Menu

Saldžiarūgštė vištiena

  • Saldžiarūgštė vištiena
  • Details
  • 4 komentarai
  • Related Items
Saldžiarūgštė vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.

Saldžiarūgštė vištiena

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 515 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 2 (~300 g) vištienos krūtinėlės
  • 2 v.š. krakmolo
  • 2 v.š. miltų
  • prieskoniai
  • 2-3 v.š. aliejus
  • Padažui:
  • 3 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. skysto medaus (jei kietas, tiesiog pašildyti)
  • 2 v.š. sojos padažo
  • 2-3 skiltelės česnako
  • prieskoniai

Instrukcijos:

  • Vištieną supjaustyti kubeliais.
  • Į celofaninį maišelį suberti miltus, krakmolą, prieskonius, vištienos kubelius, užrišti ir gerai pakratyti, kad mėsa gerai apsivoliotu mišiniu.
  • Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir suberti vištienos kubelius (jei liko sauso mišinio, jo neberti) ir nuolat maišant apkepti, kol gražiai paruduos.
  • Padažo ingredientus sumaišyti nedideliame indelyje. Po to supilti jį ant vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.
  • Patiekti su ryžiais.

  1. Sondre parašė:

    Valgiau kazka panasaus sveciuose , pavadinimu „Traski vistiena ” . Siandien eisiu pirkt vistienos is bandysiu gamint . Sakykit o ar labai svarbus tas sojos padazas ? Jo nemegstam , tai tikrai nedesiu , gal galima kuo kitu pakeist , pvz BBQ padazu ?

  2. Aušra parašė:

    Hmmm gal geriau Vorčesterio (Vusterio) padažu pabandyti pakeisti? Tiesiog BBQ padažų aš nenaudoju, tai man labai sunku pasakyti ar jie tinka ar ne…

    Internete randu beveik identišką visur sojos padažo pakaitalo receptą http://www.cookinggodsway.com/soy-sauce-substitute/ Net pačiai pasidarė įdomu pabandyti jį 🙂

  3. Sondre parašė:

    Labai skaniai gavosi ir be sojos padazo , vietoj jo dejau pomidoru padazo ir BBQ chilli padaza , super gavos 🙂 Sita irgi kartosim dar daug kartu . Einu toliau pasizvalgyt po jusu puslapi , ka naujo rytoj gamint 🙂

  4. Aušra parašė:

    Smagu, kad improvizacija pavyko 🙂

    O aš einu bent kelis senus receptus sutvarkysiu 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.

Nelipnios blauzdelės

Nelipnios blauzdelės

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man.

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!