Menu

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

  • Grikių miltų sviestiniai sausainiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Autorius:
Data:

Pas mus šeimoje vaikai vis kažko nevalgo… Dukra nevalgo žuvies, sūnus tuo tarpu nevalgo grikių… Bet sakė vat tokia forma grikius tikrai galiu valgyti 🙂 . O aš tiesą pasakiusi nekepintų grikių nesu dar prisijaukinusi. Tad tai buvo puiki proga juos sumalti kavamale ir taip kažkiek pamažintų jų atsargas.

Sausainiai pasidaro labai greitai – 30min tai čia jau su kepimu! Deja, bet dingsta taip pat kaip „sėmkės” 🙂 Todėl nedarykite klaidos ir nekepkite iš pusės porcijos 😀 Nes pirmą kartą aš kepiau iš tiek ir sausainiai gyveno vos kelias sekundes.

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Užtruksime:
Iškepsime: ~ 50 sausainių

Ingredientai:

  • 200 g grikių miltų (nekepintų grikių)
  • 100 g sviesto
  • 80 gcukraus
  • 80 g grietinės, 30% riebumo
  • sezamo sėklų, sausainių kraštams

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
  • Grikių miltus, sviestą ir cukrų dėti į virtuvinį kombainą ir sutrinti į trupinius.
  • Įdėti grietinę ir dar patrinti, kol tešla pradės formuotis į rutulį.
  • Tešlą berti ant stalviršio ir rankomis viską suspausti į vieną rutulį. Iš rutulio suformuoti 2-3 cm skersmens cilindrą. Stenktis tai daryti greitai, nes sviestas nuo rankų šilumos minkštėja ir tešla darosi minkštesnė ir minkštesnė.
  • Ant stalviršio paberti sezamo sėklas ir jose apvolioti tešlą.
  • Aštriu peiliu tešlos cilindrą supjaustyti apie 0,5 cm storio plokšteles.
  • Dėti sausainius į kepimo popieriumi išklovą skardą.
  • Kepti orkaitėje apie 15min.
  • Skanaus!

Šaltinis: COOKING WITHOUT GLUTEN

grikių miltaų, be gliuteno, be glitimo, greita, paprasta, pigu
sausainiai, be gliuteno, be glitimo, be kiaušinių, grikiai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais

Grikių miltų sausainiai su šokolado gabaliukais

Šie sausainiai kiek kitokie nei su kvietiniais miltais – daug trapesni, bet mums tai kaip ir nemaišė. Sausainiai saulę matė matyt tik kokias 10 minučių. Šokoladą naudojau vaikų mėgstamą (su 40% kakavos), tad saldumo sausainiams tikrai netrūko. Jei naudosite kartesnį šokoladą, cukraus kiekį pora šaukštų reikėtų padidinti.

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Varškinis tinginys su persikais

Varškinis tinginys su persikais

Tikras tinginys, nes pasidarė vos per kelias minutes. Skonis kitą dieną buvo tik geresnis. Originalas su džiovintais vaisiais, bet toks variantas man pasirodė per sunkus. O kadangi norėjosi kažko gaivaus, džiovintus vaisius pakeičiau konservuotais persikais ir tuo tik džiaugiuosi 🙂