Menu

Kiaušinienė su cukinijomis

  • Kiaušinienė su cukinijomis
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kiaušinienė su cukinijomis


Autorius: Aušra

Data:

Na ką gi 🙂 Gal bandom po truputį ištrūkti iš atostogų liūno, į kurį įpuolus sunku sugrįžti į įprastas vėžes. Šis blogas tikrai nebuvo užmirštas, tiesiog per tas atostogas mažai būnu namuose, o jei būnu tai turiu krūvas darbų nesusijusių su virtuve. Tiesą pasakius, net nelabai ką bandydavau naujo gaminti, arba jei ir bandydavau tai nieko doro nesigaudavo. Bet man jau pradėjo rytai kvepėti rudeniu, o ir kai pradedi galvoti apie rudenį pamatai nuo medžių nukritusius pageltusius lapus… Vadinasi, laikas viską gerai apmąsčius raitytis rankoves ir judėti toliau. Tad siūlau visiems pasigaminti kiaušinienę su cukinijomis, kuri puikiai tinka lengvai vakarienei ar sotiems pusryčiams.

Kiaušinienė su cukinijomis

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos

Ingredientai:

  • 1 svogūnas
  • 250 ml tarkuotos cukinijos
  • 50 g sūrio, tarkuoto
  • 2 v.š. miltų
  • 4 kiaušiniai
  • aliejus kepimui
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Svogūnus pakepinti.
  • Nuo cukinijos tarkių nuspausti skystį.
  • Viską gerai sumaišyti ir kepti ant nestiprios ugnies nemaišant.
  • Kai apačia lengvai paruduos, atsargiai apversti ir dar pakepti iš kitos pusės, kol gražiai apskrus.
  • Valgyti su pomidorų padažu.
  • Skanaus!

Šaltinis: SuperMamų forumas

  1. Nadine says:

    Greatings, Where are you from? Is it a secret? 🙂
    Nadine

  2. Aušra says:

    It”s not a secret 🙂 Lithuania. Do you know where it is? 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės apkepas

Varškės apkepas

Dar vienas receptas iš seno archyvo. Valgom šį apkepą jau tikriausiai kokie penki metai. Kartais darau saldų, kartais sūrų ? Bet visada puikiai pavyksta.

Agurkų ir kiaušinių salotos

Agurkų ir kiaušinių salotos

Nuo vaikų gimimo matyt kiekviena mama susirūpina, o kaip gi reikės maitinti lėliuką, kai jis paaugs? Aš regis ne kitokia – todėl net ir vaikams paaugus, turiu didžiulę kolekciją e-knygučių apie vaikų mitybą su įvairiausiais receptais. Peržiūrinėdama savo e-knygų lobyną, vis nevengiu užsukti į vaikiškų knygų skyrelį, nes dažnai galima ten aptikti lengvus, nesudėtingus receptus, kurie tikrai tiktų ne tik mažyliams bet ir jų tėveliams, tik kiekius kartais reikia padvigubinti ar patrigubinti. Mano mažasis šiaip nemėgsta salotų lapų, tačiau jas susmulkinus į nedidelius gabaliukus, jis šiose salotose jų nepastebėjo. Žinoma, svarbu salotų lapų nepadauginti ir tada visa šeimyna bus patenkina 😉 .

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂