Menu

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

  • Grikių miltų sviestiniai sausainiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Autorius:
Data:

Pas mus šeimoje vaikai vis kažko nevalgo… Dukra nevalgo žuvies, sūnus tuo tarpu nevalgo grikių… Bet sakė vat tokia forma grikius tikrai galiu valgyti 🙂 . O aš tiesą pasakiusi nekepintų grikių nesu dar prisijaukinusi. Tad tai buvo puiki proga juos sumalti kavamale ir taip kažkiek pamažintų jų atsargas.

Sausainiai pasidaro labai greitai – 30min tai čia jau su kepimu! Deja, bet dingsta taip pat kaip „sėmkės” 🙂 Todėl nedarykite klaidos ir nekepkite iš pusės porcijos 😀 Nes pirmą kartą aš kepiau iš tiek ir sausainiai gyveno vos kelias sekundes.

Grikių miltų sviestiniai sausainiai

Užtruksime:
Iškepsime: ~ 50 sausainių

Ingredientai:

  • 200 g grikių miltų (nekepintų grikių)
  • 100 g sviesto
  • 80 gcukraus
  • 80 g grietinės, 30% riebumo
  • sezamo sėklų, sausainių kraštams

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
  • Grikių miltus, sviestą ir cukrų dėti į virtuvinį kombainą ir sutrinti į trupinius.
  • Įdėti grietinę ir dar patrinti, kol tešla pradės formuotis į rutulį.
  • Tešlą berti ant stalviršio ir rankomis viską suspausti į vieną rutulį. Iš rutulio suformuoti 2-3 cm skersmens cilindrą. Stenktis tai daryti greitai, nes sviestas nuo rankų šilumos minkštėja ir tešla darosi minkštesnė ir minkštesnė.
  • Ant stalviršio paberti sezamo sėklas ir jose apvolioti tešlą.
  • Aštriu peiliu tešlos cilindrą supjaustyti apie 0,5 cm storio plokšteles.
  • Dėti sausainius į kepimo popieriumi išklovą skardą.
  • Kepti orkaitėje apie 15min.
  • Skanaus!

Šaltinis: COOKING WITHOUT GLUTEN

grikių miltaų, be gliuteno, be glitimo, greita, paprasta, pigu
sausainiai, be gliuteno, be glitimo, be kiaušinių, grikiai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Kukurūzų lazdelės su irisais

Kukurūzų lazdelės su irisais

Vaikystėje šis saldumynas tikriausiai man buvo pats skaniausias. Deja, mano mamai jis kažkodėl nepatiko (nesistebiu, nes saldumynų srity mūsų skoniai visiškai skirtingi), tad namuose jo niekada nebandė daryti. Bet kaip užtat aš džiaugdavausi, kai nuėję pas tėvų draugus į balių rasdavau šiuos irisus sunku ir apsakyti 🙂 Tik pamenu, kad jie kažkodėl pirmi baigdavosi… Radusi šį receptą kelias savaites iš eilės tik jį ir dariau. Kaip gerai, kad mano ir mano šeimos skoniai sutampa 🙂

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Tinginys su kondensuotu pienu

Tinginys su kondensuotu pienu

Tai matyt pats paprasčiausias tinginio variantas, kurį tik galima surasti. Bet jis gaunasi ganėtinai saldus, tad daug vienu ypu net ir norėdami neįveiksite 🙂 Bandėme 🙂 Nepavyko 🙂 Todėl geriausia iš karto viską dalinti į dvi dalis, ir skanauti kelias dienas 🙂 Tačiau svarbiausia – vaikai gali jį pagaminti savarankiškai ir taip maloniai nustebinti tėvelius 🙂