Menu

Ryžių apkepas su varške

  • Ryžių apkepas su varške
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Ryžių apkepas su varške


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Ryžių apkepas su varške

Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos
Kaloringumas: 322 kcal / porcija

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 1/2 st. ryžių
  • 3/4 st. vandens
  • 1 st. pieno
  • 250 g varškės
  • 1 v.š. razinų
  • 1 v.š. cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 v.š. grietinės
  • sviesto, kepimo indui sutepti
  • džiūvėsėlių, kepimo indui pabarstyti

Instrukcijos:

  • Išvirti tirštą pienišką ryžių košę.
  • Į atvėsusią košę sudėti ištrintą su cukrumi vieną kiaušinį, varškę, razinas.
  • Kepimo indą ištepti sviestu, išbarstyti džiūvėsėliais ir sudėti ryžių-varškės masę.
  • Viršų aptepti kiaušiniu, išplaktu su grietine.
  • Kepti 200°C apie 20 minučių.
  • Skanaus!

Source: Drąsutienė E. ir kt. Valgių gaminimas (1992)

  1. Indre parašė:

    Mano mieliausio mama irgi tokį daro 🙂 man kiek neįprasta buvo – mano močiutė su manais gamindavo, na bet visai nieko su rūgščia uogiene 🙂

  2. Aušra parašė:

    Aš tokį apkepą anksčiau buvau valgiusi nebent mokykloje 🙂 Niekas giminėj tokio nedaro. Nors žinoma mano tėvų ir mano vyro tėvų namuose apkepai iš viso retas svečias būdavo. Bet šis apkepas kaip ir makaronų ir varškės apkepas yra gan neįprasti, bet geri deriniai 🙂

  3. Maisto gaminimo šefas parašė:

    tai tikrai neiprastas derinys taciau labai skanus. Jis neuzilgo turetu pasiekti IKI lentynas. (bent jau taip giedejau )

  4. Loreta parašė:

    Ryžių ir varškės apkepas jau buvo IKI asortimente, man labai skanu.

  5. Aušra parašė:

    Bet savas visada skanesnis būna nei pirktinis 🙂

  6. Deborah Simons parašė:

    I would love to try this recipe on weekend!

  7. Carson Destiny parašė:

    Looks appetizing! I am glad your hubby liked it. It’s one of the many reasons why women likes to cook delicious delicacies, the satisfying feeling of knowing that your loved ones are happy eating your labor of love.

  8. Lara Rai parašė:

    Delectable rice bake! We have a similar dish in our region and it is called sapin-sapin.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Įdaryti agurkai

Įdaryti agurkai

Super paprastas ir greitas užkandis, jei yra keli šaukštai virtų ryžių atlikusių nuo pietų ar vakarienės. Sugebėtų pagaminti tikriausiai net ir vaikai. O skanu ir gaivu 🙂

Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais

Vaikiška ryžių sriuba su žirneliais

Mano vaikams jau atsibodo salotos 🙂 tad nusprendžiau, kad laikas jiems išvirti paprastą vaikišką sriubytę. Juo labiau, kad šaldytuve gulėjo kaip tik reikiamas kiekis žirnelių. Sriuba tokia labai paprastutė, kaip tik vaikams, nes neperkrauta ingredientų. Kad būtų kiek sotesnė, pridėjau iš kalakutienos faršo kukuliukų. Be to, jei sriuba su kukuliukais – vaikai iš karto jai duoda pliusą 🙂

Grikių ir varškės paplotėliai

Grikių ir varškės paplotėliai

Kadangi po dukros “vakarienės” liko daug grikių, nusprendžiau išbandyti kažką naujo su jais. Ir svarbiausia šis eksperimentas patiko mano vyrui!

Varškės ir makaronų apkepas

Varškės ir makaronų apkepas

Kadangi buvo likę daug virtų makaronų ir varškės, greitai apsisprendžiau išbandyti šį apkepą. Manau netgi labai vykęs, nes dukra net dvi dienas iš eilės skaniai jį valgė su uogiene.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂