Menu

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

  • Šokoladinė avižinė košė (nevirta)
  • Šokoladinė avižinė košė (nevirta)
  • Šokoladinė avižinė košė (nevirta)
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Šokoladinė avižinė košė (nevirta)


Autorius: Aušra

Data:

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Užtruksime:
Pasisotins: 4-6 asmenų šeima (priklausys nuo to, ar naudosite vaisius/uogas ir nuo jų kiekio)

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. avižinių dribsnių
  • 3-4 v.š. kakavos
  • 2 v.š. Ispaninio šalavijo (chia) sėklų
  • žiupsnelis druskos
  • 1/4 p. graikiško jogurto
  • 2 p. riešutų pieno (arba 1/2 p. anakardžių riešutų ir 1 1/2 p. vandens)
  • 4-5 v.š. klevų sirupo, medaus ar kito tiesiog cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (bet nebūtina, nes mes neturim ir netrūksta)

Instrukcijos:

  • Jei neturite riešutų pieno, anakardžių riešutus užpilkite švariu vandeniu ir leiskite pamirkti kelias valandas. Tada praskalaukite riešutus po tekančiu vandeniu, dėkite į smulkintuvą, įpilkite pusantro puodelio vandens ir suplakite iki vientisos masės. Anakardžių pieno nereikia perkošti per marliuką, galima naudoti iš karto.
  • Toliau viskas labai paprasta – visus ingredientus sudedame į indą ir išmaišome.
  • Košę galite padalinti į porcijinius indelius iš karto, arba tiesiog sudėkite visą į vieną indą ir ryte kiekvienas įsidėsite kiek širdis geis.
  • Košę dedame į šaldytuvą nakčiai, kad išbrinktų.
  • Ryte pasipjaustome bananą (labai jis čia tinka) ir užsiberiame saują uogų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Fit Foodie finds

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Sausainių pudingas

Sausainių pudingas

Skanus desertas arba saldi vakarienė ? Gal net truputį per saldi, bet kaip vaikiškas receptas mano mergaičiutei itin patiko – suvalgė beveik visą porciją (o tai pasitaiko ne visada) ?

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Avižiniai sausainiai su granatų sėklomis ir šokoladu

Pirmą dieną sausainiai maloniai traškūs iš išorės, o viduje minkšti. Kitą dieną pabuvę sandariame indelyje, sausainiai tapo visiškai minkštučiai, tokie beveik biskvitiniai, kas labai patiko mano broliui ir jo mažajai dukrytei 🙂 Granatų sėklytės niekam nemaišė 🙂

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Nežinau kaip jums, tačiau pas mus bolivinė balanda niekaip neranda kelio į kasdieninę mitybą. Kiek bebandžiusi receptų su ja, tai na… nelimpa… O vat čia yra neprašaunamas žingsnis! Visi išgėrė glotnutį ir kitą dieną suplakus dar kartą su džiaugsmu išgėrė vėl. Žinoma, naudokite uogas kokias tik turite šiuo metu šaldiklyje ar kai bus šviežios. Tačiau aš pasirinkau braškes būtent dėl šiandienos 🙂 Juk šiandien Šv.Valentino diena, tad nuspalvinkite kažką jei ne raudonai, tai bent rožines spalva!

Šokoladinis bananų kokteilis

Šokoladinis bananų kokteilis

Dar vienas sveikuoliškas receptas, kurį radau visai atsitiktinai bevartydama turimas knygas apie sveiką gyvenseną. Pastaruoju metu truputį privengiu pieno produktų, tuo šis kokteilis mane ir užkabino. Be to ieškau būdų kaip dažniau mityboje naudoti linų sėmenis. Tad viskas tiko mano nuostatoms 🙂 Išbandžiau tą pačią dieną kai radau. Pirmą kartą tiesiog viską suplakiau ir ragavom, tačiau maltos linų sėmenys dar buvo neišbrinkusios ir kietos, tai buvo nemalonu. Tad tikrai rekomenuoju jas užpylus vandeniu kelias minutes palaukti – rezultate bus kreminis tirštas kokteilis.