Menu

Makaronai su švelniu pomidorų padažu

  • Makaronai su švelniu pomidorų padažu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Makaronai su švelniu pomidorų padažu


Autorius: Aušra

Data:

Žinau, žinau… nuotrauka tikrai ne itin… Na bet skanu 🙂 Labai paprasta, labai greita. Tikrai rekomenduoju pasigaminti, kai grįšite po sunkios ir ilgos darbo dienos bei būsite alkani kaip vilkai!

Makaronai su švelniu pomidorų padažu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 377 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 400 g norimos formos makaronų
  • 1 v.š. alyvuogių aliejus
  • 1 mažas arba 1/2 didelio svogūno
  • 1 skiltelė česnako, susmulkinta
  • 1 a.š. džiovinto baziliko
  • 1 skardinė (400 g) smulkintų pomidorų savose sultyse
  • 3/4-1 p. riebios grietinėlės
  • druskos

Instrukcijos:

  • Išvirti makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.
  • Kol verda makaronai, keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir sudėti susmulkintus svogūnus. Kepti 1-2 minutes, arba kol svogūnas pradės minkštėti.
  • Sudėti česnaką ir baziliką. Išmaišyti ir patroškinti dar 30 sekundžių.
  • Pomidorus sutrinti su smulkintuvu ir supilti į keptuvę.
  • Maišyti kol visi produktai susimaišys.
  • Kai pomidorai sušils, maždaug po 2 minučių, supilti grietinėlę. Dar pakaitinti padažą 2 minutes.
  • Į padažą sudėti gerai nusausintus makaronus ir tuojau pat patiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Our family eats

  1. Lata parašė:

    čia lietuviškas receptas? Nesusipratimas arba nepagarba tautiečiams.

  2. Aušra parašė:

    Nesupratau klausimo ir apie kokią nepagarbą kalba eina?

    Jei receptas matosi anglų kalba, tiesiog puslapio viršuje pasirinkite kalbą, t.y. paspauskite ant Lietuvos vėliavėlės.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Kukurūzų salotos

Kukurūzų salotos

Labai seniai, kai dar buvo vaikams vasaros atostogos, sugalvojau truputį jiems užleisti virtuvę. Rezultatu buvom visi patenkinti. Kadangi patys darė, tai vaikai suvalgė tikrai daug. Žinoma jie svogūnų sau nedėjo 🙂 O aš užsibarsčiusi svogūnų laiškų, tikrai pasigardžiuodama suvalgiau – juk gi vaikai darė viską. Na nevertinu kiaušinių ir bulvių išvirimo iš anksto kaip darbo 🙂 Pačios salotos buvo ganėtinai gaivios, nors ir į sudėtį įeina virtos bulves, tačiau pomidorų ir agurkų gaiva persveria bulvių sunkumą.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Aštrus garnyras, itin tinkantis prie švelnios mėsytės. Pomidorų gabalėliai suteikia gaivumo bulvėms. Manau puikiai galima būtų pagaminti šį garnyrą jau su išvirtomis bulvėmis.

Pomidorų salotos su Fetos sūriu

Pomidorų salotos su „Fetos” sūriu

Suradau lengvą vakarienę, kuri (mano pačios nuotabai) itin patiko mano brangiausiajam. Tad dėl rytojaus vakarienės viskas nuspręsta – vėl bus šios salotos, tik jau pilną porciją darysiu, nes vyras skundėsi, jog buvo mažai. O gal tiesiog per skanu 🙂