Menu

Rustamo “plovas”

  • Rustamo “plovas”
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Rustamo “plovas”


Autorius: Aušra

Data:

Tai bene pagrindinis “plovo” receptas, kuriuo naudojuosi jau kurį laiką ir į kitus nežiūriu (žodį “plovas” įdėjau į kabutes, nes tikras plovas gaminasi be pomidorų). Kas labai patinka, jame nereikia naudoti pomidorų padažo (na nebent jums labai jo norisi), nes dedasi pomidorai. Kartais sudėtį pakoreguoju pagal vyro norus, tai morką mažesnę paimu, tai paprikos nededu. O kartais dedu viską kaip priklauso, nes man asmeniškai pateiktos proporcijos labai tinkamos.

Rustamo “plovas”

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 500 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 250 g ilgagrūdžių ryžių
  • 400 g mėsos (dažniausiai naudoju kiaulieną)
  • aliejaus
  • 1 didelė morka
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų pomidorų be odelių
  • 1 paprika (pasirinktos spalvos)
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 2-4 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų
  • pasirinktų žolelių (pvz. petražolių)

Instrukcijos:

  • Ryžius užpilti šaltu vandeniu ir mirkyti 1/2-1 valandą.
  • Mėsą supjaustyti ganėtinai dideliais gabaliukais (2×2 cm). Morką supjaustyti plonomis riekelėmis. Svogūną, papriką ir pomidorus supjaustyti kubeliais.
  • Į troškintuvą įpilti daug aliejaus, kad pilnai dengtų dugną. Troškintuvą įkaitinti, kad pradėtų kilti dūmai, tada sudėti mėsos gabaliukus ir apkepti juos iš visų pusių.
  • Sudėti į troškintuvą morkas ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti pomidorus ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti papriką ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti svogūnus ir troškinti 3-5 minutes.
  • Tada sudėti nesmulkintas česnako skilteles. Ant viršaus suberti nusunktus ryžius. Paskaninti prieskoniais ir žolelėmis. Viską užpilti verdančiu vandeniu tiek, kad virš ryžių būtų apie 0,5 cm vandens sluoksnis.
  • Troškinti ant didelės kaitros 10 minučių be dangčio.
  • Tada kaitrą sumažinti iki minimumo, puodą uždengti ir troškinti 15-20 minučių.
  • Nuėmus nuo kaitros plovą permaišyti ir tiekti. Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Odeta parašė:

    Aš niekada nededu pomidorų į plovą, jis pas mane visada būna birus. Ar neišpliursta ryžiai? (čia aš tokį krūtą žodį pavartojau, bet kitaip neusgalvojau)…neperbringsta, neištežta?

  2. Aušra parašė:

    Pas mane yra pomidorų padažo mylėtojų, tai kartais ko tik netenka dėti į patiekalus, kad valgytų šeima.

    Kadangi plovas nebūna labai sausas, tai ryžiai kad ir nebūna pervirę, bet jie vis tiek būna lipnūs. Na tikiuosi aiškiai išdėsčiau mintį 🙂

    Kažkas sakė, kad jei ryžiai verdant nebūna maišomi, tai jie visada būna birūs. Bet dėl šito negalėčiau galvą guldyti po traukiniu 🙂

  3. rasome parašė:

    Puikus receptas. Labai megstu plova… bet jau senai valgiau. Puiki proga pasigaminti. Dekui.

  4. Aušra parašė:

    Tai gal atėjo puiki proga jį pasigaminti vėl? 🙂

  5. Arūnas parašė:

    Jeigu dedate į plovą pomidorų ar pomidorų padažo, tai čia jau ne plovas, o ryžių košė su mėsa ir pomidorais.

  6. Aušra parašė:

    Taip jūs teisus, tikras plovas turėtų būti be pomidorų, tačiau toks pavadinimas recepto šaltinyje nurodytas, tad ir čia palikau. Kitas dalykas, būtent kaip plovas šis patiekalas „lipo” mūsų šeimoje 🙂

    Vat pagalvojau, uždėsiu kabutes ant pavadinimo prie žodžio „plovas” 🙂 Taip juk bus teisingiau?

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Risi e bisi

„Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Įdaryti agurkai

Įdaryti agurkai

Super paprastas ir greitas užkandis, jei yra keli šaukštai virtų ryžių atlikusių nuo pietų ar vakarienės. Sugebėtų pagaminti tikriausiai net ir vaikai. O skanu ir gaivu 🙂

Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais

Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais

Mano vaikams jau atsibodo salotos 🙂 tad nusprendžiau, kad laikas jiems išvirti paprastą vaikišką sriubytę. Juo labiau, kad šaldytuve gulėjo kaip tik reikiamas kiekis žirnelių. Sriuba tokia labai paprastutė, kaip tik vaikams, nes neperkrauta ingredientų. Kad būtų kiek sotesnė, pridėjau iš kalakutienos faršo kukuliukų. Be to, jei sriuba su kukuliukais – vaikai iš karto jai duoda pliusą 🙂