Menu

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

  • Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru
  • Details
  • 6 Comments
  • Related Items
Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad bus beprotiškai skanu ir negalės sustoti valgyti… Deja, jis buvo teisus…

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Užtruksime:
Pagaminsime: ~50 sausainių arba 25 sulipdytus sausainius

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 1/2 p. (190 g) miltų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 170 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1 1/4 p. (240 g) cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 p. (80 g) kokoso drožlių
  • Įdarui:
  • 200 g šokolado, sukapoto gabaliukais
  • 1/3 p. riebios grietinėlės

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
  • Sudėti sviestą į mikserio indą ir maišyti mikseriu vidutiniu-dideliu greičiu kol jis taps kreminės konsistencijos.
  • Supilti cukrų ir vanilės ekstraktą ir vėl maišyti apie 30 sekundžių.
  • Tada po vieną sudėti kiaušinius, kol pilnai vienas kiaušinis neįsimaišo į tešlą, kito nedėti.
  • Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Tada po truputi miltų mišinį sudėti į tešlą ir lėtai išmaišyti.
  • Įmaišyti kokoso drožles.
  • Arbatiniu šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant apie 5 cm tarpus, nes sausainiai smarkiai išsiplės.
  • Kepti orkaitėje apie 8-10 minučių arba kol pradės švelniai ruduoti kraštai.
  • Įdarui šokoladą ištirpinti mikrobangėje arba ant puodo su vandeniu.
  • Grietinėlę pašildyti mikrobangėje apie 40 sekundžių, kad ji irgi pasidarytų tokia pati karšta kaip šokoladas.
  • Supilti grietinėlę į šokoladą ir maišyti kol gausis vientisa masė.
  • Įdarą sudėti į konditerinį maišelį.
  • Išspausti truputį įdaro ant kokosinio sausainio ir kitu sausainiu uždengti, švelniai spustelti, kad įdaras vienodai pasiskirstytų.
  • Skanaus!

Šaltinis: Pastry Pal

  1. Indre parašė:

    Mmmm skanučiai ir kokie gražūs :]

  2. Aušra parašė:

    Be abejonės 😉

  3. Asta parašė:

    Hey, Aušra, jie fantastiški! 🙂 Ir neabejoju, kad be galo skanūs :)) Mėėėgstu kokosus :)))

  4. Aušra parašė:

    Aš tai kažkaip ramiai žiūriu į kokosus 🙂 Bet turiu tokį vieną kokosų mylėtoją – savo tėtį, ir kadangi jis daugiausiai mano keptų saldumynų suvalgo, tai kartais pasistengiu palepinti jį 😉

  5. Asta parašė:

    Aš tai, nepaisant visko, dažnai pagaunu save gaminant tai, kas skanu man, nors pas mane daugiausiai saldumynų suvalgo, hm, tikrai ne aš, o brolis 🙂 Bet, laimė, dėl kokosų ir pakankamai daug ko mūsų nuomonės sutampa 😀

  6. Aušra parašė:

    Pas mane tai kažkaip yra taip 🙂 : jei nebūtų valgytojų aš iš vis tikriausiai nieko negaminčiau. Niekada dėl savęs nieko negaminu. Viskas tik dėl kitų, kad pamatyti jų veiduose šypseną paragavus kažko žiauriai skanaus ar nekasdieniško. Kai namuose lieku viena ir žinau kad niekam nereikia valgyti daryti – virtuvėje būna štilius, nes manęs čia tiesiog nėra 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Autorius: Aušra Data: 2022-05-22 Kai išsirenki eksperimentui receptą, kuris tau atrodo keistai, nesitiki nieko daug. Gal dėl to, kai pavyksta pagaminti kažką skanaus, labai džiugina. Taip ir su šiomis bandelėmis. Tešla atrodė kiek keista, nes …

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Tarybinis batonas

Tarybinis batonas

Šis batonas jau nežinau kiek rusiškų ir lietuviškų blogų ir forumų aplankė. Bet pagal nuorodas daugiau mažiau visi nurodė į hlebopechka.ru, tad tikriausiai tai pradinis šaltinis 🙂 Tačiau deja negaliu pasakyti, kad man labai sekėsi kepti tą batoną. Jau tikriausiai kepu jį gal kokį penktą kartą, bet puikiai pavyko tik pirmą kartą, toliau sekė keli nesėkmingi variantai. Tačiau jie visi buvo dėl mano pačios kaltės – tai perkildinau, tai miltai pasibaigė ir teko maišyti su ruginiais, tai dar kas sutrukdo. Na bet šis variantas buvo pagaliau tas sėkmingasis. Nors tiesą pasakius vis tiek man atrodo, kad tešla buvo kiek per minkšta. Bet vėlgi dėl mano papildomai įpilto vandens 🙂 Na nieko nekaltinu 🙂 Tik džiaugiuosi, kad pagaliau išėjo kažkas daugiau mažiau nufotografuotino. Skonis tikrai geras, tikras batonas, tačiau kitą kartą maišyčiau su pienu, o ne su vandeniu, nes tada duona būna tokia švelnesnės tekstūros.

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂