Menu

Ramekin”as arba sūrio apkepas

  • Ramekin'as arba sūrio apkepas
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Ramekin'as arba sūrio apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”. Bet taip pat “ramekin” reiškia ir keramikinį porcijinį indelį, kuriame galime daryti įvairius patiekalus ar garnyrus. Va čia tai buvo atradimas 🙂 Dabar žinosiu kaip vadinti neseniai nusipirktus keramikinius porcijinius indelius 🙂

Kadangi apsiskaičiavau ir pieno įpyliau per daug, tai apkepas gavosi labai labai minkštas. Grietinėlės visai neturėjau, tai ir nepyliau. Kaip lengvas patiekalas labai patiko. Norint truputį stipresnio skonio, galima įdėti kelis sluoksnius kokios parūkytos mėsytės.

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 20 g sviesto, sutepti formai
  • 20 g sviesto, apkepui
  • 8 riekės duonos skirtos skrudinimui
  • 8 riekės griujerio ar ementalio sūrio (0,5 cm storio)
  • Užpilui:
  • 250 ml pieno
  • 125 ml grietinėlės
  • 3 kiaušiniai
  • 1 a.š. druskos
  • maltų baltų pipirų
  • malto muskato riešuto

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros.
  • Karščiui atsparų indą sutepti sviestu.
  • Sluoksniais sudėti duoną ir sūrį. Sluoksniais sudėti duoną ir sūrį.
  • Kiaušinius išplakti su pienu ir grietinėle, įdėti prieskonius.
  • Užpilti plakinį vienodu sluoksniu duoną ir sūrį.
  • Ant viršaus užbarstyti sutarkuotą sviestą.
  • Kepti, kol išsilydys sūris.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Игнатик parašė:

    Захожу уже к Вам не в первый раз и решил отписать спасибо Вашему сайту,люблю читать,поэтому читаю полезную информацию именно на Вашем сайте!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Tortas "Citrininis Drugelis"

Tortas Citrininis Drugelis

Gimtadienio proga reikia torto! O tai šiais metais kaskart suvokiu likus vos kelioms dienoms iki šventės. Reikėjo kaip sakant suktis greitai ir sklandžiai. Kadangi mano dukrytė yra labai miela ir mylinti matyt visus gyvius, užmačiusi šį tortuką, supratau kad jai tikrai turėtų patikti. Ir neapsirikau 😉 Dar tortukui pliusiuką iš karto uždėjau dėl to, jog tai citrininis, o pavasarį man visada norisi kažko gaivaus. Gamybai užtruksite tikrai nedaug laiko. Matyt papuošimai daugiau jo atima, nes reikia ne tik papuošti bet ir pafantazuoti bei prisitaikyti pagal namų resursus. Kadangi torto valgytojų nebuvo daug, gaminau iš pusės porcijos ir to tikrai užteko, nes kremas sotus ir vieno gabliuko užtenka. Ką kitą kartą daryčiau kitaip? Mažinčiau trečdaliu biskvitą, nes mums tiesiog patinka, kai jo būna visai nedaug. O dabar gavosi taip maždaug per piršto storį (deja nuotraukos pjūvio nėra). Žinoma buvo tokiai nuomonei ir nepritariančių 🙂 Taip, kad spręsti Jums!

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.