Menu

Aštrūs viščiukų sparneliai

  • Aštrūs viščiukų sparneliai
  • Details
  • 2 komentarai
  • Related Items
Aštrūs viščiukų sparneliai


Autorius: Aušra

Data:

Kiekvienas mano nuomone aštrumą suvokia skirtingai. Mano ir namiškių nuomone šie sparneliai nebuvo labai aštrūs (gal aitriosios paprikos buvo kaltos), bet prie alaus vieną iš paskutinių vasaros vakarų labai tiko.

Dariau iš dvigubos porcijos. Kepėm ant žarijų. Buvo labai skanu, o kadangi ne itin aštru tai net neaišku kiek sparnelių sudorojo Ievutė 🙂

Aštrūs viščiukų sparneliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g viščiukų sparnelių
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. citrinų sulčių
  • 1 v.š. paprikos miltelių
  • 1 a.š. maltų kmynų
  • 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių
  • 0,5 a.š. aitriosios paprikos miltelių
  • juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Perpjauti viščiukų sparnelius pusiau ir sudėti į negilų indą.
  • Dideliame dubenyje sumaišyti aliejų, citrinų sultis, papriką, kmynus, raudonėlius, aitriąją papriką ir juoduosius pipirus.
  • Šiuo mišiniu pašlakstyti sparnelius, paskui juos uždengti ir palikti marinuotis kambario temperatūroje mažiausiai 1 valandą.
  • Didelę kepimo skardą iškloti folija ir ant višaus uždėti groteles.
  • Ant jų išdėlioti sparnelius ir kepti iki 200 laipsnių iš anksto įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol paruduos, ims čirškėti ir apskrus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

  1. rūtuliukas parašė:

    va šitą bandžiau. Kas ragavo, sakė, labai skanu. Ačiū už mintį 😉

  2. admin parašė:

    Labai džiugu 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Generolo Tso vištiena

Generolo Tso vištiena

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Nelipnios blauzdelės

Nelipnios blauzdelės

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man.

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Atliko virta vištienos krūtinėlės, tad prisiminiau užmirštą receptą. Greitas, skanus ir paprastas.

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?