Menu

Pyragas su cukinija

  • Pyragas su cukinija
  • Details
  • 4 komentarai
  • Related Items
Pyragas su cukinija


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Pyragas su cukinija

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:

  • 200 g aliejaus
  • 3 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 350 g miltų
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 2-3 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 400 g cukinijos, tarkuotos (geriausia jaunos, tada skaniau, nes tarkuojama su žieve ir sėklom)

Instrukcijos:

  • Gerai išplakti kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir druska.
  • Supilti aliejų, miltus ir kepimo miltelius.
  • Kai viskas gerai išmaišyta, sudėti burokine tarka sutarkuotą cukiniją.
  • Kepti 190°C temperatūroje apie 40-50 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamų forumas

  1. rūtuliukas parašė:

    tikiu, kad buvo labai skanus 🙂

  2. ropė parašė:

    Pyragas labai skanus, tik ką daryti, kad nesubliūkštų, kepant taip gražiai buvo išsipūtęs

  3. Aušra parašė:

    Iš tiesų tai ypatingai kepinius su cukinija aš pakepu ilgiau. Kai ištraukiu sausą pagaliuką iš pyrago, dar palieku jį kepti 5 minutes ir tik tada traukiu iš orkaitės. Su cukinija pyragai gaunasi labai drėgti. Net ir kai gerai iškepa, kitą dieną pjaustant jau atrodo pakritę, o trečion dienon gaunasi dar drėgnesni 🙂

  4. Nita Balding parašė:

    Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn”t show up. Grrrr… well I”m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say fantastic blog!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Meduoliukai

Meduoliukai

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Kefyro keksiukai

Kefyro keksiukai

Savaitgalis 🙂 ir pagaliau galėjau įdėmiau pasižiūrėti į šaldytuvo turinį 🙂 Ir akys užkliuvo už paskutines minutes gyvuojančio kefyro. Teko kažkaip greitai sugalvoti, kur jį panaudoti. Tad greitai atsiminiau visai neseniai matytus Bea keksiukus su kefyru. Kadangi ingredientai tikrai nesudėtingi ir esantys po ranka, greitai ėmiausi darbo ir štai jau sėdžiu rami, užvalgiusi šių keksiukų su arbata 🙂