Menu

Sausainiai su varškės sūriu

  • Sausainiai su varškės sūriu
  • Sausainiai su varškės sūriu
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Sausainiai su varškės sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Sausainiai su varškės sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 89 kcal / sausainis

Ingredientai:

  • 250 g miltų
  • 300 g lieso varškės sūrio, sutrinto
  • 200 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis saldžių paprikų
  • sezamo, apibarstyti sausainiams

Instrukcijos:

  • Miltus, sūrį ir sviestą su prieskoniais sutriname į trupinius (geriausia tai daryti smulkintuvu).
  • Tada įmaišome kiaušinio trynį ir suminkome vientisą tešlą.
  • Įvyniojame ją į foliją ar maistinę plėvelę ir valandą laikome šaldytuve.
  • Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiojame tešlą iki 5 mm storio. Išpjaustome formelėmis sausainius ar tiesiog supjaustome stačiakampiais.
  • Kiekvieną sausainį patepame baltymu ir pabarstome sezamo sėklomis.
  • Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iš anksto iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol švelniai paruduoja.
  • Skanaus!

Šaltinis: Žurnalo Pagrandukas priedas. Arbata (likęs nuo senų senų laikų…)

  1. Indre parašė:

    Atrodo puikiai 🙂 man čia dar kmynų ir česnakų ir užkandis prie alaus

  2. Aušra parašė:

    Gera mintis 🙂 Tik aš taikiau į vaikišką auditoriją, o ta mažoji auditorija nemėgsta česnakų 🙂 Alų tai mėgsta, tik niekas neduoda 😀

  3. Karolina parašė:

    Dažnai tenka nusivilti, nusipirkus varškės sūrį turgelyje, galvojant, kad šis bus toks skanus, kaip pas močiutę. Skonis kartais visai neprimena, to tikrojo kaimiško sūrio.

  4. Asta parašė:

    Mėgstu ir keptus varškėčius, ir sausainius, tai jaučiu, kad man turėtų patikti :))

  5. Aušra parašė:

    Vat vat… dėl to labai retai perkam jį, bet kartai susigundom, ypatingai kai pirmą kartą nusiperki labai skanų varškės sūri, o kitą kartą iš to paties žmogaus perkant gauni kažkokio keisto skonio ir konsistencijos sūrį. Ech… niekas neprilygs kaimiškam močiutės sūriui pagaminto su meile ir šiluma…

  6. Insolente. parašė:

    Būna, pasitaiko. Tada per mėsmalę pora kartų smulkiausiu sieteliu tokį sūrį. Ir kepam varškės pyragą arba varškėčius arba sausainius arba pyragėlius arba apkepą arba beleką. Žodžiu, tokie sūriai visai įkalbami būti varške ten, kur reikia termiškai apdoroti. 🙂

  7. Aušra parašė:

    Reikės išbandyti kitą kartą tokį sūrį paversti į varškę 🙂 Kažkaip neateidavo į galvą tokia mintis.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …