Menu

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

  • Grikių miltų sviestiniai sausainiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Autorius:
Data:

Pas mus šeimoje vaikai vis kažko nevalgo… Dukra nevalgo žuvies, sūnus tuo tarpu nevalgo grikių… Bet sakė vat tokia forma grikius tikrai galiu valgyti 🙂 . O aš tiesą pasakiusi nekepintų grikių nesu dar prisijaukinusi. Tad tai buvo puiki proga juos sumalti kavamale ir taip kažkiek pamažintų jų atsargas.

Sausainiai pasidaro labai greitai – 30min tai čia jau su kepimu! Deja, bet dingsta taip pat kaip “sėmkės” 🙂 Todėl nedarykite klaidos ir nekepkite iš pusės porcijos 😀 Nes pirmą kartą aš kepiau iš tiek ir sausainiai gyveno vos kelias sekundes.

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Užtruksime:
Iškepsime: ~ 50 sausainių

Ingredientai:

  • 200 g grikių miltų (nekepintų grikių)
  • 100 g sviesto
  • 80 gcukraus
  • 80 g grietinės, 30% riebumo
  • sezamo sėklų, sausainių kraštams

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
  • Grikių miltus, sviestą ir cukrų dėti į virtuvinį kombainą ir sutrinti į trupinius.
  • Įdėti grietinę ir dar patrinti, kol tešla pradės formuotis į rutulį.
  • Tešlą berti ant stalviršio ir rankomis viską suspausti į vieną rutulį. Iš rutulio suformuoti 2-3 cm skersmens cilindrą. Stenktis tai daryti greitai, nes sviestas nuo rankų šilumos minkštėja ir tešla darosi minkštesnė ir minkštesnė.
  • Ant stalviršio paberti sezamo sėklas ir jose apvolioti tešlą.
  • Aštriu peiliu tešlos cilindrą supjaustyti apie 0,5 cm storio plokšteles.
  • Dėti sausainius į kepimo popieriumi išklovą skardą.
  • Kepti orkaitėje apie 15min.
  • Skanaus!

Šaltinis: COOKING WITHOUT GLUTEN

grikių miltaų, be gliuteno, be glitimo, greita, paprasta, pigu
sausainiai, be gliuteno, be glitimo, be kiaušinių, grikiai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tinginys su kondensuotu pienu

Tinginys su kondensuotu pienu

Tai matyt pats paprasčiausias tinginio variantas, kurį tik galima surasti. Bet jis gaunasi ganėtinai saldus, tad daug vienu ypu net ir norėdami neįveiksite 🙂 Bandėme 🙂 Nepavyko 🙂 Todėl geriausia iš karto viską dalinti į dvi dalis, ir skanauti kelias dienas 🙂 Tačiau svarbiausia – vaikai gali jį pagaminti savarankiškai ir taip maloniai nustebinti tėvelius 🙂

Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais

Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais

Šie sausainiai kiek kitokie nei su kvietiniais miltais – daug trapesni, bet mums tai kaip ir nemaišė. Sausainiai saulę matė matyt tik kokias 10 minučių. Šokoladą naudojau vaikų mėgstamą (su 40% kakavos), tad saldumo sausainiams tikrai netrūko. Jei naudosite kartesnį šokoladą, cukraus kiekį pora šaukštų reikėtų padidinti.

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux