Menu

Cukraus kūno šveitiklis su citrina

  • Cukraus šveitiklis su citrina
  • Cukraus šveitiklis su citrina
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Cukraus kūno šveitiklis su citrina


Autorius: Aušra

Data:

Ne paslaptis, kad virtuvėje gaminamas ne tik maistas. Čia dažnai ir šeimos susirinkimo vieta. Tačiau tuo pačiu metu virtuvėje ir iš maisto produktų galima pasigaminti ką nors smagaus ir mielo savo kūnui. Šiandien pasidariau jau ne kartą gamintą cukraus kūno šveitiklį. Citrinų suteikiamas gaivumas kaip tik pavasariui, o kokoso aliejus sudrėkina odą, kuri pavasarį dažnai išsausėja (na bent jau man). Viskas paprasta kaip du kart du, o mano kūnas lieka dėkingas. Tikrai siūlau išbandyti ir palepinti save!

Cukraus kūno šveitiklis su citrina

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. cukraus
  • 1/4 p. kokoso aliejaus
  • 1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 4-5 lašai citrinų eterinio aliejaus

Instrukcijos:

  • Kokoso aliejų pašildyti, kad išsilydytų.
  • Visus ingredientus sumaišyti.
  • Paruoštą kūno šveitiklį laikyti sandariame indelyje.
  • Skanaus!

Šaltinis: A Pumpkin & A Princess

  1. Dowe parašė:

    Per kiek laiko reikia sunaudoti šį gėrį?

  2. Aušra parašė:

    Per kiek laiko sunaudoti niekas nerašo, tačiau aš sunaudoju matyt per 2-3 mėnesius. Laikui bėgant, jei indelis nėra labai sandarus, šveitiklis pradeda kietėti.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Tortas "Citrininis Drugelis"

Tortas Citrininis Drugelis

Gimtadienio proga reikia torto! O tai šiais metais kaskart suvokiu likus vos kelioms dienoms iki šventės. Reikėjo kaip sakant suktis greitai ir sklandžiai. Kadangi mano dukrytė yra labai miela ir mylinti matyt visus gyvius, užmačiusi šį tortuką, supratau kad jai tikrai turėtų patikti. Ir neapsirikau 😉 Dar tortukui pliusiuką iš karto uždėjau dėl to, jog tai citrininis, o pavasarį man visada norisi kažko gaivaus. Gamybai užtruksite tikrai nedaug laiko. Matyt papuošimai daugiau jo atima, nes reikia ne tik papuošti bet ir pafantazuoti bei prisitaikyti pagal namų resursus. Kadangi torto valgytojų nebuvo daug, gaminau iš pusės porcijos ir to tikrai užteko, nes kremas sotus ir vieno gabliuko užtenka. Ką kitą kartą daryčiau kitaip? Mažinčiau trečdaliu biskvitą, nes mums tiesiog patinka, kai jo būna visai nedaug. O dabar gavosi taip maždaug per piršto storį (deja nuotraukos pjūvio nėra). Žinoma buvo tokiai nuomonei ir nepritariančių 🙂 Taip, kad spręsti Jums!

Skumbrė su citrina

Skumbrė su citrina

Ši žuvytė mus pakerėjo. Citrina čia idealiai tinka. Kepėme taip paruoštą skumbrę ir ant laužo. Su dūmo kvapu tik dar skaniau gaunasi. O kai už lango vėsoka, puikiai pasidarbuoja ir orkaitė. Šis receptas mūsų šeimoje minimas tik geruoju.

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

Citrininis maskarponės tortas

Citrininis maskarponės tortas

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!