Išeiga: 24 sausainiai
Kaloringumas: 86 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 100 g sviesto, kambario temperatūros
  • 100 g rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 50 g juodojo šokolado, tarkuoto
  • 70 g kama miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 180 g pilno grūdo speltos ar kvietinių miltų

Instrukcijos:

  • Įjungti orkaitę ir nustatyti 200°C temperatūrą.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniais. Maišyti, kol cukrus ištirps.
  • Į sviesto-cukraus masę įmaišyti tarkuotą šokoladą, kama miltus ir kepimo miltelius.
  • Palaipsniui dėti speltos ar kvietinius miltus, kol masė pasidarys minkšta, tačiau jau minkoma rankomis.
  • Drėgnomis rankomis iš tešlos formuoti rutuliukus ir dėti į kepimo skardą. Rutuliukus švelniai paspausti pirštais.
  • Kepti 7-12 minučių, kol apačia švelniai paruduos.
  • Skanaus!

Šaltinis: Impossible is nothing

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Pirmą dieną sausainiai maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂