Menu

Moliūginiai forminiai sausainiai

  • Moliūginiai forminiai sausainiai
  • Moliūginiai forminiai sausainiai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Moliūginiai forminiai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Apie šiuos sausainius galvojau labai ilgai 🙂 Tikriausiai dar prieš sugrįžtant į darbą norėjau iškepti, bet… Laimei išsiėmiau iš šaldiklio moliūgų tyrę ir sunaudojau tik pusę, o likusi pusė liko kaip tik šiems sausainiams 🙂 Tešlą kočiojau labai plonai, nes man patinka ploni sausainiukai. Tad gavosi jų tikrai daug, nors ir gaminau tik iš pusės normos. Čia ir pateiksiu jums jau padalintą receptą. Beje, darbe suėjo kaip saulėgrąžos 🙂

Moliūginiai forminiai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 40 sausainių
Kaloringumas: 52 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 3/4 p. miltų
  • 1/2 a.š. malto imbiero
  • 1/2 a.š. maltų kvapniųjų pipirų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
  • 115 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1/3 p. šviesiai rudojo cukraus
  • 1/4 p. moliūgų tyrės
  • 1/4 p. medaus

Instrukcijos:

  • Vidutinio dydžio inde sumaišyti miltus, imbierą, kvapniuosius pipirus, druską, kepimo miltelius, cinamoną ir gvazdikėlius.
  • Kitame dideliame inde su elektriniu mikseriu maišyti sviestą su cukrumi, kol gausis šviesi ir puri masė.
  • Sudėti moliūgą, medų ir gerai imaišyti.
  • Supilti miltų mišinį į skystus produktus. Lėtai maišyti kol gausis vientisa tešlą.
  • Įvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir šaldyti šaldytuve 2 valandas, arba kol tešla sutvirtės.
  • Įkaitinti orkaitę iki 175°C, kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
  • Tešlą dėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočioti 6mm storio lakštą (galima ir ploniau).
  • Iš tešlos išspausti norimas formeles. Atsargiai sausainius perkelti ant kepimo skardos.
  • Kepti, kol kraštai švelniai paruduos.
  • Iškepusius sausainius perkelti ant grotelių ir leisti 5 min. atvėsti, o tada jei yra noro, galima dekoruoti (svarbu, kad dekoruojant sausainiai turi būti šilti).
  • Skanaus!

Šaltinis: Gifts from the Christmas Kitchen. Woman’s Day Special Interest Series (1994)

  1. Indre parašė:

    Niekad nesu nieko gaminusi iš moliūgo. Ir apie sriubą pasvajoju ir apie pyragą kokį…

  2. Aušra parašė:

    O kodėl tik pasvajoji? 🙂 Manau jau laikas būtų išbandyti 🙂 Nors aš pati tai irgi pradėjau naudoti juos tik tada kai atsirado leliukai ir paskaičiau, kad moliūgai turi daug visokių vertingų medžiagų. Kol kas šeimai tinka, tik žinoma aš stengiuosi rinktis tokius receptus, kur moliūgo skonis neduominuoja – tada tikrai išeina skanu ir sveika ir kartais net neįtaria kad valgo moliūgą 🙂 Taip ir su šiais sausainiais, moliūgo dedasi tikrai mažai, skonio jis nesuteikia, tik švelnią geltoną spalvą.

    Jei visgi susidungytum – visada galiu duoti moliūgo tyrės indelį 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tiesiog skanūs blynai

Tiesiog skanūs blynai

Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …

Sultingi obuolių vafliai

Sultingi obuolių vafliai

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Overnijos ruginė duona

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik …

Meduoliukai

Meduoliukai

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …