Ypatingieji kotletai
- Details
 - 2 Comments
 
Visada darydama kotletus iš kiaulienos troškinu, kad būtų minkštesni. Tačiau iškepus šiuos kotletus net nekyla mintis jų dar troškinti, nes gaunasi labai minkšti ir sultingi.
Ypatingieji kotletai
Užtruksime: 
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas:  kcal / porcija
Ingredientai:
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
 - 3 riekės baltos duonos
 - 2 v.š. susmulkintos petražolės
 - 500 g mėsos faršo
 - 1/2-1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų
 - pagal skonį druskos
 - 1 a.š. sausų garstyčių
 - 2 dideli kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų)
 - 2-3 v.š. šalto vandens
 - aliejauskepimui
 
Instrukcijos:
- Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti.
 - Duoną pamirkyti vandenyje ir nuspausti.
 - Duoną, svogūną ir petrožoles virtuvinio kombaino ar smulkintuvo pagalba sutrinti į vientisą masę.
 - Sudėti faršą ir dar patrinti smulkintuvo ar virtuvinio kombaino pagalba, tačiau neilgai, kad nepasidarytų košė (galima viską padaryti ir su mėsmale).
 - Faršą sudėti į indą, įdėti druskos pagal skonį, pipirų, garstyčių ir trynius. Maišyti iki vientisos masės. Jei reikia, įpilti šalto vandens.
 - Atskirtus baltymus išplakti, putos neturi būti labai tvirtos.
 - Pusę baltymų atsargiai sumaišyti su faršu. Tada atsargiai įmaišyti likusius baltymus.
 - Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir kepti įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių.
 - Skanaus!
 
Šaltinis: kuking.net
			

				
				
				
				
				
kepiau šiuos kotletus, tikrai gavosi minkšti ir sultingi 🙂
Kaip tik ką tik perskaičiau tavo įrašą ir maloniai nustebau, jog pasirinkai mano kotletus 🙂 O paskui radau dar ir komentarą 🙂 Smagu 🙂