Menu

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

  • Grikių miltų sviestiniai sausainiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Autorius:
Data:

Pas mus šeimoje vaikai vis kažko nevalgo… Dukra nevalgo žuvies, sūnus tuo tarpu nevalgo grikių… Bet sakė vat tokia forma grikius tikrai galiu valgyti 🙂 . O aš tiesą pasakiusi nekepintų grikių nesu dar prisijaukinusi. Tad tai buvo puiki proga juos sumalti kavamale ir taip kažkiek pamažintų jų atsargas.

Sausainiai pasidaro labai greitai – 30min tai čia jau su kepimu! Deja, bet dingsta taip pat kaip “sėmkės” 🙂 Todėl nedarykite klaidos ir nekepkite iš pusės porcijos 😀 Nes pirmą kartą aš kepiau iš tiek ir sausainiai gyveno vos kelias sekundes.

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Užtruksime:
Iškepsime: ~ 50 sausainių

Ingredientai:

  • 200 g grikių miltų (nekepintų grikių)
  • 100 g sviesto
  • 80 gcukraus
  • 80 g grietinės, 30% riebumo
  • sezamo sėklų, sausainių kraštams

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
  • Grikių miltus, sviestą ir cukrų dėti į virtuvinį kombainą ir sutrinti į trupinius.
  • Įdėti grietinę ir dar patrinti, kol tešla pradės formuotis į rutulį.
  • Tešlą berti ant stalviršio ir rankomis viską suspausti į vieną rutulį. Iš rutulio suformuoti 2-3 cm skersmens cilindrą. Stenktis tai daryti greitai, nes sviestas nuo rankų šilumos minkštėja ir tešla darosi minkštesnė ir minkštesnė.
  • Ant stalviršio paberti sezamo sėklas ir jose apvolioti tešlą.
  • Aštriu peiliu tešlos cilindrą supjaustyti apie 0,5 cm storio plokšteles.
  • Dėti sausainius į kepimo popieriumi išklovą skardą.
  • Kepti orkaitėje apie 15min.
  • Skanaus!

Šaltinis: COOKING WITHOUT GLUTEN

grikių miltaų, be gliuteno, be glitimo, greita, paprasta, pigu
sausainiai, be gliuteno, be glitimo, be kiaušinių, grikiai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Varškinis tinginys su persikais

Varškinis tinginys su persikais

Tikras tinginys, nes pasidarė vos per kelias minutes. Skonis kitą dieną buvo tik geresnis. Originalas su džiovintais vaisiais, bet toks variantas man pasirodė per sunkus. O kadangi norėjosi kažko gaivaus, džiovintus vaisius pakeičiau konservuotais persikais ir tuo tik džiaugiuosi 🙂

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux