Menu

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

  • Grikių miltų sviestiniai sausainiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Autorius:
Data:

Pas mus šeimoje vaikai vis kažko nevalgo… Dukra nevalgo žuvies, sūnus tuo tarpu nevalgo grikių… Bet sakė vat tokia forma grikius tikrai galiu valgyti 🙂 . O aš tiesą pasakiusi nekepintų grikių nesu dar prisijaukinusi. Tad tai buvo puiki proga juos sumalti kavamale ir taip kažkiek pamažintų jų atsargas.

Sausainiai pasidaro labai greitai – 30min tai čia jau su kepimu! Deja, bet dingsta taip pat kaip „sėmkės” 🙂 Todėl nedarykite klaidos ir nekepkite iš pusės porcijos 😀 Nes pirmą kartą aš kepiau iš tiek ir sausainiai gyveno vos kelias sekundes.

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Užtruksime:
Iškepsime: ~ 50 sausainių

Ingredientai:

  • 200 g grikių miltų (nekepintų grikių)
  • 100 g sviesto
  • 80 gcukraus
  • 80 g grietinės, 30% riebumo
  • sezamo sėklų, sausainių kraštams

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
  • Grikių miltus, sviestą ir cukrų dėti į virtuvinį kombainą ir sutrinti į trupinius.
  • Įdėti grietinę ir dar patrinti, kol tešla pradės formuotis į rutulį.
  • Tešlą berti ant stalviršio ir rankomis viską suspausti į vieną rutulį. Iš rutulio suformuoti 2-3 cm skersmens cilindrą. Stenktis tai daryti greitai, nes sviestas nuo rankų šilumos minkštėja ir tešla darosi minkštesnė ir minkštesnė.
  • Ant stalviršio paberti sezamo sėklas ir jose apvolioti tešlą.
  • Aštriu peiliu tešlos cilindrą supjaustyti apie 0,5 cm storio plokšteles.
  • Dėti sausainius į kepimo popieriumi išklovą skardą.
  • Kepti orkaitėje apie 15min.
  • Skanaus!

Šaltinis: COOKING WITHOUT GLUTEN

grikių miltaų, be gliuteno, be glitimo, greita, paprasta, pigu
sausainiai, be gliuteno, be glitimo, be kiaušinių, grikiai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kukurūzų lazdelės su irisais

Kukurūzų lazdelės su irisais

Vaikystėje šis saldumynas tikriausiai man buvo pats skaniausias. Deja, mano mamai jis kažkodėl nepatiko (nesistebiu, nes saldumynų srity mūsų skoniai visiškai skirtingi), tad namuose jo niekada nebandė daryti. Bet kaip užtat aš džiaugdavausi, kai nuėję pas tėvų draugus į balių rasdavau šiuos irisus sunku ir apsakyti 🙂 Tik pamenu, kad jie kažkodėl pirmi baigdavosi… Radusi šį receptą kelias savaites iš eilės tik jį ir dariau. Kaip gerai, kad mano ir mano šeimos skoniai sutampa 🙂

Tinginys su kondensuotu pienu

Tinginys su kondensuotu pienu

Tai matyt pats paprasčiausias tinginio variantas, kurį tik galima surasti. Bet jis gaunasi ganėtinai saldus, tad daug vienu ypu net ir norėdami neįveiksite 🙂 Bandėme 🙂 Nepavyko 🙂 Todėl geriausia iš karto viską dalinti į dvi dalis, ir skanauti kelias dienas 🙂 Tačiau svarbiausia – vaikai gali jį pagaminti savarankiškai ir taip maloniai nustebinti tėvelius 🙂

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Sausainiai Pelėdos

Sausainiai Pelėdos

Dar vienas būdas nudžiuginti vaikus. Užima kiek laiko pasiruošimas, nes ganėtinai ilgai šaldyti tenka. Bet sausainiai užtat mums labai patiko. Vaikų darželyje buvo taip pat puikiai įvertinti 🙂

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.