Menu

Avižinių dribsnių pyragas

  • Avižinių dribsnių pyragas
  • Details
  • 5 Comments
  • Related Items
” alt=”Avižinių dribsnių pyragas”/>


Autorius: Aušra

Data:

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂

Avižinių dribsnių pygaras

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 294 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. avižinių dribsnių
  • 1 p. manų kruopų
  • 1 p. miltų
  • 1 p. pieno
  • 1/2 p. cukraus
  • 1 a.š. sodos
  • 1 p. grietinės

Instrukcijos:

  • Avižinius dribsnius, manų kruopas dėti į dubenį ir užpilti pienu.
  • Po kelių minučių, kai kruopos truputį išbrinks, dėti cukrų, grietinėje nugesintą sodą, miltus.
  • Viską gerai išmaišyti ir trumpam palikti.
  • Skardą ištepti riebalais ir sukrėsti visą masę. Kepti karštoje orkaitėje apie 40-50 minučių, kol gražiai parusvės.

Šaltinis: nebežinomas

  1. vifsla parašė:

    Šį pyragą žinau nuo vaikystės! Jo receptas buvo caro laikų senumo žurnale „Tarybinė moteris” ir vadinosi „Puoduko pyragas, nes visko reikia po puodelį”. Labai dažnai jį kepdavau, net brolis juokdavosi, kad daugiau nieko nemoku… 🙂 Po gal 15 metų pertraukos pabandžiau vėl prisiminti, bet jau nebesužavėjo taip, kaip anksčiau. Išlepau – labiau patinka purūs, sultingi, su kremu, uogomis ir t.t. pyragai. :-)Bet labai smagu buvo jį čia pamatyti! 🙂

  2. admin parašė:

    Mano namiškiai irgi labiau linkę prie drėgnų su uogomis pyragų, bet man šis pyragas tiesiog išsigelbėjimas kai norisi kažko saldaus, o kiaušinių naudoti vengiu (mažylis kartais išberiamas nuo per didelio baltymų kiekio).

  3. Jurgita parašė:

    kepiau ir aš, labai patiko, paprastas, pigus, sveikuoliškas :super

  4. Aušra parašė:

    Kad visi pyragai tokie būtų 🙂
    Malonu, kad patiko

  5. streetwear parašė:

    Super,its a very good

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Granola su medumi

Granola su medumi

Granola kvepianti medumi, tačiau traški ir užkrečianti kaip saulėgrąžos. Kiek gaminu, beveik pusę suvalgau be pieno, tiesiog vieną vietoj sausainukų. Vyras, kuris pritarė jog skanu, gal trečdalį irgi nejučiomis suvalgė, nors jam medaus ir nerekomenduojama. Tad kitą kartą prisižadėjau padaryti ne su medumi, o su auksiniu sirupu. Ir ji man skaniausia viena – be jokių priedų!

Moliūgų apkepas su varške

Moliūgų apkepas su varške

Labai skanus apkepas. Jame net nesijaučia moliūgai ? Visi valgė ir stebėjosi, jog čia moliūgų apkepas. Moliūgai tik priduoda saldumo.

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

Tortas iš krekerių „Žuvytės“

Tortas iš krekerių „Žuvytės“

Vyro itin pamėgtas tortukas. Man irgi labai skanus, bet spėju jau reikia pertraukos, nes darėm kiekvieną progą ir iš tiesų jau pradėjo pabosti.

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutais

Šis rytas buvo apsiniaukęs, tad buvo puiki proga dar kartą išvirti pusryčiams avižinės košės. Bet paprastos mano vaikai ne itin mėgsta (nors aš linkusi traktuoti, kad dar tiesiog neišmokau skanios išvirti), tad pagalvojau apie saldesnį ir sveikesnį variantą. Bananas švelniai pasaldina, o riešutai suteikia traškumo. Originale siūlė graikinius riešutus naudoti, tačiau mums jie nelabai, todėl keičiau į labiau mėgstamus – lazdyno riešutus. Tik mažiausiasis valgytojas vis tiek užsiprašė kitą kartą kad jo košė būtų be riešutų. Na, noras lengvai įgyvendinamas, riešutus galima tiesiog pagal skonį užsibarstyti kiekvienam atskirai.