Menu

Rotisserie stiliumi kepta višta

  • Rotisserie stiliumi kepta višta
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Rotisserie stiliumi kepta višta


Autorius: Aušra

Data:

Kiek bandydavau orkaitėje kepti vištą pagal įvairius receptus, vis tiek nuspręsdavom, kad ta mūsų nuo vaikystės pamilta vištiena su druska, pipirais ir česnakais skaniausia. Iki kol aptikom šią vištą. Po jos – tradicinė višta nublanko ir dabar kepame jau tik šią. Bet, deja tokių dalykų nemoku atspindėti nuotraukose ir kiek vis bandau fotografuoti, man vis tiek gaunasi – plika višta nuotraukoje nors tu ką 🙂 Be to, mes mėgstame iškepti vištą taip, jog mėsytė byrėtų nuo kaulų pati, tai apie tokios vištienos dailų pjūvį nuotraukose geriau net negalvosiu 🙂

Ši vištytė turėtų patikti tiems, kas nori jausti truputį citrinos, tačiau ne per daug. Čia taip pat yra truputis aštrumo ant odelės, tačiau jo irgi yra ne per daug. Tiesiog viskas puikiai dera tarpusavyje. Kartą per klaidą pipirų įpyliau beveik dvigubai, nei kad receptas reikalavo, tačiau tada vištiena vyrui tik dar labiau patiko. Na, o vaikai nuėmė odelę 🙂 Tad vištytė tikrai verta Jūsų dėmesio!

Rotisserie stiliumi kepta višta

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 323 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 1 didesnis viščiukas
  • 2 v.š. sviesto, kambario temperatūros (galima ir kiek daugiau)
  • 1 citrina, padalinta į ketvirčius
  • 1 svogūnas, padalintas į ketvirčius
  • 3 skiltelės česnako, sutraiškytos
  • 2 1/2 v.š. aliejaus
  • 1 v.š. druskos
  • 2 a.š. džiovinto baziliko
  • 1 a.š. džiovinto čiobrelio
  • 1 a.š. paprikos miltelių
  • 1/2 a.š. svogūno granulių
  • 1/2 a.š. česnako granulių
  • 3/4 a.š. juodųjų pipirų
  • 1/4 a.š. kajeno pipirų

Instrukcijos:

  • Vištieną nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  • Į vištienos vidų pakaitomis sudedame citrinos ketvirčius, svogūno ketvirčius ir traiškytas česnako skilteles. Vištienos pilvuką su įdaru “uždarome” persmeigdami odą mediniu iešmeliu.
  • Pirštais atskiriame vištienos odelę nuo krūtinėlės. Ir atsiradusioje ertmėje paskirstome kambario temperatūros sviestą. Tai neleis krūtinėlei kepimo metu išsausėti.
  • Indelyje sumaišome likusius prieskonius, supilame aliejų ir gauta košele įtriname vištieną. Pastatome šaltai ir leidžiame pasimarinuoti. Mes mėgstame palikti parai pasimarinuoti.
  • Įkaitinti orkaitę iki 230°C.
  • Vištieną dedame į kepimo skardą krūtinėle į viršų. Kepame apie 1val., arba kol vidinė temperatūra pasiekia 80°C.
  • Išėmus iš orkaitės leidžiame pastovėti 10-20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Serving up the skinny

  1. Odeta parašė:

    O kas yra svogūnų ar česnakų granulės?

  2. Aušra parašė:

    Džiovinti smulkinti svogūnai ar česnakai. Jų būna pirkti prekybos centruose prie prieskonių. Ant pakelių taip ir parašyta – granulės.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Saldžiarūgštė vištiena

Saldžiarūgštė vištiena

Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.