Menu

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

  • Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau iš šaldytuvo kampučio seniai gulinčias moliūgų sėklas, bei džiovintas vyšnias, ir patyliukais džiaugiausi, kad vis judu visokių likučių sunaudojimo link. Šiaip originale naudojamos buvo džiovintos spanguolės, bet tokių kažkaip parduotuvėse neteko pamatyti, tad naudojau vyšnias. Nors tiesa pasakius, man ir be vyšnių sausainiai būtų labai skanūs. Išėjo dvi skardos, tad gražiai pasidalinau ir pusę nunešiau tėvams. Kitą rytą net aiktelėjau, kai pamačiau lėkštėje tik trupinius. O kas dar labiau nustebino – tėvai neturėjo jokių priekaištų sausainiukams (nes šiaip tai jie visada suranda prie ko prikibti 🙂 ).

200 g sviesto

200 g cukraus

2 kiaušiniai

150 g miltų

250 g avižinių dribsnių

1 a.š. vanilinio cukraus

100 g moliūgų sėklų

50 g džiovintų vyšnių ar spanguolių (nebūtina)

1 a.š. kepimo miltelių

žiupsnelis druskos

Dideliame dubenyje išsukti minkštą sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, druską ir viską gerai išmaišyti. Suberti avižinius dribsnius, moliūgų sėklas ir džiovintas uogas. Dar kartą viską gerai išmaišyti ir pusvalandį pabrinkinti vėsioje vietoje. Formuoti nedidelius paplotėlius ir dėlioti ant kepimo popieriaus, paliekant didesnius tarpus. Kepti iki 180 laipsnių įkitintoje orkaitėje 10-12 minučių.

Šaltinis: Darbštuolė. Velykų vaišės. 2009

  1. Rūtuliukas parašė:

    puikus receptas 🙂 tikrai nėra ko kibt prie jo 😛

  2. Aušra parašė:

    aga… tik deja jau baigėsi… mažasis vyrukas pasidarbavo dantukais 🙂

  3. allegra parašė:

    Niekaip nepavyksta aptikt normalių avižinių sausainių recepto. Ką turiu minty sakydama „normalių”? Ogi netrapių, tvirtų, tokių, kokių būna krautuvėse. Jau beveik praradau viltį.
    Kokie tavieji? Jei netrapūs, skolinsiuos receptą 🙂

  4. Aušra parašė:

    Deja deja, šitie trapūs 🙂 Daug sviesto dedasi. Turiu kitokį dar receptą avižinių dribsnių sausainių, bet niekaip jų neiškepu kad galėčiau įdėti į puslapį. Na bus matyt, jei ir toliau taip doros visus sausainius mano mažasis vyrukas, tai už poros dienų vėl reikės kepti sausainius, tai iškepsiu tuos avižinius, nes anie tai ne itin trapūs (bent jau kiek atmintis neša 🙂 ).

  5. allegra parašė:

    Ot super, stebėsiu ir lauksiu 🙂

  6. R. parašė:

    Nesuprantu, is suformuotu sausainiu bekepant gavosi istisa mase, dabar kepa plonas, plonas pyragas :DDDD idomu ka ne taip padariau:/

  7. Aušra parašė:

    Vaje kaip gaila. Aš kaip tik šį savaitgalį kepiau šiuos sausainius su drauge, tik be džiovintų vyšnių ir vietoj moliūgo sėklų dėjom saulėgrąžų. Tešla toli buvo iki skystos. Rankomis formuojant rutuliukus jie buvo ganėtinai tvirti. Gal sviestas koks netinkamas pasitaikė pas jus?

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

Avižiniai sausainiai su šokoladu ir pūstais ryžiais

Autorius: Aušra Data: 2013-06-19 Po ilgos pertraukos tai sausainiai, kuriuos pripažino dukra, nes visi kiti sausainiai jai sausi, nebent jų sudėtyje bus džiovintų vaisių, sėklų ar riešutų. Sūnus “miltinukas” valgo visus sausainius iš eilės, taip …

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Mielinės bandelės Kukurūzai

Mielinės bandelės Kukurūzai

Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.