Menu

Obuolių pyragas

  • Obuolių pyragas
  • Details
  • 12 Comments
  • Related Items
Obuolių pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko. Tiesa truputį pakeičiau originalą ir dėjau ne ant viršaus obuolius, bet tiesiog į vidų. Kepiau 26 cm skersmens kepimo skardoje, tad gavosi ne per aukštas, toks man pats tas ?

Obuolių pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 3 kiaušinių
  • 1 st. cukraus (galima ir mažiau)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. grietinės
  • 7 v.š. aliejaus
  • 1,5 st. miltų
  • 1 kg obuolių

Instrukcijos:

  • Kiaušinius ir cukrų išplakti.
  • Sudėti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, aliejų ir grietinę. Viską sumaišyti.
  • Supjaustyti skiltelėmis obuolius ir įmaišyti juos į tešlą.
  • Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti į ją tešlą.
  • Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Gyvenam…

  1. allegra parašė:

    Obuolių pyragus visuomet užskaitau :))

  2. Aušra parašė:

    O mes ne visuomet – koks obuolių pyragas gali būti, kai į didžiulį pyragą dedasi vos du trys obuoliai 🙂 Bet va šitas kitoks

  3. danute parašė:

    labai skanus gavosi šitas obuoliu pyragas išsikepiau ir liko vos keli gabaliukai aciu

  4. Aušra parašė:

    Labai smagu 🙂

  5. vilma parašė:

    Kepimo miltelių pamiršot įrašyti 🙂

  6. Aušra parašė:

    Na kad nepamiršau 🙂 Tikrai yra parašyta – 1 arbatinis šaukštelis 🙂

  7. Erika parašė:

    Puikus pyragas

  8. Aušra parašė:

    Malonu girdėti 🙂

  9. Ruta parašė:

    Neblogas pyragas, net labai :D. Savo laiku isbandziau nemazai obuoliu pyragu receptu. Dauguma ju buvo isgirti, bet nepatiko. Sitas tikrai labai neblogas, per pora valandu neliko, net vyras, kuris obuolius pripazista tik zalius, valge ir tylejo 🙂 Tai antras is tos daugybes obuoliu pyragu, kuri mano vyras valgo be komentaru 😀 Sunus is pradziu isreiske nepasitenkinima, kam as gadinu pyraga, dedama obuoliu, bet kai paragavo, nutilo. Sake skanus 😀

  10. Aušra parašė:

    🙂 Ačiū, tikriausiai tai pats mieliausias komentaras 🙂

  11. Ausrine :) parašė:

    Aciu,labai skanus pyragas isejo 😉

  12. Aušra parašė:

    Smagu 🙂 Vadinasi ne veltui kasmet grįžtu prie šio pyrago ir aš pati 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Dar vienas skanumynas iš kasdieninių produktų. Nėra itin saldus, bet po švenčių manau tai labai sveika 🙂 O ir labai puikiai susinaudojo duonos likutis. Tiesą pasakius, abu su vyru nesitikėjom, jog jis bus toks skanus. Vaikai taip pat labai gerai įvertino. Tą pačią dieną duonos trupinukai buvo traškūs, kitą dieną – jie suminkštėjo, tačiau abi dienas buvo labai malonu skanauti šį desertą.

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂