Menu

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

  • Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę


Autorius: Aušra

Data:

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos
Kaloringumas: 219 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g avižinių dribsnių
  • keli šaukštai miltų, kol tešlą galima bus minkyti rankomis
  • 100 g sviesto
  • 25 g cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 200 ml pieno

Instrukcijos:

  • Piene ištirpinti sviestą ir cukrų, užpilti ant avižinių dribsnių.
  • Masę sutrinti smulkintuvu arba kombainu ir palikti 1 val šaldytuve.
  • Supilti miltus su kepimo milteliais bei druska, gerai išmaišyti, kad gautųsi kočiojama tešla.
  • Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti ar išspausti norimas formas.
  • Subadyti šakute.
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.
  • Atvėsintus laikyti sandariame inde arba maišelyje.
  • Skanaus!

Šaltinis: Impossible is nothing

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau „tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų.

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-15 Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 …

Tinginys su kondensuotu pienu

Tinginys su kondensuotu pienu

Tai matyt pats paprasčiausias tinginio variantas, kurį tik galima surasti. Bet jis gaunasi ganėtinai saldus, tad daug vienu ypu net ir norėdami neįveiksite 🙂 Bandėme 🙂 Nepavyko 🙂 Todėl geriausia iš karto viską dalinti į dvi dalis, ir skanauti kelias dienas 🙂 Tačiau svarbiausia – vaikai gali jį pagaminti savarankiškai ir taip maloniai nustebinti tėvelius 🙂