Menu

Morkų sklindžiai

  • Morkų sklindžiai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Morkų sklindžiai


Autorius: Aušra

Data:

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Tinka vaikams nuo 2 metų.

Morkų sklindžiai

Užtruksime:
Išeiga: 2 vaikiškos porcijos

Ingredientai:

  • 2 morkos
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. miltų
  • druskos
  • grietinės

Instrukcijos:

  • Morkas nuplauti ir nuskusti. Sutarkuoti jas smulkia (bulvių) tarka.
  • Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
  • Supilti miltus ir vėl gerai išmaišyti. Pagal skonį įdėti druskos.
  • Dėti sklindžius šaukštu į įkaitintą keptuvę. Kepti iš abiejų pusių po 3 minutes.
  • Valgyti su grietine.
  • Skanaus!

Šaltinis: Твой малыш. 2006-01. Питание малыша от 0 до 6

  1. renajolink parašė:

    Tik dabar atkreipiau dėmesį į lėkštę 🙂 Ir tokia nostalgija apėmė – tėvų vestuvinis komplektas toks buvo, bet prieš 5-6 metus paskutinė lėštutė sudužo..

  2. Aušra parašė:

    Jooo pas mus jau irgi likę vos kelios mažos lėkštutės 🙂 Kažkada buvo ir puodukai, bet jau seniai seniai nebeliko 🙁

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Pyragas su rabarbarais

Pyragas su rabarbarais

Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂

Stori blynai

Stori blynai

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?