Menu

Makaronų apkepas su vištiena

  • Makaronų apkepas su vištiena
  • Makaronų apkepas su vištiena
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Makaronų apkepas su vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį nuo įžengimo į namus. Vienas iš tokių puikių pavyzdžių yra šis apkepas. Jį paruošiu savaitgalį, o paskutinį žingsnį atlieku tik tą dieną, kai reikia greitos vakarienės. O kartais, kai susivėlinu – skambinu vaikams ir visas instrukcijas susakau telefonu. Tada vakarienė pasigamina „pati” ir prie stalo galima sėsti iš karto 🙂

Pats apkepas atrodytų visai paprastutis, bet viskas labai gerai dera. Iš pirmo karto net nepatikėjau, kad taip gali būti, tad kitą savaitę kartojau dar kartą. Ir trečią savaitę kartojau. Bet rezultatas vis tas pats – šeimyna patenkina, visų pilvukai sotūs, o mama laiminga (ir nepervargusi 🙂 ).

Makaronų apkepas su vištiena

Užtruksime:
Pamaitinsime: 6-8 žmogeliukus

Ingredientai:

  • 400 g makaronų
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
  • 125 ml grietinėlės (10% rieb.)
  • 400 g vištienos krūtinėlių
  • 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • žiupsnelis druskos
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų
  • 200 g mocarelos
  • saujelė vyšninių pomidorų (tikrai verta nepamiršti jų)
  • ryšelis šviežių svogūnų laiškų(taip pat rekomenduoju nepamiršti, ar naudoti kitas šviežias žoleles)

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitiname iki 180°C (jei apkepą planuojate valgyti kitą dieną, šį žingsnį praleiskite).
  • Makaronus išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės.
  • Kol makaronai verda, keptuvėje išlydome sviestą ir jame pakepiname smulkintą svogūną.
  • Kai svogūnai suminkštės, suberiame smulkintą česnaką ir dar kepame apie minutę.
  • Į keptuvę sudedame smulkiais gabaliukais supjaustytą vištienos file. Lengvai apkepame pamaišydami kelias minutes.
  • Tada sudedame smulkintus konservuotus pomidorus bei supilame grietinėlę. Viską gerai išmaišome, pagardiname druska bei pipirais ir troškiname dar kelias minutes, kol vištiena iškeps.
  • Į keptuvę suberiame tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.
  • Paruoštą padažą supilame ant išvirtų nusunktų makaronų. Išmaišome.
  • Paruoštus makaronus sudėti į apvalią 23cm diametro (arba 20×30 cm dydžio) kepimo formą. Ant viršaus užbarstome tarkuotą moracelą.
  • Jei planuojame valgyti iš karto: kepimo indą dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 15-20 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
  • Jei planuojame valgyti kitą dieną: paruoštą apkepą dedame į šaldytuvą. Prieš kepant, kepimo formą išimti iš šaldytuvo gerą valandą prieš dedant į įkaitintą orkaitę ir kepti 15-20 min. Arba jei laikas spaudžia ir norisi valgyti – iš šaldytuvo išimtą formą dėti į būtinai šaltą orkaitę, nustatyti 180°C ir apkepą kepti 30-40 minučių (orkaitė kaisdama, sušildys kepimo indą palaipsniui, bet tai užtruks kiek ilgiau).
  • Prieš tiekiant apibarstome apkepą pjaustytais vyšniniais pomidoriukais bei smulkintais svogūnų laiškais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Debesys. Geriausi receptai

  1. :-) parašė:

    Tikrai labai skanus!:-) Papildomai įdėjau kario, čiobrelio ir baziliko (juk vištiena…;-)) – laabai skaniai susivalgė:-) Dėkui!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Spagečiai su vištiena

Spagečiai su vištiena

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.

Vištiena grietinėlės padaže

Vištiena grietinėlės padaže

Paskutiniu metu ypatingai pamėgtas patiekalas. Kažkaip išsiilgę mes česnakų ? O grietinėlę priduoda švelnumo.

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Atliko virta vištienos krūtinėlės, tad prisiminiau užmirštą receptą. Greitas, skanus ir paprastas.