Menu

Močiutės perlinių kruopų sriuba

  • Močiutės perlinių kruopų sriuba
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Močiutės perlinių kruopų sriuba


Autorius: Aušra

Data:

Ilgą laiką aš nesuprasdavau, kam į sriubas deda kruopas. Vaikystėje mano namuose tokių sriubų nevirdavo, todėl man tai buvo tikrai neįprasta. Tačiau susipažinus su vyru, tuo pačiu atėjo į šeimą ir naujovės. Beveik visada užsukus pas vyro tėvus, pietums būdavo ši ar panaši sriuba su kruopomis. Pradžioje buvo keista, bet su laiku pripratau ir netgi pamėgau :).

Ir kai pirmą kartą išviriau šią sriubą savo namuose, vaikai vos ne vienbalsiai ištarė – čia gi Kauno močiutė sriuba 🙂 Todėl taip ir pavadinau – močiutės sriuba, nes ji mums sukelia jaukius ir skanius prisiminimus 🙂 Matyt net ir nereikia minėti, jog sriubą vaikai suvalgė be atsikalbinėjimų 🙂

P.S. Jei neturite sultinio, bet turite nedidelį maltos mėsos gabaliuką – sriubą virkite ant vandens, o iš mėsos padarykite mažus mėsos kukuliukus. Taip sriuba vaikams tik dar labiau patiks 😉

Močiutės perlinių kruopų sriuba

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmogeliukus

Ingredientai:

  • 120 g perlinių kruopų
  • 1,5 l sultinio
  • 1 svogūnas
  • 3 bulvės
  • 1 morka
  • pagal skonį druskos
  • keletas juodųjų pipirų žirniukų
  • keletas lauro lapelių
  • saujelė šviežių petražolių
  • grietinės, tiekiant (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Kruopas perplauti, užpilti vandeniu ir palikti 2val. (aš palieku per naktį šaldytuve).
  • Užkaisti puodą su sultiniu, suberti pipirus, įmesti svogūną (nesmulkintą) ir kelis lauro lapelius.
  • Kai užvirs, sudėti perlines kruopas ir virti 20min.
  • Tuo tarpu bulves supjaustyti kubeliais ir stambiai sutarkuoti morką.
  • Bulves ir morkas sudėti į sultinį su kruopomis ir pavirti dar 10min.
  • Sriubą pagardinti druska.
  • Prieš tiekiant, sriubą galite apibarstyti smulkintomis pertražolėmis (čia tik man jos paskutiniu metu patinka ir norisi jų berti visur?)
  • Jei sriubą valgote su grietine – įsidėkite jos pagal skonį 🙂
  • Skanaus!

Šaltinis: Moters savaitgalio Virtuvė 2019 Nr.10 spalis (187)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Šaltibarščiai su grietine

Šaltibarščiai su grietine

Nors vasara ir pasibaigė, šaltibarščių neuždraus niekas pasigaminti ir rudenį. Žinoma, aš juos gaminau kai dar buvo likę keli savi agurkai, o ir burokėliai jau buvo užaugę darže. Niekada nesu gaminusi šaltibarščių su grietine – stengdavomės pirkti šaltibarščių kefyrą. Tačiau po šio atradimo, manau nebepirksiu bragiojo kefyro, tiks ir liesesnis su grietine.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Varškės-bulvių tinginiai

Varškės-bulvių tinginiai

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.

Bulviniai zrazai su kopūstais

Bulviniai zrazai su kopūstais

Gal ir jūs jau nebežinote, ką gaminti iš jau nusibodusių bulvių ir kopūstų? Vakar būtent su šia mintimi prisėdau prie kompiuterio. Radau receptą, kuriam reikia nemažai pasiruošimo, bet jis užtat kompensuoją sugaištą laiką savo pigumu (jau ne kartą įsitikinau, jog daug laiko sugaištama ne tik gaminant pasaulinio lygio šedevrus, bet ir stengiantis pamaitinti šeimyną kuo pigiau). Aš iš vakaro išsiviriau bulves ir kiaušinį bei pasitroškinau kopūstus, kad kita dienai liktų tik suformuoti zrazus ir kepti. Vyras buvo maloniai nustebintas, o mane zrazų kvapas nukėlė į vaikystę (nors mano mama tik vieną kartą gamino kažką panašaus, bet man tai labai patiko 🙂 ).