Menu

Braškių pienas

  • Braškių pienas
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Braškių pienas


Autorius: Aušra

Data:

Vaikų vasaros topas! Kai tik pasiūlau padaryti, iš karto šokinėja ir šaukia “TAIP! TAIP! TAIP!”. Paskui dar geriant būtinai pridurs “Skanumėlis!” 🙂 Kiek nedaug reikia vaikams iki pilnos laimės 🙂 Iš principo tai juk tiesiog pienas su braškių sirupu. Atrodo paprasta kaip du kart du. Bet efektinga 😉

Braškių pienas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 197 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. braškių, supjaustytų
  • 1/2 p. cukraus
  • 1 p. vandens
  • 3 p. pieno

Instrukcijos:

  • Į nedidelį puodą sudėti braškes, cukrų ir vandenį. Užvirti ir kaitinti apie 10 minučių. Per tą laiką skysčio kiek sumažės ir jis pasidarys tirštesnis.
  • Naudojant sietelį nusunkti braškes. Gautą sirupą atidėti, o braškių likutį galima suvalgyti kartu su jogurtu ar įdėti į blynus.
  • Į stiklines įpilti 3/4 pieno ir įmaišyti po 3 šaukštus braškių sirupo (galima kiekį koreguoti pagal savo skonį).
  • Jei paruošto sirupo dar liks, galite jį sunaudoti kaip užpilą blynams ar ledams. Arba tiesiog dar kartą pasidaryti braškių pieno.
  • Skanaus!

Šaltinis: theKitchn

  1. Lee parašė:

    Hi, I really like your zucchini muffin recipe – posted in 2009. Looks like my grand daughters would like them and the best part is they are wheat free.
    thanks

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Dešrelės tešloje

Dešrelės tešloje

Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂

Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Braškinis glotnutis su bolivine balanda (kynva)

Nežinau kaip jums, tačiau pas mus bolivinė balanda niekaip neranda kelio į kasdieninę mitybą. Kiek bebandžiusi receptų su ja, tai na… nelimpa… O vat čia yra neprašaunamas žingsnis! Visi išgėrė glotnutį ir kitą dieną suplakus dar kartą su džiaugsmu išgėrė vėl. Žinoma, naudokite uogas kokias tik turite šiuo metu šaldiklyje ar kai bus šviežios. Tačiau aš pasirinkau braškes būtent dėl šiandienos 🙂 Juk šiandien Šv.Valentino diena, tad nuspalvinkite kažką jei ne raudonai, tai bent rožines spalva!

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.