Menu

Aviečių ir jogurto glotnutis

  • Aviečių ir jogurto glotnutis
  • Aviečių ir jogurto glotnutis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Aviečių ir jogurto glotnutis


Autorius: Aušra

Data:

Vasariškas gėrimas, kuris bus ypač gaivus jei naudosite šaldytus bananus. O jei naudosite ir šaldytas uogas, gausite greitus ledus 🙂 Žinoma palaukus kelias minutes jie pavirs vis tiek į kokteilį 🙂 Iš tiesų tai truputį apsigavau (galvojau, kad turiu daug aviečių), o paskutinę minutę paaiškėjo, jog ten buvo raudonų uogų mišinys, bet visai skanus 😉

Aviečių ir jogurto glotnutis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 169 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 bananai
  • 1/2 v.š. citrinos sulčių, šviežiai spaustų
  • 200 g aviečių, šviežių arba šaldytų (ar kitų raudonų uogų)
  • 500 ml natūralaus jogurto
  • 1-2 v.š. cukraus

Instrukcijos:

  • Bananą nulupti, supjaustyti gabaliukais ir apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Smulkintuvu iki vientisos masės sumaišyti bananų gabaliukus, avietes, cukrų ir jogurtą.
  • Gėrimą išpilstyti į taures ir iš karto patiekti. Skanauti!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apelsinų-bananų glotnutis

Apelsinų-bananų glotnutis

O čia gal desertas, gal kai kam pusryčiai, bet tikrai skanu. Jei patinka rūgštelė, tai ir cukraus nereikia dėti – mes nedėjom, kai kam cukraus truputį trūko, bet ne man ?

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Mėlynių tortas su jogurtu

Mėlynių tortas su jogurtu

Trumpai apie tortą. Visų pirma dėl laiko stokos turiu prisipažinti, kad biskvitų nekepiau. Naudojau kažkokius pirktinius, kurie ilgai pas tėvus nesurado sau vietos. Tai prichvatizavau ir padariau mylimam tėveliui tortą 🙂 Toliau viskas buvo kaip ir pagal planą (t.y. pagal receptą), tik ant viršaus uogų dėjau dvigubai, kas iš karto pateikiama mano recepte atsispindi. Ir dar, kadangi naudojau ne 22cm skersmens formą bet 26cm, tai sluoksniavau tortą pagal save – biskvitas, kremas, biskvitas, uogų želė. Bet žinoma tai jau kiekvienos torto konstruotojos fantazijos reikalas 🙂 Dėl skonio, tai tiesą pasakius tikėjausi skanaus torto, bet… jis tiesiog tirpo burnoje. Vyras sakė jis patenka į mano gamintų tortų penketuką, o gal net ir į trejetuką. Beveik visi valgę, iš karto kartojo, o mano mergina net paskutinius gabaliukus skaičiavo ir niekam nenorėjo duoti 🙂 Tad kai tik atsiras šviežių mėlynių – tikrai primygtinai siūlau išbandyti!

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Vaisinis varškės desertas Švelnumas

Gaivus ir visai nesudėtingas receptas su paskutinėmis braškėmis. Tiesą pasakius, kadangi dariau iš karto dvigubą porciją tai net ir braškių neužteko, tad panaudojau braškių pusseserių – žemuogių. Tikrai jį išbandysiu ir su kitomis uogomis ar vaisiais. Beje, šis receptas paimtas iš vaikiškų receptų archyvo, tad jei parinkus švelnesnius minkštus vaisius, puikiai galima būtų pamaloninti mažylių pilvukus. Tik būtina atšaldyti prieš tiekiant, nes kremas tada sutvirtėja.

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Jogurtinis keksas su serbentų kremu

Tai matyt paskutinis mano receptas su serbentais. Šį kartą – baltieji serbentai. Jie matyt švelniausi iš visų serbentų, bet man jie labai patinka. Todėl ir pyragą sugalvojau daryti būtent su jais. Pirmą kartą dariau pagal receptą – kiek erzino serbentų sėklytės. Kitą kartą – apvirtus serbentus sutryniau smulkintuvu ir per sietelį prakošiau – rezultate kreme man trūko kiek gaivumo. Tad trečią kartą gaminčiau visgi paprastesniu būtu ir su sėklytėmis 🙂