Menu

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

  • Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis
  • Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis


Autorius: Aušra

Data:

Kai norisi kažko ganėtinai sveiko, bet saldaus ir skanaus – puikiai tinka glotnučiai. Mano vaikai juos dievina, o man malonu juos gaminti, nes jie labai greitai paruošiami. Gal todėl pas mus šaldiklyje visada yra keli užšaldyti bananai. Nes kitur šaldytų bananų nenaudoju. Kepiniuose jie man kažkas nesuvokiamo. Nors žinoma kepu 🙂 Bet jau tada grynai vaikams, kai užvaldo smalsumas išbandyti kokį receptą.

Šokoladinis žemės riešutų sviesto glotnutis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 189 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 dideli bananai, šaldyti
  • 150-200 g natūralaus jogurto
  • 250 ml pieno
  • 2 v.š. žemės riešutų sviesto
  • 2 v.š. šokoladinio sirupo (naudojau 10 g šokolado)

Instrukcijos:

  • Jei naudojame šokoladą, visų pirma jį ištirpiname nedideliame kiekyje pieno ir atvėsiname.
  • Bananus supjaustome gabaliukais.
  • Visus ingredientus sudedame į smulkintuvą ar kokteilinę ir plakame iki švelnios kreminės konsistencijos.
  • Skanaus!

Šaltinis: Becoming Lola

  1. Insolente. parašė:

    Kai pasakai sau, kad sveika, tai jau ne stiklinėmis, o bokalais legalu gert, ar ne? Prašau, pasakyk, kad taip. 🙂

  2. Hi, this peanut butter smoothie looks yummy and healthy. Thanks for sharing.

  3. Aušra parašė:

    TAIP 🙂 O kas čia gali būti nesveiko??? Bananuose saldumas natūralus, šokolado keli gabaliukai per diena sveika – o jie juk dalinami dar į kelias stiklines, taip kad ir viską viena išgertum, manau nuo to jis nepasidarys nesveikas 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis bananų kokteilis

Šokoladinis bananų kokteilis

Dar vienas sveikuoliškas receptas, kurį radau visai atsitiktinai bevartydama turimas knygas apie sveiką gyvenseną. Pastaruoju metu truputį privengiu pieno produktų, tuo šis kokteilis mane ir užkabino. Be to ieškau būdų kaip dažniau mityboje naudoti linų sėmenis. Tad viskas tiko mano nuostatoms 🙂 Išbandžiau tą pačią dieną kai radau. Pirmą kartą tiesiog viską suplakiau ir ragavom, tačiau maltos linų sėmenys dar buvo neišbrinkusios ir kietos, tai buvo nemalonu. Tad tikrai rekomenuoju jas užpylus vandeniu kelias minutes palaukti – rezultate bus kreminis tirštas kokteilis.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Sausainių pudingas

Sausainių pudingas

Skanus desertas arba saldi vakarienė ? Gal net truputį per saldi, bet kaip vaikiškas receptas mano mergaičiutei itin patiko – suvalgė beveik visą porciją (o tai pasitaiko ne visada) ?