Menu

Kama miltų sausainiai su šokoladu

  • Kama miltų sausainiai su šokoladu
  • Kama miltų sausainiai su šokoladu
  • Kama miltų sausainiai su šokoladu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kama miltų sausainiai su šokoladu


Autorius: Aušra

Data:

Kama miltus esu nusipirkusi jau senokai. Pabandžiau šen bei ten, bet nepasakyčiau, kad jie man padarė kokį nuostabų įspūdį. Man jaučiasi ne riešutinis prieskonis, bet kavos prieskonis 🙂 Ir jei rašo, kad galima maišyti su kefyru ar jogurtu, tai žinokit man skaniau ten įsimaišyti tiesiog maltų linų sėmenų nei kama miltų.

Kaip bebūtų, miltai jau kurį laiką guli namuose. Pasidėjau juos net ant spintelės su viltimi, jog taip greičiau kažkur juos panaudosiu. Na štai ir atėjo jų didžioji valanda. Iškepiau sausainius. Pirmą kartą kepdama naudojau rupius kvietinius miltus, tačiau sumaišiau miltų proporcijas ir vietoj mililitrų pasvėriau kiekį gramais, tad po to teko gerokai pakoreguoti visą kitą. Kaip ten bebūtų, sausainiai dingo per kelias dienas, vaikams ypatingai patiko.

Šį kartą vėlgi naudojau rupius miltus, tik neturėjau kvietinių, tad naudojau speltos. Ir matyt, kadangi naudojau pilno grūdo speltos miltus, jų reikėjo smarkiai daugiau nei tikėjausi (recepto originale nurodyta). Tad kad ir kuriuos miltus pasirinksite – miltus dėkite palaipsnius ir žiūrėkite, kad tešla būtų minkšta, tačiau jau būtų galima paimti rankomis ir suformuoti rutuliuką.

Kama miltų sausainiai su šokoladu

Užtruksime:
Išeiga: 24 sausainiai
Kaloringumas: 86 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 100 g sviesto, kambario temperatūros
  • 100 g rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 50 g juodojo šokolado, tarkuoto
  • 70 g kama miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 180 g pilno grūdo speltos ar kvietinių miltų

Instrukcijos:

  • Įjungti orkaitę ir nustatyti 200°C temperatūrą.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniais. Maišyti, kol cukrus ištirps.
  • Į sviesto-cukraus masę įmaišyti tarkuotą šokoladą, kama miltus ir kepimo miltelius.
  • Palaipsniui dėti speltos ar kvietinius miltus, kol masė pasidarys minkšta, tačiau jau minkoma rankomis.
  • Drėgnomis rankomis iš tešlos formuoti rutuliukus ir dėti į kepimo skardą. Rutuliukus švelniai paspausti pirštais.
  • Kepti 7-12 minučių, kol apačia švelniai paruduos.
  • Skanaus!

Šaltinis: Impossible is nothing

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂

Šokoladinis jogurtas

Šokoladinis jogurtas

Pirmadienis sunki diena, bet vis tiek norisi pasidalinti labai paprastu receptu deserto, kurį man patinka ne tik gaminti bet ir valgyti. Na valgyti jį patinka visai mano šeimai 🙂 Sudėtis itin elementari, bet kažkodėl pati jos niekad nesugalvojau. Po kelių bandymų nusprendėme, jog mums skaniausia su pienišku šokoladu, nes su juoduoju šokoladu jautėsi kartumas ir mums trūko saldumo.

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Pirmą dieną sausainiai maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux