Menu

Cukinijų ir vištienos apkepas

  • Cukinijų ir vištienos apkepas
  • Cukinijų ir vištienos apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Cukinijų ir vištienos apkepasAutorius:
Data:

Vasara visada asocijuojasi su per daugiu cukinijų derliumi 🙂 Kai mama užklausė ar atvežti cukinijų ir kukliai atsakiau, jog kol kas nereikia, nes dar turiu dvi (ne parduotuvės dydžio) cukinijas, ir vis tiek atveža 😀 tenka priimti daržo gėrybes ir tiesiog sugalvoti kaip jas panaudoti.

Cukinijos man matyt geriausiai naudojasi įvairiuose apkepuose, nes ten jų galima sudėti daug, o ilgo stovėjimo prie puodų nereikalauja! Ne paslaptis – dažniausiai mano gaminamas variantas – Varškės ir cukinijų apkepas, bet norėjosi kažko nesaldaus… Tad pasiėmiau kelias knygas pavartymui ir vienoje jų radau lapelį su užrašu „Cukinijas reikia nuspausti tikrai labai gerai, nes išsiskiria daug skysčio, o šiaip skonis geras!”. Vadinasi šis receptas jau bandytas, tad saugu gaminti – šeima neturėtų labai kritikuoti 🙂 .

O su knygomis supratau vieną dalyką – autorės ir mano skoniai sutampa arba ne… Receptas yra Indrės Trusovės iš knygos „Sveika ir gardu”. Ir ši knyga turi jau ne vieną lapelį su gerais atsiliepimais. Deja, bet ne visos turimos knygos tokios… Kartais knygų receptams suteiki ne vieną šansą ir deja… Tik vis neprisiruošiu imtis veiksmų ir tiesiog atsisakytų tokių knygų…

Kaip ten bebūtų – viena nemaža cukinija sunaudota. Patiekalas tikrai lengvai pagaminamas, o ir sveikas. Tad aš džiausiuosi pamaitinta šeima, vyras džiaugiasi, kad patiekalas nesunkus, kaip tik vakarienei, o sūnus – kad naudojama vištienos krūtinėlė, kuri turi daaauuggg baltymų jo auginamiems raumenukams.

Cukinijų ir vištienos apkepas

Užtruksime:
Pamaitinsime: 6 asmenis
Kaloringumas: 187 kcal / porcijoje

Ingredientai:

  • 500 g cukinijos
  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 150 g morkų, nuskustų
  • 100 g svogūnų, nulupto
  • 5 kiaušiniai
  • 1 skiltelė česnako (keičiau 1 a.š. česnako granulių)
  • 1 v.š. sojos padažo
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • saujelė krapų (neturėjau)
  • aliejaus, formai patepti


Instrukcijos:

  1. Orkaitė įkaitiname iki 180°C.
  2. Cukinijas sutarkuojame, apibarstome druska, išmaišome ir paliekame kuriam laikui (nepatingėkite to :)).
  3. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
  4. Ant vištienos užpilame sojos padažo ir išmaišome.
  5. Morkas sutarkuojame. Suberiame prie vištienos.
  6. Svogūnus susmulkiname ir taip pat suberiame prie vištienos.
  7. Įmušame kiaušinius, sudedame smulkintą česnaką bei prieskonius ir išmaišome.
  8. Gerai nuspaudžiame cukiniją ir sudedame prie vištienos. Išmaišome.
  9. Kepimo indą ištepame aliejumi.
  10. Apkepo masę supilame į kepimo indą ir statome į įkaitintą orkaitę.
  11. Kepame apie 60 min.
  12. Skanaus!

Šaltinis: Knyga „Sveika ir Gardu” (2020)

cukinijos, vištienos krūtinėlė, apkepas, low carb
apkepai, sveika

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Autorius: Aušra Data: 2014-11-06 Ši vakarienė man priminė pavasarį, kai būnam tiek išsiilgę žalumynų, kad visos vakarienės būna labai panašios į šią – daug salotų ir truputis mėsos sotumui suteikti. Vyras valgydamas murmėjo „Ale tikrai …

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂