Menu

Aštrūs migdolai

  • Aštrūs migdolai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Aštrūs migdolai


Autorius: Aušra

Data:

Pirmą kartą išbandžiau šiuos riešutus ruošdama Kalėdines dovanas. Tačiau taip patiko, kad karts nuo karto vis pasigaminu ir sau prie alaus, ar kai tiesiog norisi kažko įdomesnio. Paskutinį kartą pamažinau tik truputį kajeno pipirų, tačiau tada riešutukus valgė net ir vaikai.

Aštrūs migdolai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 250 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 kiaušinio baltymas
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. druskos
  • ½ a.š. čili miltelių
  • ¼ a.š. maltų kvapniųjų pipirų
  • ½ a.š. maltų kuminų
  • 1½-1¾ a.š. kajeno pipirų
  • 2½ p. (300 g) migdolų (ar kitų riešutų)

Instrukcijos:

  • Baltymą išplakti iki standžių putų.
  • Visus prieskonius sumaišyti atskirai ir tada atsargiai sumaišyti su baltymu.
  • Suberti riešutus ir išmaišyti, kad gerai visi migdolai pasidengtų prieskoniais.
  • Vienu sluoksniu paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėti į iki 150°C įkaitintą orkaitę 15 minučių.
  • Tada ištraukti, pavartyti, atskirti sulipusius riešutus. Sumažinti temperatūrą iki 120°C ir dar kepti riešutus 10 minučių.
  • Po to ištraukti riešutus, pavartyti, kad nebūtų sulipusių ir leisti atvėsti.
  • Skanauti su šaltu lietuvišku alumi!

Šaltinis: Nekenčiu virtuvės

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Autorius: Aušra Data: 2009-08-25 Pasiilgau šokolado ir kakavos 🙂 Todėl buvo proga išbandyti kažką naujo. Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu. Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais Ingredientai: 1 p. …

Avižinių dribsnių batonėliai

Avižinių dribsnių batonėliai

Labai blogai kai namuose baigiasi saldumynai ir visą dieną tik ir tegalvoji apie saldumynus. Va ir gaunasi paskui, kad pusę iškepto gėrio sukerti vos ne vienu prisėdimu. Ir guodžia tik tai, kad šitą saldumyną priskirčiau prie sveikuoliškų (jei nebūtų toks saldus :))

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.