Menu

Obuoliniai keksiukai su riešutais

  • Obuoliniai keksiukai su riešutais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Obuoliniai keksiukai su riešutais


Autorius: Aušra

Data:

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Tarkuoti obuoliai nelabai jaučiasi, tad kitą kartą dėčiau dar papildomai vieną obuolį ir supjaustyčiau jį nedideliais gabaliukais.

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1 1/2 st. (210 g) miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 st. (100 g) cukraus
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 st. pieno
  • 1/4 st. aliejaus
  • 1 obuolys
  • 1/2 st. smulkintų riešutų (graikiškų arba karijų)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Sutepti sviestu keksiukų formeles (jei formelės silikoninės, sutepti nereikia).
  • Dideliame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, cinamoną ir riešutus.
  • Kitame inde sumaišyti kiaušinį, aliejų ir pieną. Sudėti sutarkuotus obuolius.
  • Abiejų indų turinius sumaišyti iki vientisos masės.
  • Sudėti tešlą į formeles ir kepti apie 20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę „SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.

Overnijos ruginė duona

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik …

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Moliūginiai forminiai sausainiai

Moliūginiai forminiai sausainiai

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…